HYUNDAI GENESIS SEGMENTİNİN EN GÜVENLİ ARACI SEÇİLDİ

No. 8225 05 2010

Hyundai'nin Kuzey Amerika'da 2009 yılının otomobili seçilen modeli Genesis, IIHS'nin (Insurance Institute for Highway Safety – Otoyol Güvenliği Sigorta Enstitüsü) yaptığı son çarpışma testlerinde "segmentinin en güvenli aracı" seçildi.

IIHS'nin ön, yan, takla ve arka çarpışma testlerinden "iyi" değerlendirmesini alan araçlarda aktif ve pasif güvenlik unsurları da değerlendiriliyor ve segmentinin en güvenli araçları belirleniyor. Hyundai Genesis de çarpışma testlerinden ettiği yüksek sonuca ek olarak ESP ve EBD gibi kaza önleyici sistemleri ve kaza anında yolcuları koruyan sekiz havayastığı ve elektronik aktif koltuk başlıkları gibi sistemleri sayesinde IIHS tarafından Mercedes E-Serisi ile birlikte segmentinin en güvenli aracı olarak belirlendi.

IIHS'nin yeni oluşturulan test kriterleri arasına tavan dayanıklılığı testi de eklendi ve araç tavanlarının mevcut federal kriterin iki katından daha fazla olması gerektiği belirlendi. Hyundai Genesis için yapılan takla testleri sonucunda tavanın kriterlerin çok üstünde olduğu ve takla anında yolcularını en iyi şekilde koruyabileceği bildirildi.

64 km/s hızla yapılan önden çarpşma testlerinde gövdenin yapısı, kaza sonrasında ön bölümün kabin içine ne kadar girdiği, dummy'lerde oluşan hasarlar ve kaza sırasındaki hareketleri verilerle ve yavaşlatılmış görüntülerle en ince ayrıntısına kadar inceleniyor. Yandan çarpma testlerinde 50 km/s hızla hareket eden bir bariyer kullanılırken arkadan çarpma testlerinde ise 32 km/s ile arka taraftan darbe alan araç içindeki yolcuların boyun ve baş bölgelerinin ne kadar korunduğu ölçülüyor.

Hyundai Motor Amerika Ürün Planlama Müdürü Derek Joyce, Genesis'in başarısı ile ilgili şunları söyledi: "Genesis, daha ilk günden tüm dünyadaki en güvenli araçlardan biri olarak hazırlandı. ESP ve elektronik aktif ön koltuk başlıkları gibi özellikler, Genesis yolcularına üstün güvenlik sunuyor. Son yapılan testlerde Genesis'in bu önemli başarıyı elde etmesi bizi bir kez daha gururlandırdı".

HYUNDAI BAŞKANI'NDAN ÇALIŞANA BÜYÜK ÖDÜL i20

No. 8107 05 2010

Otomotivin yükselen yıldızı Hyundai, 2009 yılından beri sürdürdüğü maliyet düşürme çalışmaları kapsamında önemli kazanımlar sağlayan çalışanlarını ödüllendirmeye devam ediyor. Hyundai Assan Başkanı Kwang Heum Um, başarılı çalışanlarından Satınalma ve İthalat Departmanı Şefi Seda Altınbilek'i, geliştirmiş olduğu proje sayesinde yepyeni bir i20 ile ödüllendirdi.

Fabrikada düzenlenen ödül törenine Hyundai Assan Başkan ve CEO'su Kwang Heum Um, Hyundai Assan Fabrika Direktörü Byung Jin Jin ve diğer Koreli ve Türk üst düzey yöneticiler katıldı. İlk kez bir otomobilin ödül olarak verildiği tören ile Başkan Um, Hyundai i20 otomobili Seda Altınbilek'e teslim etti.

Başkan Kwang-Heum Um konuyla ilgili şunları söyledi: "2009 yılından beri her üç ayda bir, Hyundai Assan Otomotiv olarak çalışanlarımız tarafından sunulan maliyet düşürücü projeleri değerlendiriyoruz ve bunlar arasından faydalı olanları ödüllendiriyoruz. 2009 yılında çalışanlarımız ciddi oranda tasarruf sağlayan 61 adet proje sundu. Bu motivasyon çalışması, gerek Hyundai çalışanlarının katılımı açısından gerekse yürüttüğümüz maliyet düşürme çalışmaları açısından son derece önemlidir. Bu yılki başarılı projesi sayesinde çalışanlarımızdan Seda Altınbilek'i bir adet Hyundai i20 ile ödüllendirdik. Kendisine sağlamış olduğu katkı için teşekkür ediyoruz. Benzer çalışmaları uygulamaya ve şirketimizin maliyet düşürme stratejisi kapsamında başarılı çalışanlarımızı ödüllendirmeye devam edeceğiz".

HYUNDAI'NİN YÜKSEK KALİTESİ TESCİLLENMEYE DEVAM EDİYOR

No. 8015 04 2010

Hyundai, her geçen gün güvenlik ile kalite seviyesini yükseltmeye ve tüm dünya çapında ödüller kazanmaya devam ediyor. Dünyanın önde gelen bağımsız araştırma kuruluşu J.D. Power and Associates'ın en son gerçekleştirdiği VDS'te (Vehicle Dependability Study – Araç Güvenilirliği Çalışması) Hyundai marka olarak sanayi ortalamasından 4 sıra daha iyi bir değer elde ederek tüm markalar arasında uzun dönem kalitesinde 11'inciliğe yükseldi. Hyundai ayrıca "lüks olmayan markalar" sıralamasında da ilk 6 marka arasında yer aldı.

