HYUNDAI’NİN YENİ YILDIZLARI SATIŞTA: i10 & i20 STAR

No. 34603 04 2017

Hyundai’nin A ve B segmentindeki başarılı oyuncuları i10 ve i20, markanın Türkiye’deki üretiminin 20’nci yılına özel bir versiyona kavuştu. Hyundai, her iki modele Star adını verirken araçlardaki yüksek donanım seviyesiyle de Türk tüketicisine maksimum konfor sunulmak isteniyor.

Kore dışındaki ilk fabrikasını 1997 yılında İzmit, Türkiye’de açan Hyundai, 20 yıldan bu yana kesintisiz olarak hem ülke ekonomisine hem de Türk otomotiv endüstrisine katkıda bulunuyor. İç pazarda olduğu kadar ihracatta da son derece önemli bir rol oynayan Hyundai, 2016 yılında da 2 milyar dolardan fazla ihracat geliri sağladı. Türk işçisinin emeği ve çabalarıyla İzmit’te üretilen i10 ve i20 modelleri de Türkiye’nin en fazla beğenilen otomobilleri arasında yer alıyor.

Satışa sunulduğu 2008 yılından bu yana 13 binden fazla i10 satışı gerçekleştiren Hyundai, bu rakamla birlikte A segmentindeki liderliğini koruyor. B segmentinin başarılı oyuncusu i20 ise Türk tüketicisiyle 2009 yılında tanıştı. Sekiz yılda 117 bin adetten fazla i20 satışı gerçekleştiren Hyundai, üretiminin 20’nci yılı şerefine her iki modele çok özel bir donanım seviyesi hazırladı. Modellerine Star adını veren Hyundai, yüksek donanım seviyesi ile ön plana çıkarken aynı zamanda i20’nin beş kapılı versiyonuna eklenen 1.0 T-GDI motorla da dikkat çekiyor.

Hyundai, Star donanım seviyesi ile birlikte; üstün donanım özelliklerine ilaveten i10’da ilk defa tam otomatik dijital klima, anahtarsız giriş ve çalıştırma butonu ve krom kapı kolları gibi yeni özellikleri müşterileriyle buluşturuyor. Hyundai i10 Star’ın fiyatı 61.900 TL.
Hyundai i20 Star ise, beş kapı hatchback gövde tipinde ilk defa 6 ileri düz vitesli şanzımana sahip 1.0 T-GDI benzinli turbo motor, şeritten ayrılma uyarı sistemi (LDWS), bluetooth bağlantısı, 15 inç koyu gri alaşım jantlar, siyah/gri renk özel tasarımlı koltuk döşemesi ve torpidosu, siyah tavan kaplaması, panoramik cam tavanı, bluetooth bağlantılı radyo mp3 çaları, hız sabitleyici ve hız limitleyicisi ve led arka stoplar gibi özel ve yenilikçi donanımlarla görücüye çıkıyor.

Hyundai i20’de görev alan 1.0 litrelik T-GDI motor, 120 beygir güç üretiyor. Bu yeni turbo motor ile 6 ileri düz vites seçeneği sunuluyor. Turbo beslemenin etkisi ile düşük devirlerde canlılık, yüksek devirlerde de maksimum güç artışı elde ediliyor. Bu yeni nesil motor, yakıt tüketiminde de start & stop özelliğinin (ISG) etkisi ile de oldukça cimri. Otomatik vites seçeneği ise 1.4 litrelik atmosferik versiyonla sunuluyor. Hyundai i20 Star 1.0 T-GDI, 67.900 TL’ye satılıyor.
Hyundai i10 Star ve i20 Star hakkında görüşlerini bildiren Hyundai Assan Genel Müdürü Önder Göker, “Yirminci üretim yılımızın gurur ve coşkusunu, yeniliklerle dolu özel versiyon otomobillerimiz ve yıl boyunca devam edecek çeşitli aktivitelerimiz ile desteklerken aynı zamanda rekabetçiliğimizi ve marka imajımızı daha da güçlendirmeyi hedefliyoruz. Rekabetçi ekipman ve fiyat kombinasyonu ile ülkemiz otomotiv pazarına sunulan Star donanımlarının, mevcut i10 ve i20’nin başarısına ışık tutacağına, yirminci üretim yılımızda müşterilerimizin beğenisini kazanacağına inancımız tam” dedi.

