HYUNDAI, AUTO BILD KALİTE RAPORU'NDA YİNE BİRİNCİ

No. 33816 12 2016

Hyundai, Alman Auto Bild Dergisi’nin her yıl açıkladığı Kalite Raporu’nda yine birincilik elde etti. Yedi yılda üçüncü kez birincilik ödülüyle taçlandırılan Hyundai, kalitesi ve sağlamlığıyla bir kez daha ön plana çıkmış oldu.

Dünyanın en önemli otomobil yayınlarından biri olan Alman Auto Bild Dergisi, Hyundai’yi 2010 ve 2011 Kalite Raporları’ndan sonra üçüncü kez birinci seçti. Otomotiv endüstrisinde oldukça önemli bir yere sahip olan bu değerlendirme ve ödüller, müşterilerin geri bildirimleri, anketler, kapsamlı yol testleriyle harmanlanarak şekillendiriliyor.

Genel sonuçlara göre Hyundai, beş kategoride toplam 2.14 puan aldı. Otoriteler ve derginin test editörleri tarafından başarılı bir performans olarak nitelendirilen bu skor, markanın güçlü rakiplerine karşı birincilik elde etmesine yardımcı oldu. Hyundai modellerinin dayanım testlerinden oldukça etkilenen test editörleri, Hyundai i30’u 100 bin kilometreden fazla test ederek kesin bir karara vardılar. Aynı şekilde i10 ve Tucson modellerinin de altını çizen editörler, herhangi bir hata veya arıza belirtisi olmaksızın araçların 30 bin kilometre yaptığını dile getirdi.

Hyundai Motor Avrupa Başkan Yardımcısı Thomas Schmid, bu önemli zaferle ilgili olarak, "Kalite, Hyundai'nin marka stratejisi ve sektör lideri 5 Yıl Sınırsız Kilometre Garantisi’nde oldukça önemli bir unsur. Auto Bild'in Kalite Raporu’nda ilk sırada yer almak, Hyundai'nin deneyim ve teknolojik gelişiminin güçlü bir destekçisi demektir. Hızla artan imajımız doğrultusunda, 2020 yılına kadar Avrupa'da bir numaralı Asya markası olmayı hedefliyoruz "dedi.

Auto Bild, 2001 yılından beri hazırladığı bu raporlarla otomotiv markalarının uzun vadeli kalitesini ve güvenilirliğini değerlendiriyor. Ayrıca diğer bir ana unsur ise müşterilerin kendi araçlarıyla olan memnuniyeti. Dergi, Alman Teknik Denetim Otoritesi (TÜV) tarafından verilen raporun sonuçlarını da değerlendirerek ortak bir karar veriyor. Toplam puan, Auto Bild'in kendi veritabanından 100 bin kilometrelik dayanıklılık testlerinin bulgularını ve atölye testlerinin sonuçlarını da içeriyor.

16-12-2016-2

HYUNDAI MOTORSPORT, 2017 i20 COUPE WRC’Yİ SUNAR

No. 33706 12 2016

Hyundai, 2017 FIA Dünya Ralli Şampiyonası’nda kullanacağı i20 Coupe WRC yarış otomobilini Monza, İtalya’da yapılan özel bir etkinlikte tanıttı. Yeni sezonda artık üç kapılı gövdeyle yarışacak olan Hyundai Motorsport Takımı’nda Thierry Neuville, Hayden Paddon ve Dani Sordo görev almaya devam edecek.

Hyundai, FIA’nın yeni yönetmeliklerine göre ürettiği i20 Coupe WRC yarış otomobilini geçtiğimiz günlerde İtalya’da tanıttı. Üç sezondan beri ralli parkurlarında ter döken otomobil, 2017 yılıyla beraber üç kapılı coupe gövdeye geçiş yaparken aynı zamanda yeni kurallara uygun bir şekilde dizayn edildi.

WRC vurgusunu daha da ileriye taşımak için geliştirilen otomobil, eskisinden çok daha agresif bir görünüme sahip. Aynı zamanda hızla gelişen yarış teknolojileriyle dinamizmi artan araç önceki nesle göre daha sportif bir yapıda. Genel değişiklikler, aerodinami ve yol tutuşun geliştirilmesine odaklanmış olsa da turbo motorun gücü 300’den 380 beygire çıkarıldı. Artan güce paralel olarak aracın genel ağırlığı da hafifletildi.

