HYUNDAI’DEN CENEVRE’DE YENİ BİR DÜNYA PRÖMİYERİ

No. 30116 03 2016

Hyundai, bu yıl 86’ıncısı düzenlenecek Cenevre Otomobil Fuarı’nda yeni bir modelinin dünya prömiyerini gerçekleştirecek. Tüm zamanların en teknolojik ve en yenilikçi hibrit teknolojisine imzasını atarak IONIQ modelini üreten Hyundai, elektrikli, plug-in benzinli hybrid ve elektrikli hybrid (HEV) motoru sadece tek bir model çatısı altında buluşturuyor. Hyundai IONIQ, bu önemli yeniliğiyle beraber dünyadaki ilk alternatif yakıtlı otomobil olma özelliğine de sahip.

Geleceğe yönelik etkileyici tasarımıyla Hyundai’nin geleneksel çizgilerine bambaşka bir bakış açısı getiren IONIQ, hibrid sınıfına üstün bir yakıt ekonomisi sunacak. IONIQ, sınıf liderliğini hedeflediğinden yakıt verimliliği haricinde konforlu iç mekanı, çekici tasarımı, eğlenceli sürüş özellikleri ve üst düzey donanımlarıyla da öne çıkıyor. Hyundai’nin Cenevre Otomobil Fuarı’ndaki en önemli yeniliği olacak olan IONIQ, segmentindeki güncel Hyundai modellerinden yüzde 25 daha hafif bir gövdeye sahip. Bu sayede daha ekonomik bir tablo çizecek olan otomobil, günümüzün mobilite ihtiyaçlarına da son derece etkili bir alternatif olacak.

Hyundai’nin fuardaki bir diğer yeniliği ise Genesis markası olacak. Yeni ve lüks bir marka olarak hayatına devam eden Genesis, ilk modeli olan G90’ı Avrupa pazarında ilk kez görücüye çıkaracak.

Hyundai IONIQ Dünya Prömiyeri, 1 Mart Salı günü saat 10:30’da altıncı salondaki Hyundai standında gerçekleştirilecek.

16-03-2016-2-1

HYUNDAI IONIQ İLE DÜNYADA İLK KEZ ÜÇ FARKLI MOTOR AYNI GÖVDEDE

No. 30016 03 2016

Hyundai, 86’ıncı Cenevre Otomobil Fuarı’nda yepyeni bir modelinin dünya prömiyerini gerçekleştirerek tüm zamanların en yenilikçi alternatif yakıtlı otomobil serisine öncülük etti. Güncel modellerinde olduğu kadar gelecekteki ürünlerinin inovatif yeniliklierini de artıran Hyundai, hibrid, plug-in benzinli hibrid ve elektrikli motorları sadece tek bir model çatısı altında buluşturdu.

Hyundai IONIQ

Her geçen gün artan akaryakıt fiyatları ve aynı zamanda doğaya karşı sorumluluklar göz önüne alınarak geliştirilen Hyundai IONIQ, tamamen yeni bir platform ve esnek motor özellikleri sayesinde eğlenceli bir sürüş sağlıyor. Hibrid, elektrikli ve şarjlı elektrikli olmak üzere aynı gövde tipinde üç farklı elektrikli motoru dünyada sunan ilk otomobil olan IONIQ, düşük seviyeden sıfır emisyona kadar uzanan üstün sürüş deneyimi vaad ediyor.

Geleceğe yönelik etkileyici tasarımıyla Hyundai’nin geleneksel çizgilerine bambaşka bir bakış açısı getiren IONIQ, hibrid sınıfına üstün bir yakıt ekonomisi sunuyor. IONIQ, sınıf liderliğini hedeflediğinden, yakıt verimliliği haricinde konforlu iç mekanı, çekici tasarımı, eğlenceli sürüş özellikleri ve üst düzey donanımlarıyla da öne çıkıyor. Hyundai’nin Cenevre Otomobil Fuarı’ndaki en önemli yeniliği olan IONIQ, segmentindeki güncel Hyundai modellerinden yüzde 25 daha hafif bir gövdeye sahip. Bu sayede daha ekonomik bir tablo çizen otomobil, günümüzün mobilite ihtiyaçlarına da son derece etkili bir alternatif.

