RÜZGARDAN ESİNLENİLEREK TASARLANAN YENİ HYUNDAI ELANTRA GÜN SAYIYOR

No. 8603 09 2010

Hyundai, tüm dünyada 1990 yılından bu yana 6 milyon adetten fazla satılan ve sayısız ödül kazanarak en çok tercih edilen modeli olan Elantra’nın baştan aşağıya yenilenen beşinci neslini Kore’de satışa sundu. Hyundai’nin yeni nesil tasarımını ve yepyeni teknolojileri bünyesinde taşıyan Elantra’nın 2011 yılında Avrupa ile aynı anda Türkiye’de satışa sunulması planlanıyor.

Rüzgardan Esinlenilerek 256 Milyon Dolara Hazırlandı

Yeni Hyundai Elantra, toplam 33 ayda 256 milyon dolar harcanarak geliştirildi. Yerine geçtiği araca göre daha sportif ve şık bir dizayna sahip olan Elantra, Hyundai’nin ilk kez ix35 modelinde yer verdiği yeni dinamik tasarım anlayışı doğrultusunda hazırlandı.

Yeni Elantra, 4,530 mm ile bir önceki modele göre 25 mm daha uzun ve 2,700 mm’lik dingil mesafesi de 50 mm daha fazla. Elantra’nın yüksekliği sportiflik ve aerodinami açısından her ne kadar 45 mm alçaltılıp 1,435 mm’ye düşürülse de baş mesafesinden ödün vermiyor. Ayrıca 1,775 mm’lik genişliği önceki modelle aynı ancak büyüyen uzunluklar sayesinde kabin içinde daha geniş alan sunuyor.

Rüzgarın havada oluşturduğu akımlardan ve heykellerin ince işçiliğinden esinlenilerek hazırlanan Elantra’nın dikkat çekici özellikleri arasında Hyundai’nin yeni altıgen ön ızgarası, arka tarafa doğru uzanan Xenon ön farlar, LED arka stoplar, kendi kendine park eden akıllı SPAS sistemi, segmentinde ilk kez sunulan araç stabilite yönetimi VSM, 8 havayastığı, aktif koltuk başlıkları, ısıtmalı arka koltuklar ve gösterge tablosunda yeni tip renkli LCD bilgi ekranı bulunuyor.

Yeni Nesil Motor ve Çift Debriyajlı Yeni Şanzıman

Yeni Elantra’da 1.6 litrelik Gamma serisi GDI (Direkt Enjeksiyonlu Benzinli) motor ve ön tekerleklere gücünü aktaran 6 kademeli çift debriyajlı otomatik şanzımana yer veriliyor. Hyundai, dünyada altı kademeli otomatik şanzımanı kendi bünyesinde geliştirip üreten sadece üç üreticiden biri konumunda bulunuyor.

140 PS maksimum güce ve 167 Nm maksimum torka sahip olan bu dört silindirli yeni nesil motor ve şanzıman birlikte büyük bir uyum içerisinde çalışıyor ve çok noktadan enjeksiyonlu bir motora göre yüzde 13 oranında daha fazla güç, 100 km’de ortalama 6 litre ile yüzde 8 daha düşük yakıt tüketimi, yüzde 15 daha iyi 0-100 km/s hızlanması (10,4 saniye) ve daha az emisyon salınımı sunuyor. Motorda ayrıca Çift Sürekli Değişken Supap Zamanlaması, Değişken Emme Sistemi ve motor aksamlarında sürtünmeyi önleyen PVD ve DLC kaplamalar gibi gelişmiş teknoloji kullanılıyor. Bu sayede Elantra, rakiplerine oranla yakıt verimliliğinde en az yüzde 10 avantaj sağlıyor.

Satış Hedefi Yılda 400 Bin Adet

Yeni Hyundai Elantra’dan yıl sonuna kadar Kore’de 83 bin adet, 2011 yılında da 125 bin adet satılması hedefleniyor. 2010 yılı sonunda ABD’de ve 2011’de de Avrupa’da kademeli olarak satışa sunulacak olan Elantra’nın 2012’den itibaren dünyada yıllık 400 bin adetlik satışa ulaşması planlanıyor.

HYUNDAI ix35'E GÜVENLİKTEN 5 YILDIZ !!!

No. 8526 08 2010

Hyundai'nin yeni nesil SUV modeli ix35, Euro NCAP'in gerçekleştirdiği son çarpışma testinden en yüksek puanı alarak 5 yıldızın sahibi oldu. Bu sonuçla Hyundai ix35, segmentinin en güvenli araçlarından biri olarak belgelenirken "çocuk güvenliği" kategorisinde de tüm rakipleri arasında en yüksek değeri elde etti.

Hyundai ix35, Euro NCAP'in çarpışma testlerinden arka arkaya 5 yıldız alan 3'üncü Hyundai modeli olma özelliğini taşıyor. Yüksek kaliteye, teknolojiye ve güvenliğe öncelikli olarak yatırım yapan Hyundai, böylece ix35'ten önce teste giren i30 ve i20 ile birlikte son çıkan tüm Avrupalı modelleriyle 5 yıldız almış oldu.

