HYUNDAI i20 ŞİMDİ DAHA DA SPORTİF: i20 COUPE

No. 25211 12 2014

Hyundai, Kasım ayında satışa sunduğu beş kapılı Yeni i20 modelinden sonra şimdi de sportif bir versiyon olan i20 Coupe’yi tanıttı. i20 Coupe, beş kapılı kardeşinden tamamen farklı bir tasarımla üretilerek satışa sunulacak.

Satışa sunulduğu Kasım ayından bu yana Avrupa ve Türkiye’de tüm dikkatleri üzerine çekerek önemli bir çıkış yakalayan Hyundai Yeni i20, şimdi de üç kapılı sportif versiyon Coupe ile otomobil severlerin karşısına çıkıyor. Hyundai, ilk kez bir B-segmenti otomobili mevcut beş kapılı versiyonundan tamamen farklı bir tasarımla dizayn etti. Dinamik tasarımı ve çarpıcı iç mekanıyla özellikle genç kullanıcıların beğenisine sunulan i20 Coupe, lifestyle ve trendlere önem veren kişilerin de ilgisini çekecek kadar iddialı bir duruş sergiliyor.

Hyundai i20 Coupe, eşsiz hatlardan oluşan silüetiyle ön plana çıkarken aynı zamanda beş kapılı kardeşinden bağımsız A, B ve C sütunlarıyla da farklılık gösteriyor. i20 Coupe, ön kısımda Hyundai’nin karakteristik altıgen ızgarasına tamamen farklı bir bakış açısı getiriyor. Ters altıgen ızgara, yeni tasarlanmış ön tamponda farklılık yaratırken aynı zamanda aracın daha dinamik görünmesine de katkı sağlamış oluyor. Arka tarafta da benzer şekilde beş kapılı kardeşinden ayrılan i20 Coupe, daha dinamik, daha çevik ve daha estetik bir ambiyansa sahip. Yukarı doğru uzayan omuz çizgisi ve daha geniş çamurluk ağızlarıyla akıcı bir tasarım sergileyen otomobil, 336 litrelik bagaj hacmiyle de hala sınıfının en pratik ve en kullanışlı otomobillerinden biri olduğunu kanıtlıyor.

Hyundai i20 Coupe, tamamen farklı bir otomobil olduğunu yeni eklenen Turuncu iç mekan rengiyle devam ettiriyor. Bu özel renk kokpitte ve koltuk döşemelerinde kullanılarak sportif bir ambiyans yakalanıyor. Bu rengin yanı sıra 17 inç’lik alüminyum alaşımlı jantlar da estetik öğelerden bir diğeri.

Markanın büyüme ve gelişme stratejisi kapsamında sunduğu en yeni modellerden biri olan i20 Coupe, Hyundai’nin Avrupa’daki tasarım merkezinde geliştirilerek Türkiye’deki Hyundai Assan Fabrikası’nda üretilecek. Beş kapılı hatchback i20 ile birlikte Coupe de tüm Avrupa’ya sadece Türkiye’den ihraç edilecek.

111214k

HYUNDAI i20, SEGMENTİNDE KASIM AYI ŞAMPİYONU

No. 25109 12 2014

Hyundai’nin Türk otomotiv pazarındaki en yeni oyuncusu olan Yeni i20, geçtiğimiz ay yapılan lansmanın ardından Kasım ayındaki toplam 1753 adetlik satışıyla göz doldurdu. Bir önceki nesil i20 ile birlikte toplam i20 satışı ise 2552 adet olarak gerçekleşti. 30’dan fazla Avrupa ülkesinde ve Türkiye’de büyük ilgi uyandıran Yeni i20, bu önemli satış başarısıyla birlikte, 2015 yılı için belirlenen 25.000 adetlik satış hedefine de emin adımlarla koştuğunu göstermiş oldu.