IONIQ Hybrid’de yeni geliştirilen 1.6 GDI dört silindirli Kappa benzinli motor ve son teknoloji lityum-iyon polimer batarya bulunuyor. Benzinli motor 105 beygir güç ve 147 Nm tork üretirken bataryanın gücü ise 32 kW. Bu kombinasyon ile yüzde 40 termal verimliliğe ulaşıp rakiplerine kıyasla en iyi rakamı sunan IONIQ Hybrid, ortalama km başına 79 g’lık CO2 emisyonuyla da dikkat çekiyor.

Şarjlı IONIQ Plug-in ise Hybrid gibi 1.6 GDI benzinli motorla 45 kW’lık elektrikli motoru bir arada sunuyor. IONIQ Plug-in sadece elektrikli motorla 50 km’nin üstünde menzil sunuyor.

IONIQ Electric ise 88 kW (120 HP) gücündeki elektrikli motor ile 250 km’den fazla yola yapılabiliyor ve 165 km/s maksimum hıza çıkılabiliyor. Sadece elektrikli olduğu için sıfır emisyonla çevreye zarar verilmiyor. Yeni geliştirilen çift kavramalı 6 ileri DCT şanzımanla donatılan otomobil, oldukça iyi bir yakıt ekonomisi sağlarken aynı zamanda keyifli ve konforlu bir sürüş vaad ediyor.

Modern dizaynı ve geriye doğru uzanan göz kamaştırıcı hatlarıyla gelecek nesil Hyundai otomobillerinin nasıl olacağı sorusuna da cevap vererek heyecan uyandıran IONIQ, geleneksel akıcı tasarım felsefesinin evrim geçirmiş hali olarak kabul ediliyor. IONIQ, coupe-benzeri siluetiyle de dikkat çekiyor. Hava akışını yönetmek için geliştirilen tasarımı sayesinde sınıfındaki en aerodinamik otomobillerinden biri olarak öne çıkıyor. Sadece 0.24 gibi olağanüstü bir Cd değeri sunabilen otomobil, bunu aktif ve pasif aero özellikleriyle birleştiriyor.

Müşterilerinin çeşitli yaşam tarzlarına uygun olarak geliştirilen IONIQ, akıllı telefon kullanıcılarının büyük çoğunluğu için Catering, Apple CarPlay ve Android Auto dahil olmak üzere bir çok gelişmiş konfor, rahatlık, güvenlik bağlantı özelliklerini bir arada sunuyor. 7-inç TFT bilgi ekranıyla takip edilebilen hibrid sisteminin yanı sıra multimedya ünitesi de kokpitteki bu teknolojik ekrandan yönetilebiliyor.

Yüksek teknoloji ışığında üretilen Hyundai IONIQ, yenilikçi ve geleceğe yönelik aktif ve pasif güvenlik özellikleriyle de sürücü ve yolculara maksimum koruma sağlıyor. Arka Çapraz Trafik Uyarısı ile Acil Fren, Şerit Takip/Ayrılış Uyarı ve Kör Nokta Algılama sistemleriyle herhangi bir olası kazayı önlemek için sürücüsüne yardımcı oluyor. Gövdesinin yüzde 53’ü gelişmiş yüksek mukavemetli çelikten üretilen otomobil, ayrıca sürücü için yerleştirilen diz hava yastığının yanı sıra yedi hava yastığını daha donanım listesinde bulunduruyor.

Hyundai IONIQ’in bir diğer ilk ve önemli özelliği de geri dönüşümlü malzemelerden ya da çevre dostu malzemelerin yenilikçi kullanımıyla üretilmiş olması. Örneğin, kapıların iç tarafındaki kapakları toz ahşap ve volkanik taş bileşenlerden oluşan geri dönüşümlü plastikten imal edildi. Bu geri dönüşümden elde edilen plastik malzeme, normal materyaller ile aynı kaliteyi sunarken ayrıca ağırlığı da yüzde 20 civarında azaltmaya yardımcı oluyor.

