HYUNDAI WRC TAKIMININ PATRONU BELLİ OLDU: MICHEL NANDAN

No. 15111 01 2013

Dünyanın en hızlı gelişen otomobil markası Hyundai, yepyeni teknoloji harikası ürün gamıyla birlikte hayatı renklendirmeye hız kesmeden devam ederken aynı zamanda motorsporları dünyasına da önem veriyor. Geçtiğimiz yıl Paris Otomobil Fuarı’nda görücüye çıkarak WRC tutkunlarının ilgisini çeken i20 WRC yarış otomobiliyle Dünya Ralli Şampiyonası’na dönüş sinyali veren Hyundai, markanın gelişimini gözler önüne sermek ve zorlu ralli parkurlarında da prestij kazanmak adına motorsporları takımının başına tecrübeli bir ismi getirdi. WRC’nin gelmiş geçmiş en önemli teknik mühendislerinden birisi olan Fransız Michel Nandan, bundan böyle Hyundai WRC takımının teknik patronu olarak önemli işlere imzasını atacak. 1990 yılından itibaren WRC dünyasında bir çok markanın birincilik kazanmasını sağlayan 54 yaşındaki Michel Nandan, etkileyici bir yarış kariyerine sahip. Aynı zamanda bir çok markanın gelişiminde de önemli bir rol oynadı. Hyundai, bu gelişmeyle birlikte WRC için özel olarak Hyundai Motorsport’un kurulmasını sağladı.

Motorsporlarındaki yatırımlarını artırarak güncel ürün gamına da teknolojik açıdan yarar sağlayacak olan Hyundai, 2014 yılı takviminde yarışlara start verecek. 2012 Mayıs ayında makyajlanarak satılmaya başlanan yeni i20 ise Türkiye’de Hyundai Assan İzmit Fabrikası’nda üretilerek tüm Avrupa’ya ihraç ediliyor.

Almanya’da Frankfurt yakınlarındaki Alzenau Hyundai Motorsport tesislerinde geliştirilecek olan i20 WRC, Nandan sayesinde servet değerindeki deneyimleri de kazanmış olacak. Gyoo Heon Choi ise Hyundai Motorsport Başkanı olarak takımın başına getirilen bir diğer isim oldu.

Hyundai Motor Company Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve COO’su Tak Uk Im konuyla ilgili olarak“ Hyundai WRC’ye döndüğü için oldukça heyecanlı çünkü sadece yarışmak için değil kazanmak için döndü. Hyundai ve WRC mükemmel bir birleşmedir ve bu yarış deneyimimiz yollardaki tüm Hyundai modellerinin sürüş dinamikleri ve yol tutuş performansları açısından gelişimine önemli katkılar sağlayacak ” dedi.

Fransız teknik adam Michel Nandan ise “ Hyundai’nin motorsporlarının önemli işlere imza atacağından şüphem yok ve takımın patronu seçildiğim için oldukça onurluyum. WRC dünyasına geri dönüş yapan Hyundai’nin başarılarına öncülük etmek ve gelişimine katkıda bulunmak için buradayım ve proje henüz başlangıç aşamasında ama işler hızla ilerliyor. Burada yapılacak çok iş var ve biz bunun farkındayız. Alzenau’da müthiş bir oluşum var ve deneyimli, heyecanlı ve motive olmuş teknik ekiple beraber kendinden emin bir Hyundai i20 WRC geliyor. Kore’deki ekip zaten geçici yarış aracını geliştirmekle meşgul ve süspansiyon başta olmak üzere yürüyen aksam üzerinde bir takım testler yapmaya devam ediyor. Kasıtlı olarak geçici araçla testler yapıyoruz çünkü işimizi sağlama alarak sezon öncesi ev ödevimizi tamamlamak istiyoruz. Bu gelişim süreci 2014 WRC’deki ilk resmi ve tam sezonluk aracımız ortaya çıkana kadar 2013 yılı boyunca devam edecek. Özellikle pilot seçimlerimiz hakkındaki çalışmalar da sezon boyunca sürecek çünkü en iyisini yapmak zorundayız ve bunun için de biraz daha zamana ihtiyacımız var. 2013 yılındaki yarışları yakından takip ederek bir takım analizler yapmayı da hedefliyoruz” dedi.