Hyundai Assan Genel Müdürü Önder Göker Yeni i20’nin Kasım ayındaki satış başarısıyla ilgili olarak, “2014 yılının son 2 ayına girerken özellikle dış tasarımıyla tüm dikkatleri üzerine çeken Yeni i20 modelimizle büyük motivasyon elde ettik. Etkileyici dış tasarımı ve geniş iç mekanıyla Türk tüketicisinin kalbini fetheden Hyundai Yeni i20, sadece 1 ayda 1753 adet satışa imzasını attı. Bu satışın neredeyse tamamı parekende müşteri olarak kayıtlara geçti ve yıl sonuna kadar da toplam 4000 adet Yeni i20 satmayı hedefliyorduk. Fakat yoğun talep karşısında bu rakamın 5000 adete yükselmesini tahmin ediyoruz” dedi.

Yeni i20 segmentinde liderliğe oynuyor

Yeni i20, sportif öğeleriyle her ne kadar genç kullanıcıların ilgisini çekse de aslında sofistike tasarım çizgisi ve geniş iç mekanıyla ailelerin de kullanımına olanak sağlıyor. Genişleyen kabinle birlikte beş kişinin rahatlıkla yolculuk etmesi Yeni i20’nin sunduğu en büyük avantajlardan biri.

HYUNDAI’LER BLUE CARD AVANTAJLARIYLA KIŞA HAZIR

No. 25005 12 2014

Satış ve satış sonrası hizmetlerine hız kesmeden devam eden Hyundai, aracını kışın zorlu şartlarına hazırlamak isteyen Blue Card sahipleri için yeni bir servis kampanyası daha sunuyor. 8 Aralık - 27 Aralık tarihleri arasında periyodik bakım, fren, debriyaj, süspansiyon, egzoz, klima parça ve işçiliklerinde yüzde 18 fiyat avantajı tüm Blue Card sahiplerini Hyundai Yetkili Servisleri’nde bekliyor olacak.

Hyundai’nin hayatı kolaylaştıran sadakat programı Blue Card, hem yetkili servislerde hem de farklı marka ortaklıkları ile 27 Aralık tarihine kadar özel bir kampanya ile sahiplerinin karşısına çıkıyor. Blue Card sahipleri kampanya boyunca tatilden kuru temizlemeye, giyimden kitabevine kadar kampanyaya katılan markalarda da yüzde 25’e varan indirimler ve fırsatlar elde etmiş olacak.

Hyundai, aracını kışa hazırlamak, aracına ücretsiz check-up yaptırmak, Blue Card ile birlikte sunulan avantajlardan yararlanmak ve en yeni Hyundai modelleriyle test sürüşü yapmak isteyen tüm müşterilerini Yetkili Servisleri’ne davet ediyor. Kendilerine en yakın Hyundai Yetkili Satıcı ve Servisleri’ni öğrenmek isteyenler www.hyundai.com.tr adresini ziyaret edebilirler.

bc-kis-5-12-2014

HYUNDAI’NİN MARKA DEĞERİ 10 MİLYAR DOLARI GEÇTİ

No. 24910 10 2014

Dünyanın en saygın bağımsız araştırma kuruluşlarından biri olan Interbrand’in hazırladığı 2014’ün “En İyi 100 Global Markası” raporuna göre Hyundai, marka değerini geçen yıla göre yüzde 16 oranında artırarak “Dünyanın En Değerli 40’ıncı Markası” oldu. Raporda, Hyundai’nin 10,4 milyar dolarlık marka değeriyle otomotiv sektöründe birçok Avrupalı, Amerikalı ve Japon rakibini yine geride bırakarak 7’ncilikteki yerini koruduğu belirtildi.

Tüm dünyadaki gelişimini 2005 yılından bu yana hızla artıran Hyundai, böylece Interbrand tarafından 10 yıl üst üste “En İyi 100 Global Marka” arasına seçilmiş oldu. Interbrand araştırma sonuçlarına göre Hyundai müşterileri, uygun fiyat, üstün konfor, yüksek kalite ve pratik kullanım özellikleriyle beraber markayla aralarında oluşan duygusal bağa da önem veriyor. Araştırma sonuçlarına göre, Genesis ve Sonata’nın yeni versiyonlarıyla özellikle üst segmentte büyük bir çıkış yakaladığı belirtilen Hyundai, ürün gamındaki diğer tüm kaliteli modelleriyle de müşterilerinin beğenisini toplamaya devam ediyor.

