HYUNDAI, 73 MİLYAR DOLAR YATIRIMLA FABRİKA VE ÜRETİM KAPASİTESİNİ ARTIRIYOR

No. 25609 01 2015

Hyundai Motor Grubu, 2015 yılına 73 milyar dolar gibi oldukça önemli bir yatırım kararıyla başladı. Geçtiğimiz gün yapılan açıklamada, yapılacak olan bu yatırımla beraber, 2018 yılına kadar Ar-Ge Merkezleri ve Üretim Tesisleri güçlendirilerek üretilecek yeni modellerin gelişimine önem verilecek. Doğa dostu ve üstün teknolojilere sahip akıllı modeller üretmeyi planlayan Hyundai, bu yatırımın büyük çoğunluğunu otomobillerin gelişimi için kullanacak. Çin ve Meksika’da yeni fabrikalar açmayı planlayan Hyundai, böylelikle tüm pazarlardaki söz hakkını artırmak istiyor.

Çin’de İki Yeni Fabrika Daha Kuruluyor

Hyundai, ayrıca Çin’deki fabrika sayısını ve üretim kapasitesini artırmak için de girişimlere başladı. Cangzhou’da dördüncü ve Chongqing’deki beşinci fabrikalarını ardarda açacak olan Hyundai, yıllık olarak toplamda 1.65 milyon adetlik üretim kapasitesine sahip olacak. Kurulacak olan her fabrikanın üretim kapasitesiyse 300 bin adet olarak açıklandı. 2018 yılına kadar tamamlanması planan fabrikalar sayesinde Hyundai, Çin pazarı ve bölgedeki gücünü iki katına çıkarmayı hedefliyor.

Hyundai Motor Company ve Beijing Otomotiv Endüstrisi arasında, yüzde 50-50 ortalıkla kurulan Beijing Hyundai, bugün dünyanın en önemli yatırım merkezlerinin başında geliyor. Aynı zamanda oldukça rekabetçi olan Çin pazarının taleplerine hızlıca yanıt verebilen Beijing Hyundai, pres-kaynak, boya, montaj ve modül hatları gibi yeni üretim tesislerini 2 milyon metrekarelik alanlara inşa edecek. Hyundai, özellikle Çin pazarı için tasarlanmış küçük ve orta ölçekli modelleri 2017 yılının ilk yarısından itibaren üretmeye başlayacak.

0901_218

HYUNDAI ASSAN, ÜRETİM VE İHRACATTA REKOR KIRDI

No. 25505 01 2015

Son 10 yılda tüm dünyada önemli bir gelişim gösteren Hyundai, Türkiye’de de günden güne büyümeye devam ediyor. 2014 yılında tüm dünyada 8 milyon adetten fazla araç satan Hyundai’nin Avrupa ve tüm bölge için küçük otomobil üretim üssü olan Hyundai Assan, son yatırımla birlikte hem üretim hem de ihracat rakamlarını ikiye katladı. İzmit Fabrikası’nda 2014 yılında üretilen 203 bin 157 adet i10 ve i20 modelleriyle geçtiğimiz yılın üretimini iki katına çıkaran Hyundai Assan, ağırlığı Avrupa olmak üzere 30’dan fazla ülkeye tam 179 bin 793 adetlik ihracat gerçekleştirerek 2013’e göre rakamını yüzde 105 oranında artırdı ve Türkiye ekonomisine yaklaşık 1,5 milyar Euro seviyesinde ihracat katkısı sağlamış oldu. Bu rakamları 2015’te daha da yukarı çekmeyi hedefleyen Hyundai Assan Genel Müdürü Önder Göker; “Yeni yatırımımız sayesinde 2014’te hem üretim hem de ihracat rakamlarımızı ikiye katladığımız için oldukça mutluyuz. Hem Türk hem de Avrupalı müşterilerimiz ürünlerimizin kalitesine ve sağlamlığına önem veriyor. Sektördeki gerilemeye rağmen ürünlerimize güvenerek müşteri memnuniyetini artırmaya odaklandık. Bu sayede müşterilerimizin taleplerine göre geliştirdiğimiz çevre dostu otomobillerimiz, marka değerimize de katkıda bulundu. Avrupa ve iç pazardaki artan talep karşısında son aylarda üretim planlarımızı revize ettik. Önümüzdeki yıl özellikle Yeni i20 modelimize talebin hem iç pazarda hem de Avrupa’da artacağını öngörüyoruz. Kasım ayı başında Yeni i20’yi tanıtırken, Türkiye’de sadece iki ayda 4 bin adet araç satmayı hedefliyorduk. Ancak toplamda 5 bin 139 adetlik satışa ulaştık. Bu da bizim 2015 yılına daha güvenle bakmamızı sağladı ve B-segmenti liderliğinde ne kadar iddialı olduğumuzu gösterdi” dedi.

