HYUNDAI ETİLER’DE DÜNYANIN ÜÇÜNCÜ, AVRUPA'NIN İLK “PREMIUM” BAYİLİĞİNİ AÇTI

No. 9108 10 2010

Tüm dünyada satış ve kalite konularında en hızlı otomotiv markası olan Hyundai, Amerika ve Azerbaycan’dan sonra dünyadaki üçüncü ve Avrupa’daki ilk “premium” bayiliğini İstanbul Etiler’de en başarılı bayilerinden biri olan Uçar Otomotiv ile açtı.

Hyundai’nin yüksek kalitedeki üst segment araçlarının satılacağı bu özel bayiliğin açılışına Hyundai Assan Başkanı ve CEO’su Kwang-Heum Um, Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kibar, Uçar Otomotiv sahibi Yıldırım Uçar, devlet yöneticileri ve çeşitli özel misafirler katıldı. Seremonide bir konuşma yapan Başkan Um şunları söyledi: “Türk tüketicisi, Hyundai’nin çok ödüllü ve yüksek kalitedeki araçlarına tek bir çatı altında ulaşma ayrıcalığına sahip olacak. Potansiyel müşterilerimizin ayağına kadar getirdiğimiz bu bayilik için en doğru yer Etiler’di ve bunu, Türkiye çapında Hyundai’nin üst segment araçlarının satışını en çok gerçekleştiren bayimiz olan Uçar Otomotiv ile birlikte yapmaktan memnuniyet duyuyoruz. Bu bayilik, sadece araçların sergilenip satıldığı bir noktadan farklı olarak bir yaşam merkezi olacak. İsteyen herkes iş ya da eğlence amacıyla burada vakit geçirip sunulan imkanlardan yararlanabilecek ve Hyundai’yi daha da yakından tanıma fırsatı elde edecekler. Sürekli büyüyen bir marka olarak, önümüzdeki dönemlerde de Türkiye’nin büyük şehirlerinde bu tip yeni bayiliklerin açılması için çalışmalarımızı sürdürüyoruz ve Hyundai’nin yüksek kalitedeki araçlarını daha fazla tüketiciyle buluşturmayı amaçlıyoruz”.

Hyundai’nin Etiler’deki “premium” bayiliği, toplam 300 m2’de ve 3 katta hizmet verecek. Özel eğitimli 5 personelin görev yapacağı bayilikte Hyundai’nin şu an Türkiye’de satılan Genesis, ix55, ix35, Santa Fe, Sonata modelleriyle birlikte yeni gelecek olan Genesis Coupe gibi üst segment araçlarının satışı gerçekleştirilecek. Ancak bu bayilik sadece araç satışına yönelik olmayacak; iş ve eğlence amaçlı bir yaşam merkezi olarak da hizmet verecek.

İkinci katta cafe, nezih bir toplantı odası, internet erişimi, çocuk alanı, müzik, televizyon ve haber yayını herkesin kullanımına sunulurken üçüncü katta ise her türlü ihtiyaca cevap veren 50 kişilik bir konferans salonu yer alacak. Ayrıca bu bayiliği ziyaret eden herkesin Hyundai ve Kore dünyasını daha yakından tanıması ve markanın ürün ile hizmetlerinde ulaştığı yüksek kaliteyi, araçlarının güvenlik, performans ve konfor gibi üstün özelliklerini yakından görmesi sağlanacak.

HYUNDAI PARİS OTOMOBİL FUARI’NDA 4 YENİ MODELİNİ TANITIYOR

No. 9001 10 2010

Hyundai, 2010 Paris Otomobil Fuarı'nda ikisi dünya tanıtımı olmak üzere 4 yeni modelini tanıtıyor. Hyundai'nin Avrupa pazar payının büyümesine paralel olarak, standı bu sene %66 oranında daha büyük; ve toplamda 18 modelin tanıtımı yapılıyor.