03-04-2017-1

HYUNDAI i30 N, THIERRY NEUVILLE İLE BUZ ÜSTÜNDE

No. 34516 03 2017

Hyundai’nin yüksek performanslı ilk modeli i30 N, dayanıklılık ve aerodinamizm geliştirmeleri için buz üstünde zorlu testlere başladı. Hyundai i30 N’in direksiyonunda ise markanın Belçikalı ralli pilotu Thierry Neuville var.

Hyundai i30 ailesinin Wagon’dan sonraki üçüncü üyesi olan i30 N, seri üretim öncesi son testlerini yapmaya devam ediyor. Hyundai’nin Dünya Ralli Şampiyonası’nda elde ettiği tecrübelerle geliştirmeye başladığı i30 N, aynı zamanda Koreli markanın bu segmentteki ilk yüksek performanslı modeli. Hyundai Motorsport FIA WRC (Dünya Ralli Şampiyonası) pilotu Thierry Neuville, gelişme programının bir parçası olarak İsveç Arjeplog'da kar ve buzla kaplı zeminde aracın yol performansını denerken aynı zamanda ralli dünyasındaki deneyimlerini de aracın gelişimi için mühendislerle paylaşıyor.

Hyundai Motor Avrupa Teknik Merkezi mühendisleri tarafından Avrupa’da geliştirilen otomobil, özellikle zorlu şartlarınyla ünlü Arctic Circle'ın etrafında kış testlerine tabi tutuluyor. Hyundai i30 N'nin performans ve sürüş özelliklerine odaklanan Neuville ve mühendisler, ESC (Elektronik Stabilite Kontrolü), LSD (Sınırlı Kaymalı Diferansiyel), direksiyon, süspansiyon sistemi ve lastikler üzerinde çalışarak i30 N'nin dinamik sistemleri üzerindeki son ayarları yapıyorlar.

Hyundai WRC pilotu Thierry Neuville, Yeni i30 N ile ilgili olarak, “Bir çok kişinin bu aracı merakla beklediğini biliyorum ve kesinlikle bu aracın gelişiminde rol almak benim için son derece keyif verici bir şey. Hyundai mühendisleri aracın şanzımanını ve diferansiyelini yeterince geliştirdiler ve aynı zamanda aracın çekiş ve stabilite kontrol sistemleri de son derece başarılı.
Özellikle ıslak ve kaygan zeminlerde araca hükmetmek oldukça kolay. Kısacası Hyundai i30 N’in direksiyonundayken kendinizi sanki bir ralli otomobilinin içindeymişsiniz gibi hissedebilirsiniz” dedi.

Hız tutkunları tarafından merakla beklenen Hyundai i30 N, 2017’nin ikinci yarısında Avrupa’da satışa sunulacak.

16-03-2017-1

HYUNDAI’DEN YEPYENİ BİR FUEL CELL: FE CONCEPT

No. 34413 03 2017

Hyundai’nin 2017 Cenevre Otomobil Fuarı’nda tanıttığı FE Concept, sıfır emisyon mobilitesi için marka adına yeni bir dönemi başlatıyor. Hyundai, yeni nesil çevreci otomobiller üreterek doğaya karşı olan sorumluluğunu devam ettirirken aynı zamanda performans ve maksimum verimlilik sağlıyor.

Hyundai, 2017 Cenevre Otomobil Fuarı’nda tanıttığı yeni teknoloji ürünü FE Concept modeliyle eko-modeller programında yeni bir dönemi başlattığını ilan etti. FE Fuel Cell Concept, markanın gelecekte üreteceği yeni nesil hidrojen yakıt hücreli otomobiller hakkında ipucu verirken aynı zamanda bu tip otomobillerin performanslı kullanım özelliklerine de vurgu yapmış oluyor.