5115_210

HYUNDAI’NIN YILDIZI BLUE CARD PARLAMAYA DEVAM EDİYOR

No. 25426 12 2014

Hyundai’nin “Satış ve Satış Sonrası” hizmetlerindeki yıldızı Blue Card, Aralık ayında ikinci yaşını doldurdu. Hyundai’nin Yetkili Satıcı ve Servisleri’nden temin edilebilen müşteri bağlılığı kartı Blue Card, Hyundai Yetkili Servisler’inde yapılan orijinal Hyundai yedek parça, aksesuar ve işçilik harcamalarının % 1’i kadar nakit puan kazandırıyor. Biriken puanlar 3000’in üzerinde ise periyodik bakım işçiliğinde de %40 indirim fırsatı sağlıyor. Hyundai’nin benzersiz satış sonrası pazarlama programları “Kapınızdaki Servis Hyundai” ve “Havalimanındaki Servis Hyundai” hizmetlerinde de Blue Card sahiplerini özel fırsatlar bekliyor.

Blue Card’ın lansmanının yapıldığı 2012 yılından bugüne ulaştıkları 200.000 üye ile sektörde en etkin kullanılan sadakat programına imza attıklarını belirten Hyundai Satış, Pazarlama ve Satış Sonrası Genel Müdürü Önder Göker, “Hyundai’nin hayatı kolaylaştıran sadakat programı Blue Card’ın üyelerine sadece Hyundai Yetkili Servisler’inde değil, diğer sektörlerde de tüketici ihtiyaçlarını karşılayan; tatilden, kuru temizlemeye, giyimden, kitabevine, sağlık hizmetinden tekstile kadar bir çok anlaşmalı markada yüzde 25’e varan fiyat avantajları sunuyor” dedi.

Blue Card ile avantajlar bunlarla da sınırlı kalmıyor. Tüm Blue Card sahiplerinin kişisel bilgileriyle üye olup giriş yapabileceği ve ayrıca Hyundai Yetkili Servisleri’ndeki puan hareketlerini görebileceği ve Blue Card’a özel fırsatlardan haberdar olabilecekleri Blue Card web sitesi, 2015 ile beraber Blue Card müşterilerinin hizmetine sunuluyor. Hyundai, Blue Card’ın eşsiz dünyasına henüz katılmamış müşterilerini bu avantajlı dünyaya katılabilmeleri için Hyundai Yetkili Servisleri’ne davet ediyor.

261214_210

HYUNDAI ASSAN’A YENİ GENEL MÜDÜR YARDIMCISI

No. 25318 12 2014

Türkiye’nin en hızlı gelişen ve büyüyen otomotiv üreticilerinden Hyundai Assan Otomotiv Sanayi ve Ticaret A.Ş.’nin Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı görevine uzun yıllar sektöre hizmet eden Yeşim Gökpınar getirildi.