Interbrand’in konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Hyundai, hem hacim hem de marka değeri açısından en hızlı büyüyen otomobil markalarından biri ve her yıl başarılarına bir yenisini ekliyor. Marka imajını geliştirirken müşteri memnuniyetini birinci hedef olarak belirleyen Hyundai, her beklentiye uygun modelleriyle öne çıkıyor. Geniş bir yelpazede sunduğu kaliteli ürünlerindeki iddialı tasarımlar, konfor unsurları ve fiyatlar, marka ve kullanıcıları arasında duygusal bir bağ oluşturmada etkili rol oynuyor.” denildi. Hyundai Motor Company Pazarlama Müdürü Won-Hong Cho ise, “Markamızla ilgili tüm faaliyetlerimizde müşteri memnuniyetini göz önünde bulunduruyoruz ve sadece satış odaklı olarak yolumuzda ilerlemiyoruz. Hedefimiz çok satılan değil, en çok sevilen marka olmak” dedi.

markadegeri-small

AVRUPA’YA ÖZEL İZMİTLİ HYUNDAI i20, YEPYENİ ÖZELLİKLERİYLE PARİS’TE TANITILDI

No. 24802 10 2014

Son 5 yıl içinde tüm modellerini yenileyen Hyundai, sofistike tasarımı, ferah kabini ve gelişmiş özellikleriyle öne çıkan Yeni i20’yi 2014 Paris Otomobil Fuarı’nda tanıttı. Genişleyen iç mekan ölçüleriyle sınıfının en iyilerinden biri olan Yeni i20, cömert donanım listesi ve yine sınıfında sadece i20’de bulunan panoramik cam tavanıyla ilgi çekti. Yeni i20’yle birlikte, sıkıştırılmış doğal gazla çalışan yeni nesil i30 CNG, 48 voltluk i40 Hybrid, hidrojen yakıt hücreli ix35 Fuel Cell, Intrado Concept ve 300 beygir gücündeki i20 WRC de Hyundai standında ziyaretçilerin beğenisine sunuldu. Hyundai, dünyanın en önemli otomobil fuarlarından biri olan Paris’te ayrıca yepyeni Turbo beslemeli motorlarını ve 7 ileri çift kavramalı (DCT) şanzımanını da gün yüzüne çıkardı.

Satışa sunulduğundan bu yana Hyundai’nin Avrupa’daki gelişimine önemli ölçüde katkıda bulunan i20, yenilenen haliyle markanın imajını daha da yukarı taşıyacak. Yeni modelin en önemli amacı, daha geniş kitlelere Hyundai deneyimi yaşatmak. Daha önce 30-45 yaş arası olan hedef kitle ise Yeni i20’yle birlikte 20-45 yaş arası olacak.

Daha fazla konfor, daha zengin donanım ve daha fazla keyif: Yeni i20

Yeni i20, Hyundai'nin üçüncü nesil B-segmenti oyuncusu olarak öne çıkarken, Avrupa’da ilk kez 2002 yılında Getz modeliyle tanıtıldı. 2002 yılından bu yana Hyundai için önemli bir adım olarak öne çıkan Getz, yerini i20’ye bıraktığında hem marka, hem de müşteriler için daha kaliteli ve iddialı bir model olarak ortaya çıkmıştı.

B segmentindeki Getz ve i20 modelleriyle birlikte, global olarak yaklaşık 1 milyon adet satış gerçekleştiren Hyundai, şimdi bu kaliteyi ve konforu zirveye çıkarmaya hazırlanıyor. Beklentilerin ötesinde bir konfor vaad eden yeni model, eskisine göre daha uzun, daha geniş ve daha alçak.