Hyundai tasarım mühendisleri, FE Concept’i hazırlarken akıcı bir form için diğer modellerde olduğu gibi doğadan esinlendi. Sade tasarımıyla doğadan ve özellikle aracın ana teması olan sudan esinlenirken ayrıca minimalist çizgileriyle de abartıdan uzak modern bir ambiyans elde edildi.

Konseptin adı olan 'FE' ise aracın benzersiz yakıt tipini vurgularken aynı zamanda otomobilin ekolojik özelliklerini ve yenilikçi teknolojileri yansıtan Future Eco'yu temsil ediyor. Yeni konseptin en dikkat çekici özelliklerinden biri, daha konforlu bir kabin ortamı yaratmak için egzozundan çıkan suyu tekrar temizleyerek iç mekanda havayı nemlendirici olarak kullanması.

Hyundai FE Concept, markanın bugüne kadar ürettiği dördüncü jenerasyon hidrojen yakıt hücreli otomobil. Hyundai ix35 Fuel Cell ile kıyaslandığında, daha yeni bir teknoloji ve şık tasarım anlayışı ortaya çıkarken aynı zamanda önceki seriye göre yüzde 20 daha hafif yapısıyla da dikkat çekiyor.
FE Concept, hafif olmasının getirdiği avantajla, yüzde 10 daha az yakıt tüketimi sergiliyor. Ayrıca geliştirilmiş yakıt hücreleri sayesinde de yüzde 30 daha fazla menzile sahip. FE Concept, tek dolumla 800 km’den fazla yol gidebiliyor.

Kendine kendine sarj edilebilen pillerin yanı sıra aracın bagaj kısmındaki güç çıkışıyla da elektrikli scooter’ın şarj edilmesine de olanak sağlanıyor. Bu yepyeni özellikle Hyundai, geleceğin çevre dostu otomobil çözümlerine şimdiden ağırlık vermiş olduğunu kanıtlamış oluyor.

Hyundai, bu yılın başında Davos Dünya Ekonomik Forumu’nda fosil yakıtlı araçlara alternatif olarak yeni nesil yakıt hücreli araçların geliştirilmesi ve satışının yaygınlaştırılmasına yönelik global bir girişim olan Hidrojen Konseyi'ne katılmış ve 20 yıldan bu yana hidrojen yakıtlı araçların geliştirilmesinde rol oynayan bir marka olarak ön plana çıkmıştı. Hyundai ayrıca en son olarak 2013'te dünyanın ilk seri üretim hidrojenle çalışan otomobili ix35 Fuel Cell’i tanıtmış ve akabinde satışına başlamıştı. Hyundai ix35 Fuel Cell hala aktif olarak 17 ülkede satılmaya devam ediyor.

Hyundai, Cenevre Otomobil Fuarı’nda ayrıca IONIQ Plug-in’i de görücüye çıkardı. Otomobil, 63 km'ye kadar elektrikli menzile, 26g/km emisyona ve 100 km’de sadece 1.1 lt yakıt tüketen bir motora sahip.

13-03-2017-1

YENİ NESİL HYUNDAI i30 WAGON, CENEVRE OTOMOBİL FUARI İÇİN GERİ SAYIMA BAŞLADI

No. 34320 02 2017

Hyundai’nin 2017 Cenevre Otomobil Fuarı’nda dünya lansmanını yapacağı Yeni i30 Wagon’un ilk görüntüleri yayımlandı. Hyundai i30 Wagon, beş kapılı hatchback modelden sonra ailenin yeni bir üyesi olarak öne çıkacak.