Hyundai IONIQ, yenilikçi teknolojiler aracılığıyla markanın hayata getirdiği bir model. Avrupa'da daha fazla büyümeyi hedefleyen Hyundai, satışlarına etki etmesi adına IONIQ modeline fazlasıyla önem veriyor.Hyundai IONIQ, marka adına sürdürülebilirlik stratejisinde de önemli bir kilometre taşı.

Genesis G90

Hyundai’nin fuardaki bir diğer yeniliği ise Genesis markası oldu. Yeni ve lüks bir marka olarak hayatına devam eden Genesis, ilk modeli olan G90’ı Avrupa pazarında ilk kez görücüye çıkarak gerçekleştirilen prömiyerle ziyaretçilerin ilgisini çekmeyi başardı.

Genesis G90, dünyanın en iyi teknolojik yeniliklerini, kolaylık ve dinamik performansı en yüksek seviye ile sunarak lüks sınıfa bambaşka bir bakış açısı getiriyor. Avrupalı rakiplerinin aksine daha yüksek donanım seviyesini ve üstün konforu sunabilen G90, gelişmiş özellikleriyle üst düzey kullanıcılara hitap ediyor.

Her Genesis modelinin kendine has görsel kimliğini yansıtan Genesis Prestij Tasarım Bölümü, derin zerafet, doğal haysiyet ve üstün bir ihtişam ile modelleri tasarlayarak markaya değer kattı. G90, markanın 'Atletik Elegans' tasarım stiliyle hayata geçen ilk projesi. Dış mekandaki sofistike silueti ve uzun gövdesiyle üst düzey bir araç olduğunu hemen belli ediyor. Güçlü ve rafine tasarım unsurları aracın içinde de devam ederken en kaliteli malzemeler kullanılarak üretiliyor. Üstün rahatlık ve lüks konfor ile kullanıcılarına muhteşem bir ambiyans sağlamış oluyor.

First Class otomobil temasıyla üretilen Genesis G90, tamamen elektrikli koltuklara, ısıtmalı direksiyon simidine, head-up display iç ve dış aynalara, dünyanın ilk klinik onaylı Akıllı Postür Dik Oturma Pozisyonu Sistemine (SPC) ve VIP bir çok donanımlara ev sahipliği yapıyor.

Genesis G0, üstün konforu kadar muazzam performansıyla da dudak uçuklatıyor. Genesis mühendisleri, Almanya başta olmak üzere tüm dünyanın en meşhur yarış pisti Nürburgring’de aracı geliştirdiler. Otomobilin sportif ve dinamik özelliklere sahip olması için ayrıca Amerika’daki Mojave test merkezinde de sıkı performans testleri gerçekleştirdiler. Genesis G90, üç farklı benzinli motora sahip. V6 3.3-litre T-GDI, V6 3.8-litre GDI veya V8 5.0 litre GDI ile hem konfor hem de üst düzey motor performansı vaad ediyor.

Öncelikli olarak Kore, Çin, Rusya, Orta Doğu ve Amerika pazarlarında satılmaya başlanan otomobil yakın bir gelecekte Avrupa pazarında da satılmaya başlanacak.

16-03-2016-3-1

İZMİTLİ İ20 AVRUPA SATIŞLARINDA DA ZİRVEDE

No. 29922 02 2016

Hyundai Assan İzmit Fabrikası’nda üretilen i20, Türkiye gibi Avrupa pazarında da en çok tercih edilen otomobillerden biri oldu. Bölgede kıyasıya rekabetin yaşandığı B segmentinde bugüne kadar 1 milyondan fazla satış yaparak tüm dikkatleri üzerine çeken Hyundai, özellikle Yeni Nesil i20 modeliyle 2015 yılında büyük bir çıkış yakaladı ve satışlarını yüzde 12 artırmış oldu.