Hyundai’nin ralli tarihi

Markanın motorsporlarına olan ilgisi 1998 yılında F2 sınıfı kategorisindeki Coupe modeliyle WRC’de mücadele ettiği yarışlarla başladı. 1999 yılındaysa 2000 sezonu için bir üst kategoride yarışacağını duyuran Hyundai, şampiyona homologasyon kriterlerine uyumlu olarak geliştirdiği 3 kapılı Accent WRC ile 2003 sezonu sonuna kadar etaplarda boy göstermişti.

Dünya Ralli Şampiyonası(WRC)hakkında

Dünya Ralli Şampiyonası, Uluslararası Otomobil Federasyonu (FIA) tarafından organize ediliyor. Tüm dünyadaki otomobil federasyonlarının yönetim merkezi olan FIA, yarışlarda boy gösteren otomobillerin teknik özelliklerinin nasıl olacağına da karar veriyor. Güncel WRC otomobilleri 1.6 litrelik seri üretim modeller baz alınarak hazırlanıyor, aerodinamik özelliklerle ve 4x4 çekiş sistemleriyle donatılıyor. Bu çekiş sistemine ek olarak turbo besleme, sıralı şanzıman ve bazı üst düzey teknolojik donanımlar WRC’nin diğer temel özelliklerini oluşturuyor.

MICHEL NANDAN

HYUNDAI i30, YILIN OTOMOBİLİ ÖDÜLÜ İÇİN FİNALE KALDI

No. 15021 12 2012

İkinci nesliyle kompakt sınıfın en iddialı modeli haline gelen Hyundai i30, bu başarısını Avrupa’nın en önemli olan ödülü olan “Car Of The Year 2013” finallerine kalarak devam ettiriyor. Finale kalan sekiz önemli otomobilden birisi olan yeni i30, Avrupalı müşteriler için Avrupa’da üretilen bir Hyundai modeli olarak dikkat çekerken aynı zamanda bu yarışmanın finaline kalan ilk Hyundai modeli olma özelliği de taşıyor.

Bu yıl 22 Avrupa ülkesinden toplam 58 Car Of The Year jüri üyesinin katılımıyla gerçekleştirilen yarışmada her bir jüri üyesi tercih ettiği otomobillere oylarını vererek ilk turu tamamlamış oldular. Böylece Hyundai i30 da en yüksek oyları toplayan ilk sekiz otomobil arasına girmeye hak kazandı.

Hyundai Motor Avrupa Kıdemli Başkan Yardımcısı ve COO’su Allan Rushforth, bu önemli başarıyla ilgili olarak “Yeni nesil i30 tamamen Avrupa’da tasarlanarak geliştirildi ve yine Avrupalı müşterilerimiz için Avrupa’da üretiliyor. İtibarlı ve kendi alanlarında uzman olan üyeler tarafından oylanan i30’un Avrupa’nın en önemli ödülü olan Car Of The Year 2013’de yer alması bizim için büyük bir gurur kaynağıdır. Akıcı tasarıma sahip modelleri ve marka değeriyle Avrupa’da yükselişini sürdüren Hyundai, aynı zamanda duygulara da hitap etmesiyle öne çıkıyor. Sadece bağımsız araştırma kuruluşları tarafından değil, şatış başarısıyla da C segmentinin en önemli üyesi olduğunu kanıtlayan Hyundai i30, markanın Avrupa’da en çok satılan modeli unvanını da elinde bulunduruyor”.

Hyundai i30, ilk nesil aracın üretiminin başladığından beri Avrupa genelinde 500 bin adet, tüm dünya çapında da 1 milyon adetten fazla satıldı. Geçtiğimiz Paris Otomobil Fuarı’nda görücüye çıkan yeni üç kapılı sportif versiyonla beraber güncel beş kapılı hatchback ve cross wagon modelleri Hyundai’nin Çek Cumhuriyeti’ndeki Nosoviçe Fabrikası’nda üretiliyor.

Bu yıl 50.’si düzenlenen Car Of The Year 2013’ü kazanacak olan aday, 4 Mart 2013’te Cenevre Otomobil Fuarı’nda ödülünü alacak.

HYUNDAI i30

HYUNDAI’DE KIŞ SERVİS FESTİVALİ BAŞLADI!