Hyundai ix35, yetişkin korumasında yüzde 90 ile en yüksek skoru alarak bu rakama ulaşabilen birkaç SUV'den biri oldu. Önden ve arkadan çarpmalarda ix35'in kabininin stabil kalması ve yolculara iyi bir koruma sağlaması, puanını yükselten en önemli etkenler olarak belirtildi.

Hyundai ix35, en büyük başarıyı çocuk güvenliğinde elde etti. Hem 18 aylık hem de 3 yaşındaki dummy testlerinde en iyi sonuçları elde eden ix35, çocuk güvenliğinde yüzde 88 oranındaki korumayla tüm rakipleri içindeki en güvenli araç oldu. Hyundai ix35, yüzde 71'lik derecesiyle güvenlik destek ekipmanları açısından da yüksek bir skor aldı. Bu skorda, tüm versiyonlarda standart olarak sunulan ESP ve emniyet kemeri uyarı sisteminin önemli bir etkisi oldu.

Hyundai Motor Avrupa Başkan Yardımcısı Allan Rushforth, ix35'in başarısıyla ilgili şunları söyledi: "Araçlarımızın son yapılan testlerin tamamından beş yıldız alması, müşterilerimize en yüksek kaliteyi ve en üstün güvenliği sunmak adına gerçekleştirdiğimiz çalışmaların ispatı niteliğinde. Özellikle Avrupalı tüketicinin çok büyük beklentileri bulunuyor ve Avrupa Ar&Ge Merkezimiz'deki tasarım ve mühendislik ekiplerimizin hazırladığı ix35 de bu beklentileri fazlasıyla karşılıyor. Avrupa'da satışa sunulmasının üstünden sadece üç ay geçtikten sonra 60 bin adetten fazla satılan ix35, güçlü ve ekonomik motoru ile Hyundai'nin benzersiz garanti uygulaması sayesinde kullanıcılarına huzur eriyor. Güvenlikte elde ettiğimiz bu başarı, Hyundai'nin müşteri memnuniyetinde de liderliğini pekiştiriyor".

Mart ayında Avrupa ile aynı anda Türkiye yollarına çıkan Hyundai ix35, ülkemizde de büyük bir ilgi görüyor. İlk 4 ayda 600 adetten fazla satılan Hyundai ix35'te 184 PS gücündeki segmentinin en güçlü 2.0 R dizel motoru, tüm güvenlik ve konfor ekipmanlarını beklentilerin üstünde sunan Style ve Style Plus donanım seçenekleri ve hem dikkat çeken hem de kullanışlı dış ve iç tasarım bulunuyor.

HYUNDAI GENESIS SEGMENTİNİN EN GÜVENLİ ARACI SEÇİLDİ

No. 8225 05 2010

Hyundai'nin Kuzey Amerika'da 2009 yılının otomobili seçilen modeli Genesis, IIHS'nin (Insurance Institute for Highway Safety – Otoyol Güvenliği Sigorta Enstitüsü) yaptığı son çarpışma testlerinde "segmentinin en güvenli aracı" seçildi.

IIHS'nin ön, yan, takla ve arka çarpışma testlerinden "iyi" değerlendirmesini alan araçlarda aktif ve pasif güvenlik unsurları da değerlendiriliyor ve segmentinin en güvenli araçları belirleniyor. Hyundai Genesis de çarpışma testlerinden ettiği yüksek sonuca ek olarak ESP ve EBD gibi kaza önleyici sistemleri ve kaza anında yolcuları koruyan sekiz havayastığı ve elektronik aktif koltuk başlıkları gibi sistemleri sayesinde IIHS tarafından Mercedes E-Serisi ile birlikte segmentinin en güvenli aracı olarak belirlendi.

IIHS'nin yeni oluşturulan test kriterleri arasına tavan dayanıklılığı testi de eklendi ve araç tavanlarının mevcut federal kriterin iki katından daha fazla olması gerektiği belirlendi. Hyundai Genesis için yapılan takla testleri sonucunda tavanın kriterlerin çok üstünde olduğu ve takla anında yolcularını en iyi şekilde koruyabileceği bildirildi.

64 km/s hızla yapılan önden çarpşma testlerinde gövdenin yapısı, kaza sonrasında ön bölümün kabin içine ne kadar girdiği, dummy'lerde oluşan hasarlar ve kaza sırasındaki hareketleri verilerle ve yavaşlatılmış görüntülerle en ince ayrıntısına kadar inceleniyor. Yandan çarpma testlerinde 50 km/s hızla hareket eden bir bariyer kullanılırken arkadan çarpma testlerinde ise 32 km/s ile arka taraftan darbe alan araç içindeki yolcuların boyun ve baş bölgelerinin ne kadar korunduğu ölçülüyor.

Hyundai Motor Amerika Ürün Planlama Müdürü Derek Joyce, Genesis'in başarısı ile ilgili şunları söyledi: "Genesis, daha ilk günden tüm dünyadaki en güvenli araçlardan biri olarak hazırlandı. ESP ve elektronik aktif ön koltuk başlıkları gibi özellikler, Genesis yolcularına üstün güvenlik sunuyor. Son yapılan testlerde Genesis'in bu önemli başarıyı elde etmesi bizi bir kez daha gururlandırdı".

btn first31323334353637383940last