.

HYUNDAI VE CISCO ORTAKLIĞI, OTOMOBİLLERE YENİ NESİL BAĞLANTI TEKNOLOJİSİ GETİRECEK.

No. 39015 01 2018

Hyundai, dünyaca ünlü teknoloji lideri Cisco ile yaptığı ortaklık ile üreteceği tüm otomobillerde yeni nesil kablo ve bağlantı sistemleri kullanacak. Bu ortaklıkla beraber esnek, güvenli ve yenilikçi araç network platformu yaratılacak.

Hyundai, Tüketici Elektroniği Fuarı’nda (CES) Aurora’dan sonra bir diğer ortaklık projesini de gün yüzüne çıkardı. Araç kablo ve bağlantı sistemleri konusunda dünya lideri olan Cisco, 1984 yılından bu yana otomotiv endüstrisinin gelişimine katkıda bulunuyor. Hyundai de 2019 yılından itibaren üreteceği otomobillerinde yeni nesil kablo teknolojisi kullanarak otonom sürüş, araç içi veri transferleri ve mobil bağlantılarda Cisco’dan destek alacak.

Hyundai ve Cisco'nun odak noktası, kontrollü network ağ sistemlerinden, 1Gbps'e kadar işleme hızlarına sahip Ethernet iletişimlerine kadar değişiyor. Ethernet tabanlı yazılım, araçtaki çeşitli sensörlerden gelen geniş veri setlerini eş zamanlı olarak işlemek için entegre veri denetimini de destekliyor.

İki endüstri lideri, ulaşımın bir sonraki aşamasının, akıllı araç çözümleri geliştirmek için yol sunacak esnek ve daha güvenli bir platform konusunda hemfikir. Hyundai, 'Hyundai Car Cloud', Araç İşletim Sistemi (ccOS) ve Araç Hizmeti Platformu (ccSP) dahil olmak üzere 2013'ten beri temel teknolojileri kendisi üreterek modellerinde kullanıyor.

15-01-2018-news-1

HYUNDAI’DEN YEPYENİ BİR FUEL CELL OTOMOBİL: NEXO.

No. 38911 01 2018

Hyundai, teknolojik yakıt hücreli yeni amiral gemisi NEXO ile tüm dikkatleri üzerine çekmeyi başardı. Kendi kendine park etme özelliğine sahip yeni otomobil, bir depo hidrojen ile 800 km yol katedebiliyor.

Hyundai, Amerika Las Vegas’ta düzenlenen Tüketici Elektroniği Fuarı’nda (CES) yeni teknolojilerini ve yeni Fuel Cell otomobilini tanıttı. Adını NEXO olarak verdiği yeni otomobiliyle şov yaparak tüm dikkatleri üzerine çeken Hyundai, aynı zamanda sürüş potansiyelini genişleten Gelişmiş Sürücü Destek Sistemlerini de (ADAS) tanıttı.

Önceki jenerasyonlara göre daha hafif ve daha ferah bir kabine sahip olan NEXO, Hyundai'nin büyümekte olan eko-araç portföyünün en son üyesi ve otomotiv sektöründeki en çeşitli güç aktarma organı dizilimine sahip CUV modellerden biri.

Hyundai'nin fuarda sunduğu Kör Nokta İzleme Monitörü (BVM), yepyeni bir teknoloji. Aracın her iki yanına yerleştirilen kameralar, ana göstergeye yansıttıkları canlı görüntülerle her iki yöndeki şerit değişimlerinde sürücüleri uyarıyor. Sistem, geleneksel dikiz aynası tarafından görülemeyen alanları böylelikle aracın her iki yanındaki geniş açılı surround monitörlerle görmeyi sağlıyor. Aktif Şerit Takip Yardımcısı (LFA) da Hyundai adına yepyeni bir teknoloji. NEXO'da yerini alan bu son sistem, aracın şeritte hizlanmasına veya kalmasına yardımcı olmak için direksiyonu otomatik olarak ayarlıyor.

