HYUNDAI’DEN 40 YILDA 23 MİLYON İHRACAT BAŞARISI

No. 33528 11 2016

Hyundai, 1976 yılında başladığı ihracat serüveninin 40’ıncı yılını kutluyor. Bugüne kadar 23 milyondan fazla araç ihracatı gerçekleştiren Hyundai, her yıl 184’ten fazla ülkeye 1 milyondan fazla araç göndererek önemli bir kilometre taşına ulaştı.

Dünyanın en hızlı gelişen ve büyüyen otomobil markalarından Hyundai, üretimdeki kalitesini modellerine yansıtarak son yıllarda gözle görülür bir ivme yakaladı. Bu başarısını her alanda sürdüren Hyundai özellikle ihracat konusunda da önemli bir yol katetti. İlk kez 1976 yılında Güney Amerika ülkesi Ekvator’a gönderdiği Pony modeliyle ihracata başlayan marka, bugüne kadar 23 milyondan fazla araç ihraç etti.
Güney Kore’nin ilk seri üretim modeli olan Pony’den sonra yine aynı ülkenin ilk seri üretim elektrikli ve hibrid modeli IONIQ ile bu başarısını sürdüren Hyundai, günümüzde yılda 1 milyon adetten fazla araç ihraç edebiliyor. İhracat macerasının başladığı Ekvator’da bugün tüm modelleriyle özel etkinlikler düzenleyen Hyundai, özellikle bölgede elektrikli modeller üzerine yoğunlaşıyor.

Interbrand tarafından yapılan son sıralamaya göre, uluslararası ihraç başarısı üzerine inşa edilen Hyundai, dünya genelinde altıncı büyük otomotiv markası ve 35’inci büyük marka konumunda. Otomotiv endüstrisi için zorlu bir yıl olmasına rağmen daha zorlu olmasına rağmen, şirketin global marka değeri 2015'ten bu yana yüzde 11 artarak 2016'da 12,6 milyar dolar seviyesine ulaştı.

28-11-2016-1

HYUNDAI KIŞ SERVİS AVANTAJLARI BAŞLADI

No. 33417 11 2016

Hyundai, 31 Aralık 2016 tarihine kadar Blue Card sahibi müşterilerine özel Hyundai Kış Servis Kampanyası düzenliyor. Kampanya süresince Hyundai Yetkili Servisleri’ni ziyaret edecek müşteriler, birçok özel avantajdan faydalanarak hızla yaklaşan zorlu kış şartlarına araçlarını hazırlayacaklar.

Model ayrımı olmaksızın, tüm Hyundai araçların silecek süpürgesi, akü ve antifrizde geçerli olacak yüzde 20 parça indirimi harici aynı zamanda Hyundai Blue Card sahibi müşterilere, dört adet lastik alımlarında da 80 TL’ye kadar indirim uygulanacak.

Hyundai, 2 yıl ve daha uzun bir sürenin ardından yeniden yetkili servislere gelen müşterilerine de 3.000 Blue Puan hediye edecek. Ayrıca kampanya süresince KDV dahil 399 TL ve üzeri periyodik bakım veya Blue Bakım Paketi harcamasına karşılık Kışlık Bakım Seti de müşterilere hediye edilecek.

Kampanya süresince servis harcaması yapan Blue Card sahipleri, Jolly Tur’un tatil programları için mevcutta uyguladığı erken rezervasyon indirimine ek olarak yüzde 5’e varan indirimden de yararlanabilecekler.

17-11-2016-1

HYUNDAI IONIQ’TEN FIA ONAYLI DÜNYA HIZ REKORU

No. 33303 11 2016

Hyundai, hibrid bir otomobille dünya hız rekoru kırarak yine tüm dikkatleri üzerine çekmeyi başardı. Hyundai IONIQ Hybrid, tuzla kaplı Bonneville’de maksimum 254 km/s hıza ulaşırken aynı zamanda markanın gelecekteki teknolojisi hakkında da önemli ipuçları verdi.