Dünya Ralli Şampiyonası’nda 2016 sezonunda iki galibiyet elde eden Hyundai Motorsport Takımı, aynı zamanda 10 kez podyuma çıkmayı başardı ve sezonu ikinci sırada tamamladı. Önümüzdeki sezon başarılarını artırarak daha da üst sıralara çıkmayı hedefleyen Hyundai, yeni otomobilden oldukça umutlu.

Hyundai Motorsport Teknik Patronu Michel Nandan, yeni otomobille ilgili olarak, “Motorsporları adına yeni yönetmeliklerle ve değişikliklerle beraber yepyeni bir çağ başlıyor. Hepimiz yeni sezon ve değişen kurallar için son derece heyecanlıyız. Son üç sezonda öğrendiğimiz ve deneyimlediğimiz tüm bilgi birikimini göstermenin şimdi tam zamanı. Tüm takımlar sıfırdan başlıyor ve bu nedenle herkes eşit durumda. Bizler de Hyundai ailesi olarak, i20 Coupe WRC’nin şampiyonadaki en etkili silah olacağına eminiz” dedi.

Hyundai Motorsport, 2017 sezonunda pilotları Thierry Neuville, Hayden Paddon ve Dani Sordo ile yarışmaya devam edecek.

06-12-2016-1

HYUNDAI IONIQ’TEN EURO NCAP ZAFERİ: BEŞ YILDIZ

No. 33630 11 2016

Hyundai’nin son teknoloji ışığı altında ürettiği elektrikli, hybrid ve plug-in hybrid modeli IONIQ, EURO NCAP çarpışma testlerinden beş yıldız alarak güvenlik açısından çok önemli bir başarı elde etti. Hyundai IONIQ, üst düzey güvenlik donanımlarını standart olarak sunuyor.

Hyundai, yenilenen kuralları ve ağırlaştırılan test süreçleriyle markaların korkulu rüyası haline gelen Euro NCAP testlerinden maksimum değer olan beş yıldızı alarak büyük bir başarı elde etti. Hyundai’nin tamamen yeni bir modeli olan IONIQ, testler esnasında başarılı sonuçlar elde ederken yetişkinler, çocuk yolcu, yaya ve güvenlik sistemleri gibi dört kategoride de en üst sıralarda yer aldı.

Hyundai Motor Avrupa Başkan Yardımcısı Thomas Schmid, "IONIQ modelimiz için Euro NCAP'ten gelen beş yıldız derecelendirmesi, Hyundai’nin teknolojisinin hangi seviyede olduğunun altını çiziyor. Segmentindeki en güvenli otomobillerden biri haline gelen ve müşterilerine güvenli erişilebilir bir seçenek sunan Hyundai IONIQ, tüm versiyonlarında son teknoloji ürünü aktif güvenlik özelliklerini standart olarak sunuyor" dedi.

Segmentinin en güvenilir modellerinden biri olan IONIQ, üst düzey güvenlik donanımları sunuyor. Radarlar ve kamera sensörleriyle sürücüyü sesli ve görsel olarak uyaran ve gerektiği durumlarda da otomatik olarak devreye giren Acil Fren Sistemi (AEB), Şerit Takip Uyarı Sistemi (LDW), Aktif Şerit Takip Asistanı (LKA) ve Akıllı Hız Kontrol Sistemi (SCCS) yeni otomobilin standart donanımlarından bazılarını oluşturuyor.

Euro NCAP tarafından test edilen tüm bu teknolojilerin yanı sıra IONIQ, Kör Nokta Algılama ve Arka Çapraz Trafik Uyarısı gibi sistemler de sunuyor.

Bu sistemler, hareket halindeyken fark edilmeyen ve çarpışmaya neden olabilecek çevredeki diğer araç, yolcu veya nesneleri sürücüye uyarıyor.

Pasif güvenlik açısından da güvenilirliğini kanıtlayan otomobil, hafif ve sağlam bir gövdeye sahip. IONIQ serisinin tamamı yüzde 53 geliştirilmiş yüksek mukavemetli çelikle üretiliyor. Bu sağlam gövde sayesinde olası çarpışma durumunda hasarlar en aza indirgeniyor. Aynı zamanda yüksek mukavemetli fiber takviyeli arka tampon da aracı güçlü ve dayanıklı hale getiren bir diğer etken. IONIQ'in kabinindeyse sürücü diz hava yastığı da dahil olmak üzere toplam yedi hava yastığı bulunuyor. Bu özellik, Euro NCAP test sonuçlarından beş yıldız alınmasında oldukça etkili bir rol oynadı.