2002 yılında Getz ile birlikte Avrupa’daki B segmentine giriş yapan Hyundai, 2008 yılına kadar bu ekonomik ama kaliteli modelle yüksek satış adetlerine ulaşarak ilgi odağı olmayı başardı. 2008 yılından sonra i20 modelini lanse ederek çıkışını sürdüren Hyundai, ikinci nesil i20’nin artan kalitesi ve konforuyla beraber popülerliğini ve bilinirliğini artırdı.

Avrupa’da B segmentinde 2.7 milyon üzerinde araç satılırken bu rakam toplam satışların yüzde 22’sini oluşturuyor. Bu önemli pazardan kendine pay almak için model kalitesini sürekli üst düzeyde tutan Hyundai, 2014 yılının sonlarına doğru piyasaya sunduğu GB kodlu Yeni i20’yle de bu hedefine ulaşmış oldu. Hyundai i20, Avrupa pazarında çok fazla tercih edilerek bir bakıma markanın Avrupa’daki satışlarının yüzde 20’sini oluşturdu. Hyundai, 2015 yılında Avrupa’da toplam olarak 458 bin adet araç satışı gerçekleştirirken bu rakamın 92 bin adetiyse Yeni i20’ye ait.

Markanın Kore dışındaki ilk fabrikası olan Hyundai Assan İzmit Fabrikası da bölgenin küçük otomobil ihtiyaçlarını karşılayarak, i20 modelinin Avrupa’daki tek üretim üssü haline geldi. Şu an Türkiye’de en çok binek otomobil üretimi gerçekleştiren ikinci fabrika konumundaki Hyundai Assan, gerçekleştirdiği ihracat rakamlarıyla da yurt dışına en çok binek araç gönderen ikinci fabrika olarak öne çıkıyor. Her yıl 40’tan fazla ülkeye ihracat gerçekleştiren Hyundai Assan’ın yıllık hacmi 200 bin adetten fazla.

Avrupalı müşterilerinin beklentilerine göre geliştirdiği yeni nesil otomobillerini yine Avrupa’da üreterek satışa sunan Hyundai, bölgede oldukça popüler olan B segmentinde Yeni i20 ile önemli bir ivme yakaladı. Yeni i20, özellikle ilgi çekici tasarımıyla tüm dikkatleri üzerine çekerek dünyanın en saygın tasarım kuruluşları olan Red Dot Design ve If Design tarafından “2015 Yılın Otomobili” olarak seçildi ve başarısını perçinlemiş oldu. Daha sonra, başta Almanya olmak üzere tüm dünyanın en saygın otomobil dergisi olarak görülen Auto Bild Dergisi ve okuyucuları tarafından da “Altın Direksiyon 2015” ödülüne layık görüldü.

Geçtiğimiz yıl aldığı tüm talepleri satışla sonuçlandırarak hem başarı grafiğini hem de marka imajını yukarı çeken Hyundai, 2016 yılında devreye girecek Yeni i20 Active modeliyle de yoluna emin adımlarla devam edecek. Özellikle serinin yeni üyesi i20 Active’de kullanılan 1.0 litre 122 beygirlik Turbo GDI motor sayesinde, düşük yakıt tüketimini ve performansı da beraberinde sunmuş oluyor. 1.0 litrelik T-GDI turbo motor, i20 ailesinin diğer üyelerinde de kullanılacak.

22-02-2016_210-2

PRESTİJLİ IF DESIGN 2016 TASARIM ÖDÜLLERİ YİNE HYUNDAI’NİN

No. 29801 02 2016

Tasarım alanında dünyanın en saygın ve bağımsız ödül organizasyonlarından biri olan iF Design, otomobil kategorisinde geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi yine Hyundai modellerini birinci seçti. Önemli rakiplerine rağmen ödülleri toplayan Hyundai, Tucson ve Yeni Elantra ile tasarımlarının ne derece etkileyici olduğunu da kanıtlamış oldu. Ayrıca Hyundai, 3 yıl üst üste kazandığı IF Design ödülleriyle beraber, dünyanın en şık otomobillerini üreten bir marka olarak imajını güçlendirmiş oldu.