Uzaktan Kumandalı Park Asistanı RSPA ise NEXO'nun sürücülü veya sürücüsüz park etmesini sağlıyor. RSPA sistemi, sürücünün bir düğmeye dokunarak aracı olduğu yerden hareket ettirmesini sağlarken aynı zamanda en sıkışık yerlerde güvenle çıkış yapmasına da olanak tanıyor.

Bir depo hidrojen ile 800 kilometre

NEXO, beğenilen Tucson FCEV’den daha gelişmiş ve çok daha teknolojik olmasıyla öne çıkıyor. Ayrıca, tahmini sürüş mesafesi 800 km olarak verilen NEXO, selefinden 169 km daha fazla bir menzile sahip.

Aşırı sıcak veya soğuk ortamlarda çalışacak şekilde tasarlanan NEXO, eksi 30 derecede yapılan testlerden tam not aldı. NEXO, 30 saniye içinde soğuk çalıştırma kabiliyetine sahip ve bu süre endüstri lideri bir başarı olarak öne çıkıyor. Çünkü yakıt hücresi ve maksimum performans için gerekli olan sistemi sıcaklığı, burada oldukça önemli bir rol oynuyor. NEXO ayrıca, 50 dereceden daha yüksek sıcaklıklarda da mükemmel soğutma performansına sahip.

Tucson FCEV’e göre daha hafif bir aktarma organına sahip olan NEXO, böylelikle yüzde 25 gibi daha etkili bir hızlanma performansı gösterebiliyor. Aynı zamanda çok verimli olan araç, yüzde 30 oranında daha uzun bir menzil sergiliyor ve sadece beş dakika içinde deposunu tamamen doldurabiliyor.

NEXO’nun hidrojen yakıt hücreli sistemindeki hareketli parçalar ve diğer bileşenler, motor bölmesinin içinde olup gürültüyü kabine çok fazla iletmiyor. Böylelikle son derece sessiz ve sakin bir kabine sahip olan araç, araç içindekilere oldukça konforlu bir sürüş keyfi yaşatıyor.
Hyundai Motor Grup'un 2025 yılına kadar satışa sunacağı 18 çevre dostu modelden biri olarak önem kazanan Hyundai NEXO, 2018 yılının ilk aylarından itibaren belirli pazarlarda satışa sunulacak.

11-01-2018-news-1

HYUNDAİ, YENİ YILI SIFIR FAİZ KAMPANYASI İLE KARŞILADI.

No. 38808 01 2018

Hyundai Assan, Ocak ayında sıfır faiz kampanyası ve peşin alımlarda nakit indirimleri sunuyor.

Hyundai, 31 Ocak tarihine kadar geçerli yeni yıl kampanyası kapsamında, 61.500 TL’den başlayan fiyatlar ve 5.000 TL’ye varan indirimler sunuyor. Son yıllarda Türk tüketicisi tarafından beğeniyle karşılanan Hyundai i10 ve i20, Ocak ayında 0 faiz kampanyasıyla satışa sunuluyor. 2018 model i10, 12.000 TL 12 ay, i20 ise 12 ay 20.000 TL kredi için sıfır faizle veya 2.500 TL (i20) nakit desteğiyle alınabiliyor.

Daha fazla kullanım alanı isteyenler için öne çıkan i30 ise 50.000 TL 24 ay kredi kullanımına 0.99 faiz oranıyla satılıyor. Teknolojisi, tasarımı ve konforuyla öne çıkan IONIQ Hybrid, Elantra ve Tucson da ise 50.000 TL 24 ay 0.99 faizle satışa sunuluyor.

Hyundai, kredi kullanmayıp indirim isteyen müşterilerine Elantra’da 5.000 TL, Tucson da ise 4.000 TL nakit indirimi yapıyor.

Hyundai’nin yeni modellerini test etmek ve ürünlerle ile ilgili detaylı bilgi almak isteyenler kendilerine en yakın Hyundai Yetkili Satıcısını veya www.hyundai.com.tr adresini ziyaret edebilirler.