Hyundai’nin karakteristik tasarım felsefesi “Fluidic Sculpture 2.0 - Akıcı Tasarım”, Yeni i20’yle beraber bambaşka bir boyuta geçiş yapıyor. Hyundai için tasarım anlamında yeni bir çağın başlangıcını simgeleyen Yeni i20, estetik çizgileri, zarif hatları ve modern yapısıyla B segmentinin en şık temsilcisi olma iddiasını ortaya koyuyor. Altıgen ızgarası, fonksiyonel LED farları, geniş hava girişli sportif tamponu sayesinde ön kısımda etkileyici bir görüntüye bürünen otomobil, arka kısma doğru geçildiğindeyse, yukarıya doğru uzayan yapısı ve aracın hacmine vurgu yapan yatay stop lambalarıyla dikkat çekiyor. C sütunundaki siyah kaplamayla omuz çizgisini pekiştiren Yeni i20, açılabilen cam tavanıyla da fark yaratıyor.

Geniş ve ferah iç mekan

Üstün tasarımını iç mekanında da devam ettiren otomobil, en ince ayrıntısına kadar geliştirildi. Geniş bir kabini olduğunu kapıları açılır açılmaz belli eden Yeni i20, tamamen yeni bir platform üzerinde inşa edildi. 2570 mm olan dingil mesafesi, yolcuların daha fazla rahat etmesi için eskisine göre 45 mm uzatıldı. Sınıfında lider bir iç hacme sahip olan Yeni i20, 1892 mm diz mesafesi ve 326 litrelik bagaj hacmiyle sadece gençlere değil ailelere de göz kırpıyor.

Uzun veya kısa bütün yolculuklarda üstün konfor sağlaması için özel olarak geliştirilen koltuklar, yeni döşeme seçenekleriyle de oldukça başarılı. Yumuşak dokulu materyaller kullanılarak hazırlanan kokpitte yer alan parlak piyano siyahı boya ve krom detaylar ise kalite hissini artıran diğer unsurlar.

Kendinden daha büyük araçları kıskandıracak kadar geniş olan Yeni i20, teknolojik gelişmeleri de beraberinde getiriyor. Örneğin, arka park sensörü, fonksiyonel LED farları, USB/ AUX bağlantısı, gelişmiş müzik sistemi ve açılabilen cam tavanıyla segmentindeki ayrıcalığını vurguluyor.

Eskisine göre daha sessiz bir kabine sahip olan Yeni i20, daha fazla konfor için en zorlu yol koşullarında test edildi. Güney Avrupa’daki Alp Dağları’nın zorlu virajlarında süspansiyon sistemi test edilirken aynı zamanda İskandinavya’da da soğuk kış testleri gerçekleştirildi.

0 ila 2500 metre arasındaki farklı irtifalarda defalarca zorlu sürüşler yapılırken, -35 ila 40 derece arasındaki sıcaklık farklılıklarına da maruz bırakıldı. Tüm testlerin sonuçlarına göre yüksek teknoloji ışığında üretilen otomobil, böylelikle müşteri memnuniyetine de ne kadar önem verildiğini ispatlamış oluyor.

Yüksek mukavemetli çelik kullanılarak geliştirilen yeni platform, araca üstün sürüş dinamikleri kazandırırken ayrıca temel ağırlığın azalmasında da önemli rol oynadı. Her ne kadar iç ve dış boyutları eskisine göre artsa da Yeni i20, daha hafif ve daha dayanıklı olarak üretiliyor. Daha az titreşimli motorlar ve üstün yol tutus performansıyla kullanıcılarına rahat yolculuklar sağlayacak olan otomobil, düşük tüketimli motor seçenekleriyle de iddialı.

Yeni motorlar ve şanzıman: 1.0 lt &1.4 lt T-DGI, 7 ileri DCT

Hyundai, yeni nesil Kappa 1,0 litre T-GDI motorunu ilk kez Paris Otomobil Fuarı’nda görücüye çıkardı. Motor hacmindeki küçülmeyle birlikte, yüksek performans ve düşük yakıt tüketimi hedefleyen Hyundai, özellikle genç kullanıcıların ilgisini çekmeye hazırlanıyor.