1953 yılından bu yana faaliyetlerini sürdüren iF Design, dünyanın en büyük ve en ünlü tasarım araştırma ve değerlendirme merkezlerinden biri olarak önemli bir unvana sahip. Tasarımın bir ürün için ne kadar önemli bir rol oynadığının altını çizen kuruluş, tuzluk, sandalye ve otomobile kadar 5.000 adetten fazla ürünün tasarımlarını üst düzey jüri üyeleriyle beraber değerlendirerek her kategorinin birincilerini seçiyor.

Uluslararası tasarımcılar, Hyundai’nin yeni modelleri Tucson ve çok yakında ülkemizde de satışa sunulacak Yeni Elantra’yı, kaliteleri, karakteristik cesur tasarımları, etkileyici malzeme tercihi, teknoloji ve inovasyon düzeyi, çevre etkisi, işlevsellik, ergonomi, kullanım amacının görselliği, güvenlik, marka değeri kriterlerine göre değerlendirdi ve otomobil kategorisinde her iki modele birincilik ödülünü layık gördü. Ayrıca her iki otomobilin modern çizgilerine ek olarak sunduğu sportif görünümü de jüri üyelerinden tam puan aldı. Yarışmanın uluslararası üst düzey tasarımcılar ve uzmanlardan oluşan 53 kişilik jüri üyeleri, Hyundai’nin rafine tasarımlarını son derece başarılı ve yenilikçi bulurken aynı zamanda günlük yaşamdaki fonksiyonelliğine de dikkat çekiyorlar.

01-02-2016_210

HYUNDAI YENİ i20 WRC, SEZONA PODYUMLA BAŞLADI

No. 29726 01 2016

Otomotiv dünyasının en hızlı gelişen markası Hyundai, geçtiğimiz ay tanıttığı yeni yarışçısı i20 WRC ile Dünya Ralli Şampiyonası’nın ilk ayağı olan 2016 Monte Carlo’da podyuma çıktı. Hyundai Motorsport Takımı pilotlarından Belçikalı Thierry Neuville, bu ikonik ralliyi üçüncü sırada tamamlayarak takım adına son derece önemli olan 15 puanı elde etti. İspanyol Dani Sordo ise yarışı altıncı olarak bitirdi.

2014 yılında FIA Dünya Ralli Şampiyonası’na (WRC) dönüş yaparak tüm dikkatleri üzerine çeken Hyundai, üçüncü sezonuna yepyeni bir zaferle başlamanın mutluluğunu yaşıyor. Geçtiğimiz ay Almanya, Alzenua’daki Hyundai Motorsporları Genel Merkezi’nde tanıtılan Yeni i20 WRC, katıldığı ilk yarışında finiş görerek podyuma çıktı. Zorlu parkurlara ve güçlü rakiplerine karşılık genel klasmanda +3:17.9 derecelik süreyle zafer elde eden Belçikalı pilot Thierry Neuville ve co-pilot Nicolas Gilsoul ikilisi iyi bir başlangıç yaparak takıma moral vermiş oldu. Takımda yer alan diğer pilotlar Dani Sordo ve Hayden Paddon da herhangi bir kaza yaşamadan yarışı tamamlamayı başardılar.

Neuville, üçüncü bitirdiği Monte Carlo Rallisi’yle ilgili olarak, “Sezonun ilk rallisini podyuma çıkarak tamamlamak gerçekten heyecan verici. Yeni i20 WRC, gücünü ve gelecek vaad eden potansiyelini ilk yarışta ortaya koydu ve bizi çok mutlu etti. Yeni bir otomobil ile podyuma çıkmak hem benim, hem de tüm takım arkadaşlarım adına son derece anlamlı. Önümüzde oldukça uzun bir sezon var ve bizler i20 WRC’yi geliştirmeye tüm hızımızla devam ediyoruz” dedi.

26-01-2016_210
btn first12345678910last