Hyundai, geçtiğimiz aylarda piyasaya sunduğu Elektrikli, Hybrid ve Plug-In Hybrid modeli IONIQ’in modifiye edilmiş özel bir prototipiyle Amerika’da çok özel bir deneme gerçekleştirdi. Hibrid kategorisindeki bir araçla 254 km/s hıza ulaşarak rekor kıran Hyundai, böylelikle tasarım kadar motor teknolojisinde de önemli aşamalar kaydetmiş oldu. Uluslararası Otomobil Federasyonu (FIA) tarafından onaylanan bu önemli rekorla öne çıkan Hyundai IONIQ, Hyundai’nin Amerika’daki Ar-Ge Merkezi ve Kalite Mühendisleri tarafından özel olarak hazırlandı.

Amerika’nın Kuzeybatı eyaletlerinden biri olan Utah Bonneville Salt Flats’taki testler tamamen tuzla kaplı bir zeminde gerçekleştirildi. Test için özel olarak geliştirilen IONIQ, bir takım aerodinamik modifikasyonlara sahip. Tampon altı spoylere yer verilen otomobilde kullanılan coil-over süspansiyonlar, standart modele göre 100 mm daha alçak bir yapıda. Yüksek hız için optimize edilen yürüyen aksamdaki bir diğer eklenti ise aerodinamik özel jantlar ve lastikler.

Bisimoto tarafından geliştirilen, tam entegre yüksek mukavemetli çelik gövdeye sahip aracın iç mekanındaki bazı aksamlar, güvenlik ve yüksek hız rekoru için çıkarıldı. Sparco altı noktadan bağlantılı emniyet kemer sistemi, kokpit yangın söndürme sistemi, özel yarış koltuğu, roll-barlar ve paraşüt de güvenlik adına yer verilen ekipmanlardan bazılarını oluşturuyor.

Hyundai Amerika Kurumsal Ürün Planlama Kıdemli Başkan Yardımcısı Mike O’Brien, konuyla ilgili olarak, "Yeni modelimiz IONIQ ile FIA onaylı bir rekora imza atmamız son derece gurur verici bir gelişme. Mühendislik ekibimiz geliştirdikleri bu özel otomobille ekileyici bir dayanıklılık ve yüksek hız elde ederken aynı zamanda bu segmentte yeni kriterler belirlemek adına sınırları da genişletti" dedi.

03-11-2016-1

HYUNDAI ASSAN MÜŞTERİ MEMNUNİYETİNDE ZİRVEYE OYNAMAYA DEVAM EDİYOR

No. 33202 11 2016

Hyundai Assan, “Kültürler Arası Uyum” ve “Müşteri Memnuniyetinde 1 Numara Olma” temaları çerçevesinde, 11-14 Ekim 2016 tarihlerinde Seul, Güney Kore’de düzenlenen “3. Hyundai Global Servis Danışmanı Yarışması”nda üçüncü olarak ülkemize madalyayla döndü.

Tüm dünya genelindeki Hyundai Yetkili Servisleri’nde hizmet veren servis danışmanları; bilgi, beceri ve yeteneklerini rekabetçi bir platformda sergilerken, Hyundai Motor Grup’un marka ve satış sonrası vizyonunu da global bir platformda deneyimleme şansına sahip oldular.

