HYUNDAI i20 WRC’DEN BİR PODYUM DAHA

No. 23701 07 2014

Dünya Ralli Şampiyonası (WRC) heyecanı, geçtiğimiz haftasonu Polonya Rallisi ile zirveye çıktı. 2014 sezonunun yedinci yarışı olan Polonya Rallisi’ne üç adet i20 WRC ile katılan Hyundai Shell Dünya Ralli Takımı, Thierry Neuville - Nicolas Gilsoul ikilisiyle yarışı üçüncü sırada tamamlayarak bu yıl Meksika Rallisi’nden sonra ikinci kez podyuma çıkmış oldu.

Bu yıl test amacıyla etaplarda boy gösteren Hyundai Motorsport, her yarışta araçlarını geliştirerek daha da iyi dereceler elde ederken, Polonya Rallisi’nde zorlu etaplara ve dişli rakiplerine rağmen üstün başarı gösterdi. Neuville-Gilsoul haricinde Juho Hanninen – Tomi Tuominen ve Hayden Paddon – John Kennard ikililerinin kullandığı üç otomobili de ilk 8 içinde finişe gelen takım, bu sayede büyük bir moral kazandı.

Neuville, 14.41 km’lik SS17 Stare Juchy 2 özel etabını birincilikle bitirirken, Hanninen de Kruklanki özel etabında en iyi zamanı yaptı. Henüz takım ile ikinci yarışına çıkan genç yetenek Paddon’ın Wieliczki ismindeki 4’üncü özel etapta sadece 0.7 saniyelik farkla ikinci en iyi zamanı yapması ise dikkat çekti.

Belçikalı pilot Thierry Neuville yarış sonrasında, “Polonya Rallisi bizim için oldukça keyifli geçti ve aldığımız sonuçlarla takım olarak moral depolamış olduk. Ayrıca bu sezonda ikinci kez podyuma çıkmaktan son derece memnunum. 10’uncu sıradan gelerek yarışı üçüncü sırada bitirmek, doğrusunu söylemek gerekirse beni fazlasıyla mutlu etti. Çünkü kendinize güvenmek zorundasınız ve olabildiğince hızlı bir şekilde etapları tamamlamanız gerekiyor. Sadece ben değil, ekipçe çok çalıştık ve bu yarışı da en iyi şekilde bitirdik. Her geçen gün daha iyiye gidiyoruz ve her yarışta yepyeni deneyimler elde ediyoruz. İlk kez üç otomobille finişe gelmek gerçekten gurur verici” dedi.

Hanninen ise yarışla ilgili olarak, “Bizim için iyi bir haftasonuydu ve takım olarak güzel iş çıkardığımızı düşünüyorum. Dört gün boyunca herhangi bir hata yapmadık ve çok güçlü rakiplerimize rağmen takım puanına katkıda bulunacak birincilikler elde ettik. Aracın ayarlarından da memnunum ve bu anlamda i20 WRC gayet sağlıklı gelişiyor. Her yarışta aracın daha da performanslı hale geldiğini anlayabiliyorsunuz. Sonraki yarışlarda da en iyi sonuçları elde edeceğimize inancım tam” dedi.

Hayden Paddon ise, “Yarıştaki her şey çok güzeldi. Bazı şeyleri yarış esnasında öğrenmek, uygulamak ve deneyim kazanmak benim için çok anlamlı. Sardunya Rallisi’nden sonra ikinci kez i20 WRC’nin direksiyonuna geçmek ve takım arkadaşlarımla beraber tüm etapları sorunsuzca bitirmek çok güzel. Polonya’daki çoğu etap tam benim tarzıma uygun olan yerlerdi ve oralarda limitlerde gitmek oldukça keyif vericiydi. Fakat başarıya ulaşmak için daha çok çalışmak gerekiyor. Tüm takım bunun için yeterli kapasiteye sahip. Şimdi önümüzde Finlandiya Rallisi var ve çok daha zorlu etaplara konsantre olmak zorundayız” dedi.

wrcpodyumm

EN SORUNSUZ MARKA: HYUNDAI

No. 23623 06 2014

Dünyanın en saygın bağımsız araştırma kuruluşu olan ve özellikle otomotiv enüstrisine yönelik yaptığı çalışmalarla yıllardır adından söz ettiren J.D. Power, bu yılki İlk Kalite Değerlendirmesi raporunu açıkladı. Hyundai, müşterilerin bildirimleri doğrultusunda ilk 90 günlük kullanım sonunda ortaya çıkan problemlerin değerlendirildiği araştırmada Porsche, Jaguar ve Lexus’un ardından en az sorun çıkaran marka seçildi. Model bazında da Genesis, Elantra ve Accent Blue kendi segmentlerinin birincisi olurken, Santa Fe ve Sonata ikinci, Equus ise üçüncülük kazanarak prestijli ödülleri her kategoride topladı.