VDS kalite ve güvenilirlik araştırmasında, üç yıllık kullanım sonunda araçların sürüş, yol tutuş, fren, klima, müzik sistemi, koltuk, motor performansı, şanzıman, sürüş dinamikleri, iç ve dış dayanıklılığında oluşan problem belirtileri ölçülüyor. Araç sahiplerinin bildirdiği problemlere göre Hyundai, tüm modellerinde yaşanan gelişmeyle birlikte marka olarak 2009 yılındaki araştırmaya göre 100 araç başına yaşanan problem sayısında tam 9 puan birden gerileyerek 148 puana düştü ve önemli bir gelişim kaydetti.

Hyundai Motor Amerika Şirket Planlama ve Müşteri Memnuniyeti Başkan Yardımcısı Frank Ferrera ödül ile ilgili şunları söyledi: "Kaliteyi öncelikli ilke olarak belirlememiz, bu tip araştırmalarda karşılığını veriyor. Tüketici aldığı ve hayatı boyunca kullandığı ürünlerde yüksek kaliteyi hak ediyor ve artık Hyundai markasını güvenle kullanıyor. Kalite ve güvenilirlikte elde ettiğimiz bu başarı, uzun dönem kullanım için beklentilere fazlasıyla cevap verdiğimizi gösteriyor".

VDS araştırması, Hyundai'nin J.D. Power and Associates değerlendirmelerindeki yükselişini pekiştiriyor. Firmanın 2009 yılında yaptığı IQS (Initial Quality Study – İlk Kalite Değerlendirmesi) isimli çalışmada da, araç alım tarihinden itibaren ilk 90 gün içinde yaşanan problemler değerlendirmesinde Hyundai 4'üncü olmuştu ve sadece Porsche, Lexus ve Cadillac'a geçilmişti.

TÜRKİYE'NİN GURURU HYUNDAI İKİ ÖDÜL BİRDEN KAZANDI!!!

No. 7901 04 2010

Türk Otomotiv Sektörü'nün yükselen değeri Hyundai Assan, 2009 yılında gerçekleştirdiği Türkiye pazarı satışları ve yurtdışına yapılan ihracatlarıyla ODD (Otomotiv Distribütörleri Derneği) ve OSD'den (Otomotiv Sanayicileri Derneği) iki değerli ödül birden kazandı.

Hyundai, 2009 yılında gerçekleştirdiği 60 bin 645 adetlik otomobil satışıyla ve elde ettiği yüzde 16,4'lük pazar payıyla büyük bir değişime imza atarak Türkiye'nin En Çok Tercih Edilen Otomobil Markası oldu. Hyundai, böylece ODD'nin verdiği "2009 Yılı Binek Otomobil Türkiye Satışları Birincisi" ödülünü kazandı. Hyundai'nin ödülünü, T.C. Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün'ün elinden Hyundai Assan Yurtiçi Satış ve Pazarlama Genel Müdürü Kurthan Tarakçıoğlu aldı.

Yapılan 24'üncü Olağan Genel Kurul'un ardından Tarakçıoğlu, alınan ödül ile ilgili olarak; "Gelişen dinamizmimiz, yükselen marka imajımız, üstün güvenlik ile kaliteye sahip araçlarımız ve yüksek müşteri memnuniyetimiz sayesinde Türk tüketicisinin gönlünde taht kurduk ve Hyundai'nin sağlam seçim olduğunu kanıtlayarak 2009 yılının en çok tercih edilen otomobil markası olduk. Bu başarımızın 2010 yılında da artarak devam etmesini hedefliyoruz" dedi.

Hyundai, yurt içi satışlarının yanı sıra 2009 yılında toplam 17 bin 314 adetlik ihracat gerçekleştirdi. Bu rakamın 8 bin 276 adedi Accent Era ve 9 bin 38 adedi de Matrix modelinden oluştu. Hyundai, toplam 161 milyon 506 bin 069 USD'lik ihracat gerçekleştirerek OSD tarafından "Altın Plaket" ile ödüllendirildi. Hyundai Assan'ın kazandığı Altın Plaket ödülünü, Satınalma ve İthalat Genel Müdür Yardımcısı Habip Aşı, Sanayi ve Ticaret Eski Bakanı ve OSD'nin kurucusu Tahsin Önal'dan teslim aldı.

Hyundai Assan, 2009 yılında aralarında Almanya, İtalya, Fransa, Hollanda, İsveç ve İspanya gibi Avrupa Birliği'nin önde gelen ülkelerinin de bulunduğu Batı Avrupa, Doğu Avrupa ve Orta Doğu'daki 60'tan fazla ülkeye Türkiye'de ürettiği Accent Era ve Matrix modellerini ihraç etti. 2010 yılı Nisan ayı sonundan itibaren de İzmit Fabrikası'nda i20 modelinin üretimi başlayacak ve tüm Avrupa'ya sadece Hyundai'nin Türkiye fabrikasından ihraç edilecek.

btn first31323334353637383940last