Dünya tanıtımı yapılan yeni nesil MPV (Multi Purpose Vehicle – Çok Amaçlı Araç) modeli “ix20”, segmentinin “kutu” formlu tasarım alışkanlığından uzaklaşarak Hyundai'nin modern ve yenilikçi tasarım anlayışı doğrultusunda daha dinamik ve sportif bir görünümle karşımıza çıkıyor. Hyundai'nin Rüsselsheim Almanya'daki Ar&Ge Merkezi'nde tasarlanıp geliştirilen ix20, markanın yeni “akıcı” tasarım dilinin izlerini taşıyor. Sınıfının en iyi yakıt ekonomisi ve 114 g/km'lik CO2 emisyonuna sahip olan ix20, Euro NCAP'in çarpışma testlerinde kendisini 5 yıldıza taşıyacak olan aktif ve pasif güvenlik donanımları ile otomobilseverlerin beğenisine sunuluyor.

Hyundai'nin geniş ürün yelpazesini tanıtmak amacıyla daha büyük bir alanla yer aldığı Paris'te makyajlı i10 modelinin de dünya tanıtımı yapılıyor. Türkiye'de A-segmenti'nin en çok satılan modeli olan i10'un yeni versiyonunda güncellenen tasarım ve özelliklerin yanında sadece 99 g/km'lik CO2 emisyonuna sahip olan yeni 1.0 litre hacimli motor da çevreye gösterdiği saygıyla dikkat çekiyor. Yılın dördüncü çeyreğinde pazara sunulacak i10, yenilenmiş ön bölüm, altıgen ızgara ve göz yaşı formundaki ön farlarıyla tasarımında diğer Hyundai modellerinden izler taşıyor.

Paris'te tanıtılan diğer bir model ise Genesis Coupe. Yılın son çeyreğinde satışa sunulacak olan ve Avrupalı otomobilseverlerin beğenisine göre tasarlanan arkadan itişli Genesis Coupe yenilenmiş direksiyonu, süspansiyonu, frenleri ve iki motor seçeneğiyle karşımıza çıkıyor: 210ps'lik güç üreten 2,0 litre turbo motor ve 303 ps'lik güç üreten 3,8 litre V6 motor.

Genesis ürün grubu ise sedan modeli ve Avrupa'da ilk kez tanıtılan Equus limuzin modeliyle tamamlanıyor. Böylece Hyundai Avrupalı tüketicinin bu iki modele olan ilgisini ölçerek Avrupa pazarına sunulmaları konusunu değerlendirmeyi hedefliyor.

Hyundai'nin Paris Otomobil Fuarı'ndaki standında Blue Drive™ isimli çevre dostu programındaki yenilikler ve gelişimlere de yer veriliyor. Çevre dostu teknolojilerinde dünya lideri olmayı hedefleyen Hyundai'nin yeni modelleri, daha da düşürülen emisyon salınımlarıyla iddiasını ortaya koyuyor.

Hyundai'nin SUV-C segmentindeki başarılı modeli ix35'in değişik versiyonları Hyundai uzmanlığını gözler önüne seriyor. Avrupa pazarına sunulan dördüncü model olan ix35 Blue, yeni 1.7 litre dizel motor ve Blue Drive™ teknolojisi sayesinde CO2 emisyon değerinde 100 km'de sadece 135 gram ölçümüne ulaşarak sınıfında lider konuma geliyor. Hyundai ix35 dizel hibrid modelinin de dünya tanıtımını yapıyor. 117 g/km'lik CO2 emisyonuna sahip olan ix35 dizel hibrid, Hyundai standındaki diğer altı Blue modellerine katılıyor.

HYUNDAI ALMANYA TOPLANTI İÇİN İSTANBUL'A GELDİ, i20 İHRACAT SİPARİŞİNİ YÜZDE 50 ARTIRDI

No. 8922 09 2010

Hyundai'nin Almanya distribütörü, 17-19 Eylül tarihleri arasında yaklaşık 40 elit bayisi için düzenlediği özel bayi toplantısı amacıyla 2010 Avrupa Kültür Başkenti İstanbul'a geldi. Toplantı için gelen 90'dan fazla kişi, tüm Avrupa ve Türkiye için i20 modelinin üretimini gerçekleştiren Hyundai Assan Fabrikası'nı da ziyaret etti.