1995 yılında Boğaziçi Üniversitesi İktisat Bölümü’nden mezun olan Gökpınar, aynı yıl otomotiv sektörüne giriş yaparak Finans Uzmanı pozisyonunda işe başladı. Satış, Pazarlama, Finans, İş Geliştirme ve Marka Yönetimi gibi alanlarda önemli başarılara imzasını attı. Her geçen yıl tecrübesini artırarak 2007 yılından bu yana farklı bir markanın Pazarlama Müdürü olarak profesyonel iş hayatına devam etti.

15 Aralık 2014 itibarıyla Hyundai Assan’a Genel Müdür Yardımcısı olarak terfi eden Yeşim Gökpınar, kreatif ve stratejik çalışmalara dahil olarak, kalite ve müşteri memnuniyeti odaklı markanın gelişimine ve pazardaki payını artırmasına önemli katkılarda bulunacak.

181214k

HYUNDAI i20 ŞİMDİ DAHA DA SPORTİF: i20 COUPE

No. 25211 12 2014

Hyundai, Kasım ayında satışa sunduğu beş kapılı Yeni i20 modelinden sonra şimdi de sportif bir versiyon olan i20 Coupe’yi tanıttı. i20 Coupe, beş kapılı kardeşinden tamamen farklı bir tasarımla üretilerek satışa sunulacak.

Satışa sunulduğu Kasım ayından bu yana Avrupa ve Türkiye’de tüm dikkatleri üzerine çekerek önemli bir çıkış yakalayan Hyundai Yeni i20, şimdi de üç kapılı sportif versiyon Coupe ile otomobil severlerin karşısına çıkıyor. Hyundai, ilk kez bir B-segmenti otomobili mevcut beş kapılı versiyonundan tamamen farklı bir tasarımla dizayn etti. Dinamik tasarımı ve çarpıcı iç mekanıyla özellikle genç kullanıcıların beğenisine sunulan i20 Coupe, lifestyle ve trendlere önem veren kişilerin de ilgisini çekecek kadar iddialı bir duruş sergiliyor.

Hyundai i20 Coupe, eşsiz hatlardan oluşan silüetiyle ön plana çıkarken aynı zamanda beş kapılı kardeşinden bağımsız A, B ve C sütunlarıyla da farklılık gösteriyor. i20 Coupe, ön kısımda Hyundai’nin karakteristik altıgen ızgarasına tamamen farklı bir bakış açısı getiriyor. Ters altıgen ızgara, yeni tasarlanmış ön tamponda farklılık yaratırken aynı zamanda aracın daha dinamik görünmesine de katkı sağlamış oluyor. Arka tarafta da benzer şekilde beş kapılı kardeşinden ayrılan i20 Coupe, daha dinamik, daha çevik ve daha estetik bir ambiyansa sahip. Yukarı doğru uzayan omuz çizgisi ve daha geniş çamurluk ağızlarıyla akıcı bir tasarım sergileyen otomobil, 336 litrelik bagaj hacmiyle de hala sınıfının en pratik ve en kullanışlı otomobillerinden biri olduğunu kanıtlıyor.

Hyundai i20 Coupe, tamamen farklı bir otomobil olduğunu yeni eklenen Turuncu iç mekan rengiyle devam ettiriyor. Bu özel renk kokpitte ve koltuk döşemelerinde kullanılarak sportif bir ambiyans yakalanıyor. Bu rengin yanı sıra 17 inç’lik alüminyum alaşımlı jantlar da estetik öğelerden bir diğeri.

Markanın büyüme ve gelişme stratejisi kapsamında sunduğu en yeni modellerden biri olan i20 Coupe, Hyundai’nin Avrupa’daki tasarım merkezinde geliştirilerek Türkiye’deki Hyundai Assan Fabrikası’nda üretilecek. Beş kapılı hatchback i20 ile birlikte Coupe de tüm Avrupa’ya sadece Türkiye’den ihraç edilecek.

111214k
btn first12345678910last