No. 14917 12 2012

Hyundai, eski ve yeni tüm müşterilerini Blue Card’ın avantajlı dünyasına adım atmak, kış lastiği satın almak, kışa özel detaylı bir periyodik bakım yaptırmak veya Hyundai’nin yeni modelleri ile Test Sürüşü yapmak için bayilerine davet ediyor.

31 Aralık tarihine kadar geçerli olan Hyundai Kış Servis Festivali’nde, tüm Hyundai marka araçlara periyodik bakım parça ve işçiliğinde %25 fiyat avantajı sunuluyor. Ayrıca fren, debriyaj ve silecek parça ve işçiliğinde %25, antifrizlerde %15 fiyat avantajı sunulurken ücretsiz check up ve lastik rotasyonu veya yağ değişimi işçiliği için de hizmetler veriyor. Bu kapsamda Hyundai sahiplerinin yapmaları gereken tek şey kendilerine en yakın Hyundai Yetkili Servisi’ne uğramak olacak.

Hyundai’nin yeni yıldızı Blue Card’ın müşterilerine sunduğu bu kampanyadan yararlanmak için en yakın Hyundai Yetkili Servisini ziyaret edip Blue Card’ı almak ve araçlarını kış bakımı için Hyundai’nin uzman servis personeline teslim etmek yeterli olacak. Blue Card’larda birikecek olan puanların yanısıra ödemede de kolaylık sağlayan Hyundai, anlaşmalı banka kartlarına artı 5 taksit ve 3 ay erteleme fırsatı da sunarak ödemeleri Mart 2013’te başlama imkanı da sunuyor.

Dünyanın en hızlı büyüyen otomobil markası Hyundai, global anlamda olduğu kadar Türkiye’de de kendinden emin adımlarla zirveye koşarak müşteri memnuniyetini birinci sırada tutmaya devam ediyor.

KIŞ FESTİVALİ

HYUNDAI KREDİ’DEN ARALIK AYINA ÖZEL MÜTHİŞ AYRICALIKLAR

No. 14805 12 2012

Hyundai Kredi’nin özel avantajları

Hyundai Kredi, Aralık ayına özel olarak hazırladığı ve uzun süredir beklenilen ayrıcalıkları müşterilerine sunmaya başladı. Her zaman müşteri memnuniyetini birinci sırada tutan Hyundai, müşterileri için düşük faizli kredi oranlarıyla beraber yepyeni avantajlar sunmaya da devam ediyor. Dünyanın global anlamda en hızlı büyüyen ve gelişen otomobil markası Hyundai, yeni araç alacaklar için sınırları zorlarken bu amaçla çok düşük faizlerle birlikte herkesi Hyundai sahibi yapmaya davet ediyor.

Hyundai Kredi tarafından sunulan avantajlı fırsatlara göre, Aralık ayında yeni araç alacaklar öncelikli olarak birden fazla fırsatı bir arada yakalamış olacaklar. Hyundai’nin B segmentindeki başarılı oyuncusu yeni i20, Hyundai Kredi’yle birlikte 20.000 TL için 20 ay vadede yüzde 0 faizle satın alınabiliyor. Ayrıca diğer yepyeni Hyundai modelleri için de yüzde 0.75 faiz oranından başlayan kredi seçenekleri de bulunuyor.

Hyundai Kredi sadece faiz oranlarını düşürmekle kalmayarak aynı zamanda yeni araç alacak kişilerin ekonomisine de katkıda bulunmak için “Şimdi Al, Haziran 2013’te Öde” uygulamasını da sunmuş oluyor. Ertelemeli olarak sunulan bu satış olanağında müşteriler hemen teslim aldıklarını araçlarının kredilerini Haziran ayında ödemeye başlıyorlar. Tüm bunlara ek olarak daha önce yüzde 37’den yüzde 40’a çıkarılan 1.6 litre ve altı araçlar için ÖTV zammı ise Hyundai tarafından Aralık ayında da karşılanmaya devam ediliyor. Bu sayede yeni araç alacak Hyundai müşterileri yılın son ayında da ÖTV’den etkilenmeyecekler.