08-01-2018-news-1

HYUNDAI’NİN YEDİ MODELİNE AMERIKAN IIHS ÇARPIŞMA TESTLERİNDEN TAM NOT

No. 38729 12 2017

Bağımsız Sigorta Otoyol Güvenliği Araştırma Enstitüsü IIHS (Insurance Institute for Highway Safety), Hyundai'nin yedi farklı modeline çarpışma testlerindeki başarılı sonuçlarından dolayı tam not verdi.

Hyundai’nin IONIQ, Elantra, Elantra GT (Yeni i30), Sonata ve Tucson modelleri, zorlu çarpışma testlerinden yüksek derece Top Safety Pick ile ayrılırken Santa FE ve Santa FE Sport ise bir üst skor olan Top Safety Pick Plus seviyesine ulaştı.

Yüksek güvenlik standartları gereği, oldukça zorlaştırılan testlerde araçlar Top Safety Pick ödülünü kazanabilmek için beş farklı darbe dayanıklılığı testine tabi tutuluyor. Önden çapraz ve tam çarpma,  yandan çarpma, tavan dayanıklılığı ve koltuk baş destekleri çarpışma testlerinde yüksek skor elde edebilmek son derece önemli. En Üst skor olan Top Safety Pick Plus için, araçların yolcu tarafından yapılan önden çarpma testlerinde de kabul edilebilir veya daha üstü iyi bir puan kazanmaları gerekiyor. Opsiyon listesinde yer alan bazı özellikler (ön çarpışmayı önleme sistemi ve spesifik üst düzey farlar gibi) ise IIHS testlerinde araçların yüksek değerlere sahip olmalarına yardımcı oluyor.

IIHS başkanı Adrian Lund, "2018 için güvenlik çıtasını yükselttik. Artık araçlar, daha da yüksek bir güvenlik seviyesine ulaşmak zorundalar. Top Safety Pick ve Top Safety Pick Plus ödülleri, tüketicilerin araçlardan beklentileri açısından büyük bir önem taşıyacak” dedi.

29-12-2017-news-1

HYUNDAI, SES KONTROL TEKNOLOJİSİNİ GELİŞTİRMEK İÇİN SOUNDHOUND İLE ORTAKLAŞA ÇALIŞACAK.

No. 38622 12 2017

Hyundai, gelecekteki modellerinin daha teknolojik, daha konforlu ve daha modern olması adına akıllı kokpit ve dijital sistemlere ağırlık vermeye başladı.

Hyundai Motor Company, 2019 model yılından itibaren yeni modellerinde daha teknolojik sistemler kullanmaya hazırlanıyor. Mobil teknolojilere yer vererek müşterilerinin beklentilerini karşılamayı hedefleyen Hyundai, Intelligent Personal Agent adını verdiği Akıllı Ses Kontrol Sistemi’ni, ünlü SoundHound ile birlikte geliştiriyor. Silikon Vadisi’nden tüm dünyaya hizmet vererek, özellikle mobil uygulamalardaki başarısıyla öne çıkan SoundHound, sürücü ihtiyaçlarını öngören ve araç işlevlerini kolaylaştıran, proaktif bir asistan olarak hizmet eden sisteme destek olarak gelişimine katkıda bulunacak.

IPA sistemi, gelecekteki mobil araç veri talepleri için optimize edilmiş ileri teknolojiyi kullanıyor. Sistem, sürücünün ihtiyaçlarını önceden tahmin ederek yaklaşmakta olan kişisel bir toplantıyı erken hatırlatabiliyor veya mevcut trafik koşullarını gösteren alternatif rotalar önerebiliyor. Bu kişisel özellikler, telefon görüşmesi yapma, kısa mesaj gönderme, rota hedefleri veya müzikleri arama, hava durumunu kontrol etme ve mevcut programları yönetme gibi çeşitli sürücü kolaylıklarıyla birleşiyor. Ayrıca, sürücüler, araç hakkında çeşitli bilgiler toplarken, klima, sunroof ve kapı kilitleri gibi sık kullanılan araç içi donanımları sesle kontrol etmelerine de izin veriyor.

Hyundai, bu yeni geliştirilmiş sistemi CES 2018’de görücüye çıkaracak.

22-12-2017-news-1
btn first12345678910last