Hyundai Almanya CEO'su Werner H. Frey'in liderliğinde "tüm dünyadaki Hyundai fabrikaları arasında en kaliteli üretimi yapan tesis" seçilen Hyundai Assan Fabrikası'nı gezen Almanya bayileri, en yüksek kalitede üretilen i20'leri yerinde inceleme şansı buldu. Üretimin ilk başladığı Mayıs ayından bu yana yaklaşık 3 bin 200 adetlik siparişe ulaşan Hyundai Almanya, bu gezi sırasında siparişlerini son iki ay için yüzde 50 oranında artırarak yaklaşık 5 bin adetlik sipariş vermiş oldu.

Alman bayilerin fabrika ziyareti sırasında bir konuşma yapan Hyundai Assan Başkanı ve CEO'su Kwang-Heum Um şunları söyledi; "Hyundai artık Türkiye'de olduğu gibi birçok ülkenin pazarında büyük bir farkındalık yarattı. İzmit Fabrikamız da tüm dünyadaki Hyundai üretim merkezleri arasında en yüksek kalitede üretim yapan fabrika seçildi. Mayıs ayından bu yana i20 üretimimizin yaklaşık yüzde 90'lık bölümünü Avrupa'ya ihraç ettik. Fabrikamızda uyguladığımız "talebe bağlı esnek üretim" politikamız sayesinde Avrupa'nın yoğun i20 talebini karşılamakta hiç sıkıntı yaşamadık ve bundan sonra da tüm i20'leri zamanında teslim etmeye devam edeceğiz. Hyundai Assan, otomotiv üretiminde mükemmelliğin simgesidir ve bu düşünceyle ürettiğimiz yüksek kalitedeki i20'lerimiz, Türk ve Avrupalı tüketicilerden büyük övgü almaya devam etmektedir".

Hyundai, 2009 yılında Almanya'da büyük bir ilerleme göstererek satışlarını iki kattan fazla artırdı ve 2010 yılında da bu başarısını sürdürüyor. Bu doğrultuda Hyundai Almanya, i20'yi en çok sipariş eden ülkelerden biri konumunda bulunuyor.

Mayıs ayında Hyundai Assan İzmit Fabrikası'nda üretimine başlanan i20'lerden bugüne kadar Avrupa ülkelerine 18 bin adetten fazla ihraç edildi. Toplam 27 bin adetlik siparişe ulaşan i20'lerden yıl sonuna kadar 35 bin adetten fazla sipariş edilmesi ve 2010 yılında i20 için belirlenen ihracat hedefin gerçekleştirilmesi planlanıyor. Hyundai i20'den 2011 yılında 80 bin adet üretilip büyük bir bölümünün ihraç edilmesi ve yıllık 1 milyar TL'den fazla ihracat geliri elde edilmesi hedefleniyor.

HYUNDAI'NİN İLK ELEKTRİKLİ OTOMOBİLİ "BlueOn" YOLLARA ÇIKTI

No. 8820 09 2010

Son dönemlerin en popüler ulaşım araçlarından biri olarak ön plana çıkan çevre dostu elektrikli araçların dünyadaki sınırlı sayıdaki üreticilerinden biri olan Hyundai, belli bir süredir üstünde çalıştığı elektrikli aracını hazır haliyle tüm dünyaya tanıttı. Hyundai, çevre dostu teknolojiler arasında yeni bir devri başlatan ilk tam yollu elektrikli aracı BlueOn'u, Kore Cumhurbaşkanı Myung-Bak Lee, Koreli bakanlar ve 50'den fazla devlet yetkilisinin katıldığı törenle Seul'de ilk kez yola çıkardı.