Hyundai bu teknolojik modelle birlikte dünyada ilk kez üç farklı motor tipini tek bir gövdede buluşturarak satışa sunuyor. Hyundai IONIQ isteğe bağlı olarak tamamen elektrikli, hybrid ve plug-in hybrid olarak tercih edilebiliyor. Hyundai IONIQ’in 2017 yılında Türkiye’ye de gelmesi planlanıyor.

30-11-2016-1

HYUNDAI’DEN 40 YILDA 23 MİLYON İHRACAT BAŞARISI

No. 33528 11 2016

Hyundai, 1976 yılında başladığı ihracat serüveninin 40’ıncı yılını kutluyor. Bugüne kadar 23 milyondan fazla araç ihracatı gerçekleştiren Hyundai, her yıl 184’ten fazla ülkeye 1 milyondan fazla araç göndererek önemli bir kilometre taşına ulaştı.

Dünyanın en hızlı gelişen ve büyüyen otomobil markalarından Hyundai, üretimdeki kalitesini modellerine yansıtarak son yıllarda gözle görülür bir ivme yakaladı. Bu başarısını her alanda sürdüren Hyundai özellikle ihracat konusunda da önemli bir yol katetti. İlk kez 1976 yılında Güney Amerika ülkesi Ekvator’a gönderdiği Pony modeliyle ihracata başlayan marka, bugüne kadar 23 milyondan fazla araç ihraç etti.
Güney Kore’nin ilk seri üretim modeli olan Pony’den sonra yine aynı ülkenin ilk seri üretim elektrikli ve hibrid modeli IONIQ ile bu başarısını sürdüren Hyundai, günümüzde yılda 1 milyon adetten fazla araç ihraç edebiliyor. İhracat macerasının başladığı Ekvator’da bugün tüm modelleriyle özel etkinlikler düzenleyen Hyundai, özellikle bölgede elektrikli modeller üzerine yoğunlaşıyor.

Interbrand tarafından yapılan son sıralamaya göre, uluslararası ihraç başarısı üzerine inşa edilen Hyundai, dünya genelinde altıncı büyük otomotiv markası ve 35’inci büyük marka konumunda. Otomotiv endüstrisi için zorlu bir yıl olmasına rağmen daha zorlu olmasına rağmen, şirketin global marka değeri 2015'ten bu yana yüzde 11 artarak 2016'da 12,6 milyar dolar seviyesine ulaştı.

28-11-2016-1

HYUNDAI KIŞ SERVİS AVANTAJLARI BAŞLADI

No. 33417 11 2016

Hyundai, 31 Aralık 2016 tarihine kadar Blue Card sahibi müşterilerine özel Hyundai Kış Servis Kampanyası düzenliyor. Kampanya süresince Hyundai Yetkili Servisleri’ni ziyaret edecek müşteriler, birçok özel avantajdan faydalanarak hızla yaklaşan zorlu kış şartlarına araçlarını hazırlayacaklar.

Model ayrımı olmaksızın, tüm Hyundai araçların silecek süpürgesi, akü ve antifrizde geçerli olacak yüzde 20 parça indirimi harici aynı zamanda Hyundai Blue Card sahibi müşterilere, dört adet lastik alımlarında da 80 TL’ye kadar indirim uygulanacak.

Hyundai, 2 yıl ve daha uzun bir sürenin ardından yeniden yetkili servislere gelen müşterilerine de 3.000 Blue Puan hediye edecek. Ayrıca kampanya süresince KDV dahil 399 TL ve üzeri periyodik bakım veya Blue Bakım Paketi harcamasına karşılık Kışlık Bakım Seti de müşterilere hediye edilecek.

Kampanya süresince servis harcaması yapan Blue Card sahipleri, Jolly Tur’un tatil programları için mevcutta uyguladığı erken rezervasyon indirimine ek olarak yüzde 5’e varan indirimden de yararlanabilecekler.

17-11-2016-1
btn first12345678910last