58 ülkeden 84 servis danışmanının katılımı ile gerçekleşen yarışmada ülkemizi İstanbul Maltepe’de bulunan Hyundai Hunko Otomotiv Servis Danışmanı Ebru Özgen temsil etti. Yazılı sınav, rol canlandırma (Servis Otomasyon Sistemi) ve genel toplam olarak üç kategoriden oluşan yarışmada, Ebru Özgen “Servis Otomasyon Sistemi Rol Canlandırma” kategorisinde üçüncü olarak para ödülü, plaket ve madalya ile ödüllendirildi. Genel kategoride birinciliği Hindistan, ikinciliği Amerika, üçüncülüğü ise Rusya servis danışmanları kazandı. Ebru Özgen, ülkemizde Shell’in katkılarıyla düzenlenen “3. Hyundai Assan Ulusal Servis Danışmanı Yarışması”nda da Türkiye birinciliğini elde etmişti.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Hyundai Assan Genel Müdürü Önder Göker, “Hyundai’nin satışa sunulduğu tüm ülkelerdeki birinci hedefi Müşteri Memnuniyetinde 1 Numara Olmak. Bu sebeple verdiğimiz tüm hizmetlerin kusursuz olması ve müşteri beklentilerini en kısa sürede karşılaması gerekiyor. Çalışmalarımıza bu yönde hız kesmeden devam ediyoruz ve bizler de emeklerimizin karşılığını bu tip yarışmalarda ödül kazanarak alıyoruz. ” dedi.

02-11-2016-1

HYUNDAI ASSAN, YENİ i10’U BANTLARDAN İNDİRDİ, İLK KEZ TÜRKİYE’DE SATIŞA SUNDU

No. 33124 10 2016

Hyundai Assan’ın İzmit’teki fabrikasında 2013’den beri üretilen ve yüzde 75 pazar payıyla A-segmentinde lider olan Hyundai i10, modern tasarımı, artan teknolojik ve güvenlik öğeleriyle birlikte yepyeni bir maceraya başlayor. Fabrikada yapılan törenle bantlardan inen ve Hyundai Assan yöneticileri tarafından bizzat yetkili satıcılara teslim edilen Yeni i10, 39 bin 950 TL’den başlayan fiyatlarla Avrupa’dan önce ilk kez Türkiye’de satışa sunuldu.

Hyundai Assan’ın İzmit Fabrikası’nda ürettiği i10 modeli, tam 3 yıl sonra yenilenen yüzüyle bantlardan inmeye başladı. 2013’te 1.5 milyar TL tutarındaki yatırımla fabrika kapasitesini ikiye katlayan Hyundai Assan’ın sıfırdan üretmeye başladığı ikinci nesil i10’dan bugüne kadar Türkiye’de 300 bin adetten fazla üretildi. Bu rakamın 290 bin adedini yurt dışında 40’tan fazla ülkeye ihraç eden Hyundai Assan, böylece yaklaşık 2,5 milyar TL tutarında ihracat geliri elde ederek Türkiye ekonomisine büyük bir katkıda bulundu.

Hyundai i10’un kalan 10 bin adedi ise Türkiye pazarında satıldı. A-segmentini yeniden belirleyen Hyundai i10, segment satışları içinde her yıl yüzde 75’lik pazar payına ulaşarak yakalanması zor olan bir rekora imza attı. Yenilenen yüzü ve artan donanım özellikleriyle birlikte 2016 yılını yaklaşık 3 bin adetlik satışla tamamlayacak olan i10’un 2017’den itibaren satışlarını daha da yukarı taşıması bekleniyor.

Hyundai Assan İzmit Fabrikası’nda yapılan törenle birlikte üretimine başlanan Yeni i10, Türkiye’de 39 bin 950 TL’den başlayan fiyatlarla satışa sunuldu. Tören sonrasında ilk bantlardan inen aracın plakasını Hyundai Assan Başkanı Mong-Hyun Yoon ve Genel Müdürü Önder Göker birlikte taktılar. Hyundai Assan’ın 12 üst düzey yöneticisi yeni i10’lara binerek bayilerin test araçlarını kullanarak teslim ettiler ve test sürüş günleriyle birlikte Türkiye satışlarını başlatmış oldular.