Hyundai yaklaşık 10 yıldır alternatif yakıtlı ve elektrikli araçlar üzerinde çalışıyor ve bu konuda öncü firmalardan biri konumunda bulunuyor. Hyundai'nin çevre dostu ürünleri ve teknolojileri için en son oluşturduğu Blue Drive stratejisine bağlı olarak BlueOn ismini alan araç içinse bir yıldan biraz daha fazla bir sürede yaklaşık 35 milyon USD'lik (40 milyar Kore Wonu) yatırım yapıldı. İlk kez geçen yılki Frankfurt Otomobil Fuarı'nda ön çalışma olarak sergilenen aracın tam yollu çalışır versiyonu (FSEV – Full Speed Electric Vehicle) olan BlueOn ise, Hyundai'nin A-segmentinde yer alan i10 modelinin yenilenen versiyonu baz alınarak geliştirildi.

Hyundai, ilk etapta 30 adet BlueOn'u, gelişimlerini sağlamak ve şarj istasyonlarının altyapısını denemek amacıyla iki yıl süreyle çeşitli devlet kurumlarına vermeyi, ayrıca Kore'nin çevreci imajına katkıda bulunmak için de yaklaşan G20 Zirvesi'nde bu araçları tanıtım amacıyla kullanmayı planlıyor.

Yenilikçi Bataryalar ve Sanal Ses

BlueOn'un uzunluğu 3585 mm, genişliği 1595 mm, yüksekliği de 1540 mm ve bu boyutlarıyla standart bir i10'dan farkı bulunmuyor. Ancak araçta oldukça verimli olan yenilikçi tasarıma sahip 16.4 kWsaat'lik LiPoly (lityum iyon polimer) elektrikli motor bulunuyor. Diğer batarya tiplerine göre sayısız avantaja sahip olan bu yeni tip batarya 81 PS maksimum güç ve 210 Nm maksimum tork üretiyor.

Elektrikli araçlar nikel-metal hibrid batarya ve elektrikli motorla çalıştıkları için aracın performansı bataryaların ömrüne ve dolum kapasitesine bağlı oluyor. Ancak Hyundai, LiPoly kullanarak aynı gücü yüzde 30 oranında daha hafif ve yüzde 40 oranında daha az yer kaplayan bataryayla elde etmiş oluyor. Böylece verimlilik artarken yolcular için sunulan kabin hacmi de daraltılmamış oluyor.

BlueOn ayrıca aşırı yüklemeyi önleyen, çarpışma esnasında güvenliği en üst seviyede tutan ve yüzbinlerce kilometrelik yol yapılarak dayanıklılık testinden başarıyla geçen özelliklere de sahip. Maksimum hız olarak 130 km/s'ye ulaşan ve 0-100 km/s hızlanmasını 13,1 saniyede gerçekleştiren BlueOn, benzinli motora sahip bazı rakiplerinden daha başarılı sonuçlar elde ediyor.

BlueOn'un bir diğer dikkat çeken özelliğiyse Sanal Motor Sesi Sistemi olan VESS (Virtual Engine Sound System). BlueOn, diğer elektrikli araçlar gibi sessiz çalışsa da bu sistem sayesinde yapay bir ses çıkarıyor ve özellikle yayalarla etraftaki canlıların kendisini duymasını ve daha dikkatli olmasını sağlayıp kazaları önlüyor.

Şarj Etmek Çok Kolay

BlueOn, şarjı tam olarak doldurulduğunda 140 km yol yapabiliyor. BlueOn, evlerimizde kullandığımız 220 Volt'luk prizlerle ve 380 Volt'luk sanayi tipi prizlerle iki farklı şekilde saj edilebiliyor. Ev elektriğiyle 6 saatte tam olarak şarjı dolan BlueOn'un ön tarafında bulunan çabuk şarj ünitesiyle bataryasının yüzde 80'lik kısmı 25 dakikada doldurulabiliyor.

Motorla birlikte çalışan parçalar da elektrikli olduğu için elektrikli hidrolik direksiyon sistemi, elektrikli su pompası ve kendi kendine şarj olan fren sistemi de BlueOn'a uyarlanabiliyor. Ayrıca kullanım kolaylığı sağlamak amacıyla BlueOn'da şarj durumunu ve en yakın şarj istasyonlarının yerini gösteren gelişmiş telematik sistemi ve sesli komut sistemiyle çalışan 4.2 inçlik LCD ekran bulunuyor.