Üç silindirli, benzinli 1.0 lt turbo motor, Euro6 uyumlu ve 84g/km gibi düşük bir emisyon değerine sahip. 120 beygir gücündeki motorun torkuysa 172 Nm. Ayrıca atmosferik motora göre daha verimli ve performanslı.

Hyundai’nin fuarda sergilediği bir diğer yenilik ise C segmentindeki iddialı modeli i30’un yeni CNG konsept versiyonu. Kappa 1.4 litre T-GDI motora sahip konsept, CNG modunda 117 beygir güç üretiyor. 206 Nm maksimum torka sahip motorun yakıt tüketimi de oldukça ekonomik.

7 ileri çift kavramalı (DCT) şanzımanı da i30 CNG ile birlikte tanıtan Hyundai, otomatik ve manuel kullanım olanağını en gelişmiş şekilde sunmuş oluyor. 7 ileri DCT şanzıman, hızlanma performansını artırırken aynı zamanda yakıt tüketimini de önemli ölçüde azaltıyor. Klasik tip, tork konvertörlü 6 ileri otomatik şanzımana göre daha düşük emisyon değeri de elde edilmiş oluyor.

Egzozundan sadece su çıkartarak doğaya karşı son derece duyarlı olan Hidrojen Yakıt Hücreli ix35 Fuel Cell de 2014 Paris Otomobil Fuarı’nda daha gelişmiş olarak sahne aldı. ix35 Fuel Cell, 5.6 kg’lik hidrojen yakıt deposuna sahip ve tam dolumda 694 km yol kat edebiliyor. Danimarka ve İngiltere gibi Avrupa’nın en önemli ülkelerinde belediyeler tarafından tercih edilen ix35 Fuel Cell, çok yakın zamanda daha da aktif olarak kullanılacak.

30’dan fazla Avrupa ülkesinde “Made in Turkey” imzası taşıyacak

Hyundai Assan Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kibar, “Bugün burada yeni otomobilimizin dünya prömiyerini gerçekleştirdiğimiz için çok mutlu ve gururluyum. Çünkü ülkemizde üretilen bir otomobilin tüm Avrupa’ya sadece Türkiye’den ihraç edilmesi bizler için önemli bir şey. Hyundai i20, 7’den 70’e herkesin gönlünde taht kuracak özelliklere sahip son derece modern bir otomobil. Yılda 130.000 adet Yeni i20 üretip, 110.000 adet ihraç etmeyi hedefliyoruz. Amacımız hem ekonomiye, hem de sektöre katkıda bulunmak” dedi. Hyundai Assan Genel Müdürü Önder Göker ise Paris’te dünya prömiyeri gerçekleştirilen Yeni i20 hakkında, “İzmit’te üretilen gururumuz i20, tamamen gerçek bir Avrupalı. A’dan Z’ye bir çok noktasında yenilik söz konusu ve kalitesi artırılırken genişliğiyle de herkesin beğenisini kazanacak. Gelişmiş teknolojisi, üst düzey donanımları ve konfor öğeleriyle segmentine yön verecek. Başta Türkiye olmak üzere tüm Avrupa’da Hyundai’nin marka imajını artırmak için katkıda bulunacak. Yeni i20 ile gurur duyuyoruz çünkü “Made in Turkey” imzasıyla 30’dan fazla Avrupa ülkesinde ülkemizi temsil edecek” dedi.

Hyundai'nin Avrupa pazarı için geliştirdiği Yeni i20, İzmit’teki Hyundai Assan Fabrikası’nda Türk işçisinin emeğiyle üretilecek. Türk otomotiv sektörüne ve ekonomisine katkıda bulunacak olan Yeni i20, Kasım ayında önce Türkiye’de, daha sonra da tüm Avrupa’da satışa sunulacak.

izmitli-i20i-s
btn first12345678910last