Hyundai, Doktorlara özel indirimler de yapacak

Hyundai’nin Aralık ayı avantajları bunlarla sınırlı kalmayarak; Tıp Doktorları, Diş Hekimleri, Eczacılar ve Veterinerlere tüm modellerde geçerli olmak üzere özel satış avantajları da sunmuş oluyor. 31 Aralık tarihine kadar sürecek olan bu özel fırsat sayesinde doktorlar, yepyeni bir Hyundai modeline uygun fiyat avantajlarıyla sahip olacaklar.

Hyundai, bu avantajlardan tüm müşterilerinin yararlanmaları için tüm Türkiye genelindeki 81 ilde faaliyet gösteren 71 adet Hyundai Yetkili Bayileri’ne bekliyor. Kendilerine en yakın bayiyi öğrenmek isteyenler, www.hyundai.com.tr adresine başvurabilirler.

ELANTRA

HYUNDAI ELANTRA NAVİGASYONUNA KAVUŞTU

No. 14704 12 2012

Hyundai’nin bugüne kadar en çok satılan modellerinden biri olan ve markanın dünya çapındaki gelişiminin en temel örneği konumundaki Elantra, tamamen yenilenen tasarımı ve gelişen teknolojisi ile Türkiye’de satışa çıktığından beri sınıfının en iddialı otomobillerinden birisi oldu. İstanbul Auto Show 2012’de en fazla talep gören Hyundai modellerinden biri olan Elantra, aynı zamanda yeni donanım paketi ve navigasyon seçeneğiyle artık çok daha fonksiyonel hale geldi.

Kısa sürede satılmaya başlandığı ülkelerde bir çok ödül kazanan Elantra, özellikle otomotiv sektöründe en çekişmeli rekabetlerin yaşandığı Amerika Birleşik Devletleri’nde rakiplerine karşı büyük başarılar elde etti ve 2012’de Yılın Otomobili seçildi. Birçok bağımsız kuruluş tarafından “En İyi” mertebesinde ödüllendirilen Yeni Elantra, düşük yakıt tüketimi ve sorunsuzluğu ile otoritelerden geçer not aldı. Yeni versiyonunda Style donanım paketinde RDS ve Bluetooth’lu müzik sistemi kullanılan Elantra, Tune donanım seviyesindeyse artık Türkiye şartlarına uyumlu olan navigasyon sistemiyle sunuluyor. AM, FM RDS radyonun başı çektiği yeni multimedya sisteminde ayrıca günümüzün neredeyse bir gereksinimi olan CD, MP3, USB, AUX, SD, TV ve araç içerisinde film izleme ayrıcalığı sunan DVD özelliği de bulunuyor. Bluetooth sayesinde Elantra içerisinde eller serbest şeklinde telefon kullanma özgürlüğü yaşanırken, park manevralarını sorun olmaktan çıkaran yeni nesil arka görüş kamerası da ünitenin en büyük kolaylıklarından birisi oluyor. Uzaktan kumandalı multimedya birimi dokunmatik olarak çalışırken ayrıca 8 inç yüksek çözünürlüklü ekranda kişisel fotoğrafları da görüntülemek mümkün.

Markanın karakteristik çizgileri ile sportif ve şık bir tasarıma ulaşan Elantra, 1,6 litrelik 132 HP gücündeki benzinli motor seçeneğine sahip. 6 kademeli düz veya yine 6 kademeli otomatik vites seçeneğine sahip Yeni Elantra, 4530 mm’lik uzunluğa, 1775 mm’lik genişliğe ve 1445 mm’lik yüksekliğe sahip. Dış boyutları ile paralel olarak dingil mesafesi de uzatılan Yeni Elantra’nın bu sayede iç mekanında geniş bir yaşam alanı elde edildi. Bu sayede önde ve arkada sınıfının en uzun diz ve omuz mesafesinin sunan Yeni Elantra, 485 litrelik de bagaj hacmi ile rakiplerinin karşısında öne çıkıyor. Yeni donanım seviyesiyle birlikte Elantra artık elektrikli aynalara da sahip oldu. Tek tuşla açılıp kapanabilen aynalar sadece Tune donanım seviyesindeki modelde yer alacak. Yeni Elantra 42.900 TL’den başlayan fiyatlarla satılıyor.

HYUNDAI ELANTRA NAVİGASYON
btn first31323334353637383940last