Törende konuşan Mong-Hyun Yoon, “Türkiye benim ikinci vatanım. Böylesine güzel bir ülkede bu kadar yüksek kalite ve teknolojiye sahip olan fabrikada görev yapmak gurur verici. Türk malı otomobillerimiz sayesinde Türkiye’nin bayrağı Avrupa başta olmak üzere 40’tan fazla ülkede dalgalanıyor. i10 modelimiz Avrupa kadar Türk tüketicisinin de ihtiyaçlarını her yönüyle karşılayan bir otomobil. Avrupa satışları oldukça yüksek ve müşteri memnuniyeti çok üst seviyelerde. Umarım Türk müşteriler de Yeni i10’a daha fazla ilgi gösterir ve Türkiye’de ürettiğimiz bu otomobilimizi daha fazla Türk tüketicisiyle buluşturabiliriz” dedi.

Yeni i10’un, A-segmentindeki rakiplerine göre birçok üstünlüğünün bulunduğunu söyleyen Önder Göker ise şunları söyledi: “Yeni i10, hiçbir rakibinde bulunmayan Ön Çarpışma Uyarı Sistemi, Şeritten Ayrılma Uyarı Sistemi, statik dönüş farları, 7-inç dokunmatik ekranlı navigasyon ve multimedya ve altı havayastığı gibi özelliklere sahip. Ayrıca Elantra ve Tucson’dan sonra 7 yıl 80.000 km’ye kadar alınabilen opsiyonlu garantimizi i10 modelimizde de sunmaya başladık. Tüm bu özellikleriyle Yeni i10’un başarılarını daha da katlayacağına inanıyoruz”.

Rafine tasarım ve gelişmiş bir sürüş

Yeni i10, yeni basamaklı ön ızgarası dahil olmak üzere tasarım anlamında bir takım iyileştirmeler ile birlikte geliyor. Kavisli ve aynı zamanda doğal akıcı çizgileriyle karakterize edilen Hyundai i10, segmentinde fark yaratarak öne çıkıyor.

Hyundai i10, yeni bir tampon ile sunulurken bir önceki modelde alt kısımda bumerang şeklinde verilen LED gündüz sürüş farları ise yeni yuvarlak tasarımıyla ön ızgaraya taşınıyor. Daha elit ve daha sportif bir ifadeye kavuşan otomobil arka tarafta da değişikliklerini sürdürüyor. Tıpkı ön taraftaki gibi arka tamponda da yuvarlak hale getirilen sis farları, siyah bir çerçeve içerisinde sunuluyor. Bu şık tampon tasarımı ile daha sportif ve dinamik bir duruş sergileyen otomobil, yeni eklenen açılır tavanıyla da donanım seviyesini pekiştiriyor.

Selefi gibi Yeni i10 da 5 ileri manuel veya 4 ileri otomatik vites seçenekleriyle beraber satışa sunuluyor. Hyundai i10’un kaputu altında ise 1,0 ve 1,25 litrelik kendini kanıtlanmış iki benzinli motor görev alıyor. Hyundai, daha fazla ekonomi isteyen müşterileri için 1.0 litrelik fabrikasyon LPG’li versiyonu da sunuyor.

Bağlanabilirlik, kolaylık ve aktif güvenlik donanımları

Yeni i10, her zamankinden daha fazla kişiye ulaşmayı hedefliyor. En son ileri teknoloji ışığında geliştirilerek üretilen otomobil, güvenliği artırmak adına yan ve perde hava yastıklarıyla beraber geliyor. Yeni i10, geniş ve ferah iç mekanını 252 litrelik segment lideri bagaj hacmiyle destekliyor. Kabinde yer alan saklama cepleri ve 1 litrelik şişenin rahatlıkla sığabileceği kapılardaki gözler de kullanım kolaylığını artıran detaylar. Altı adet hava yastığıyla sunulan otomobilde daha önce hiç bir A-segmenti modelde kullanılmayan Ön Çarpışma Uyarı Sistemi ve Şeritten Ayrılma Uyarı Sistemi de kullanılıyor.

24-10-2016-1
btn first12345678910last