Avrupalı müşterilerin beklentilerine göre Avrupa’da üretilen Hyundai i30, beş kapılı versiyondan sonra nihayet ailelerin ilgi alanına girecek Wagon tipiyle de satışa sunulmaya hazırlanıyor. Yeni i30’un şık ve estetik çizgilerine bambaşka bir bakış açısı getiren i30 Wagon, klasik ve geleneksel station wagon modellerin aksine, daha zarif ve çok yönlü kullanım yapısıyla dikkat çekiyor.

Hyundai i30 ailesinin yeni üyesi Wagon’un tasarımını yorumlayan Hyundai Avrupa Tasarım Merkezi Baş Tasarımcısı Thomas Bürkle, "Yeni Nesil i30 Wagon, tasarım açısından i30 ailesinin yeni modern dilini konuşuyor ve aynı zamanda Hyundai’nin yeni kimliği haline gelecek geliştirilmiş basamaklı ızgarasını da gururla taşıyor. Arkaya doğru incelen tavan çizgisi ve dinamik gövde yapısı, i30 Wagon'a neredeyse benzersiz bir siluet kazandırıyor. Şık ve dinamik profil, yan camları çevreleyen zengin bir krom çerçeveyle daha da vurgulanmış oluyor " açıklamasını yaptı.

Hyundai i30 Wagon, 7 Mart 2017 tarihinde Cenevre Otomobil Fuarı, Hyundai standında dünya lansmanını gerçekleştirecek.

20-02-2017-news-1

YENİ NESİL HYUNDAI i30’UN TASARIMI ÖDÜLLE TESCİLLENDİ

No. 34214 02 2017

Hyundai’nin 2017 yılındaki en önemli yeniliklerinden biri olan Yeni i30, Avrupa’da satışa sunulmasının hemen arkasından, dünyaca ünlü IF Design ödülünü kazanarak şık tasarımını otoriteler tarafından tescillemiş oldu.

Avrupalı müşterilerin beklentilerine göre Avrupa’da üretilen Hyundai i30, satışa sunulur sunulmaz ödülleri toplamaya başladı. Yeni tip ızgarası ve tamamen farklı bir tasarım anlayışıyla dizayn edilen Hyundai i30, "Ürün" disiplininde "Otomobiller / Araçlar / Bisikletler" kategorisinde iF Design 2017 ödülünü kazandı.

Tasarım, Hyundai müşterileri için bir numaralı satın alma sebepleri arasında yer alıyor. Estetik çizgilerle beraber daha rafine yüzeylere kavuşan otomobil, kendine güvenen bir görünümle farkını ortaya koyuyor. Tasarım dilini Yeni i30 ile daha da geliştiren Hyundai, böylelikle gelecek modeller hakkında aslında bir ipucu sunmuş oluyor. Hyundai modelleri için yakın gelecekte yeni bir aile kimliği haline gelecek basamaklı ızgara, önceki altıgen ızgaranın yerini alıyor. Tasarımda ayrıca erimiş bir çeliğin akışından esinlenerek aşağı doğru giderek incelen bir yapı göze çarpıyor.

Hyundai Motor Grubu Tasarım Bölüm Başkanı Peter Schreyer, "Yeni i30 için uluslararası kabul görmüş iF Tasarım Ödülü'nü almaktan dolayı gururluyuz. Bu ödül, Hyundai sahiplerine gurur ve sevinç kazandıran tasarımcılarımızın tutku ve heyecanı için büyük bir önem taşıyor. Özellikle saygın bir tasarım otoritesi tarafından, dördüncü kez üst üste prestijli bir ödüle layık görüldüğümüz için oldukça mutluyuz” dedi.

iF Tasarım Ödülleri, 60 yılı aşkın bir süredir tasarımın mükemmellik simgesi olarak kabul ediliyor. IF International Forum Design GmbH tarafından organize edilen ödüller, çeşitli disiplinlerde ve kategorilerde göze çarpan tasarımları tanıyor. Jüri, 59 ülkeden gelen 5.500'den fazla yeni ürünü, titiz bir inceleme ve araştırma sonrası eleyerek kategorilerine göre kazananları belirliyor.

14-02-2017-news-1
btn first12345678910last