Seul Büyükşehir Belediyesi ve diğer devlet kurumlarıyla birlikte çalışacak olan Hyundai, şehir içinde şarj dolum istasyonlarının kurulmasına da destek verecek. Önümüzdeki yıl BlueOn'un üretim kapasitesini genişletecek olan Hyundai, 2012 yılının sonu itibariyle 2 bin 500 adet BlueOn'u üretmiş olmayı hedefliyor.

Hyundai'nin Kore'deki Ar&Ge Merkezi Başkan Yardımcısı olan Dr. Hyun-Soon Lee, BlueOn ile ilgili şunları söyledi: "Baştan sona Kore'de geliştirdiğimiz ve Hyundai'nin son teknolojilerini bünyesinde barındıran BlueOn'u tüm dünyaya tanıtmaktan gurur duyuyoruz. Çevre dostu araçlara son dönemlerde gösterilen ilgi artmaya devam ediyor. Bu kadar gelişmiş teknolojiye sahip olan bir aracı hazırlamak, sanayideki liderliğe ulaşmamız için çok önemli. Hyundai, geniş ürün yelpazesiyle her türlü ihtiyaca cevap veren araçlar hazırlarken bir yandan da dünyamızın korunması bilinciyle daha çevre dostu araçları hazırlamaya devam edecektir".

Hyundai'nin önümüzdeki birkaç yıl içinde çeşitli araçlarının hibrid ve tam elektrikli versiyonları da yollara çıkacak ve hidrojenle çalışan modelleri de 2014 itibariyle seri üretime alınacak.

HYUNDAI'NIN YENİ NESİL B-SEGMENT MPV MODELİ ix20 PARIS OTOMOBİL FUARI'NDA DÜNYAYA TANITILACAK

No. 8708 09 2010

Hyundai, 2 Ekim'de kapılarını açacak olan Paris Otomobil Fuarı'nda yeni nesil MPV (Multi Purpose Vehicle – Çok Amaçlı Araç) modelinin dünya tanıtımını yapmaya hazırlanıyor. Hyundai “ix20” ismiyle tanıtılacak bu yeni otomobil, segmentinin “kutu” formlu tasarım alışkanlığından uzaklaşarak Hyundai'nin modern ve yenilikçi tasarım anlayışı doğrultusunda daha dinamik ve sportif bir görünümle karşımıza çıkacak.

Hyundai'nin Rüsselsheim Almanya'daki Ar&Ge Merkezi'nde dizayn edilip geliştirilen ix20, Hyundai'nin ix35'ten sonra yeni “akıcı” tasarım dilini taşıyan ikinci Avrupalı modeli olacak. Hyundai'nin çok yönlü kullanıma hitap eden araçları için kullandığı “ix” serisinin yeni modeli olan ix20, crossover araçların farklı beklentilere cevap veren kullanışlılığını fonksiyonellik, dinamizm ve sürüş keyfiyle bir arada sunuyor. Hyundai ix20, yılın son çeyreğinde Avrupa ile aynı anda Türkiye'de de satışa sunulacak.

Hyundai'nin geniş ürün yelpazesini tanıtmak amacıyla daha büyük bir alanla yer alacağı Paris'te dünya tanıtımını yapacağı bir diğer model ise makyajlı i10 olacak. Türkiye'de A-segmenti'nin en çok satılan modeli olan i10'un yeni versiyonunda güncellenen tasarım ve özelliklerin yanında sadece 99 g/km'lik CO2 emisyonuna sahip olan yeni 1.0 litre hacimli motor da çevreye gösterdiği saygıyla dikkat çekiyor.

Hyundai'nin Paris Otomobil Fuarı'ndaki standında Blue Drive isimli çevre dostu programındaki yenilikler ve gelişimlere de yer verilecek. Çevre dostu teknolojilerinde dünya lideri olmayı hedefleyen Hyundai'nin yeni modelleri, daha da düşürülen emisyon salınımlarıyla iddiasını ortaya koyuyor.

btn first31323334353637383940last