Hyundai modellerinin birçok yönünü en ince ayrıntısına kadar analiz eden J.D. Power, araçların kalitesini, dayanıklılığını ve fiyat endekslerini müşterilerin tecrübelerine göre değerlendiriyor. Initial Quality Study (IQS) isimli araştırmada, toplam 233 ayrı soru sorularak yaşanan problemler ve sürüş sırasında oluşan sıkıntılar inceleniyor. Bu yıl 28’inci kez yapılan ve toplam 86 bin 118 yeni araç sahibiyle gerçekleştirilen değerlendirme sonucunda Hyundai, sektör ortalamasından çok daha az problem yaşayan marka olarak büyük bir başarı elde etti ve birçok Avrupalı, Japon ve Amerikalı rakibini geride bırakarak bu seviyeye ulaştı.

Uzun süreli kullanımlar için araçların tercih edilip edilmeyeceği hakkında da müşterilere yol gösteren araştırma hakkında Hyundai Motor Amerika Başkanı ve CEO’su Dave Zuchowski, “IQS 2014 ödüllerini birden fazla segmentte kazanmak, Hyundai’nin iddiasını ve müşterilerine vermiş olduğu önemi gözler önüne seriyor. Kalitesi ve performansıyla öne çıkan lüks modellerimiz gibi herkese hitap edebilecek iddialı ürün gamımız da ödülleri kazanmış oldu. Bugün kazandığımız ödüller, global olarak vermiş olduğumuz emeklerin, sıkı çalışmalarımızın ve stratejilerimizin birer yansıması” dedi.

ensorunsuz-l

HYUNDAI i20 WRC, İLK BİRİNCİLİĞİNİ KAZANDI

No. 23504 06 2014

Güçlü rakiplerine rağmen, 2014 Dünya Ralli Şampiyonası’nda yoluna dolu dizgin devam eden Hyundai Motorsport Takımı, i20 WRC ile asfalt zemin üzerindeki testlerine de devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde Fransa, Côte d’Azur’da düzenlenen Antibes Rallisi’ni kazanarak takım adına önemli bir zafer getiren Bryan Bouffier, aynı zamanda sezonun ilk asfalt yarışı Almanya Rallisi öncesi moral depolamış oldu.

İki gün süren tırmanma yarışı, takıma 2014 yılında ilk kez birincilik getirirken aynı zamanda ilerleyen tarihlerdeki yarışlar için ciddi bir test imkanı da sunmuş oldu. Yarışın bir diğer önemli odak noktasıysa frenlerin, şanzımanın ve motorun tekrar değerlendirilmesi ve gerekli ayarların yapılmasıydı. Fransız ikili Bryan Bouffier ve co-pilotu Xavier Panseri, kuru ve ıslak zemin için doğru lastik seçimleri ve iyi tur zamanlarıyla yarışı kazanırken elde ettikleri verilerle Sardunya Rallisi için i20 WRC’ye katkıda bulundu.

Fransız Rivierası merkezli Antibes Rallisi, 12 özel etaptan oluşuyor. 6 kez tekrar olmak üzere toplam 212,58 km uzunluğa sahip yarış, iki gün sürdü. Alpes-Maritimes Bölgesi’ndeki etaplar koşulurken ekipler, Col de Blaine, Col de Braus ve Col de Turini gibi efsanevi Monte Carlo Rallisi’nin son derece ikonik yerlerinden de geçtiler.

Yarışı kazanan Bryan Bouffier, “Antibes Rallisi’nde birinci geldiğim için çok mutluyum. Bu hafta sonu iyi bir iş çıkardık ve takımın önümüzdeki zorlu yarışlara odaklanması için sıkı bir testten geçtik. Çünkü bu yarış, i20 WRC’nin asfalt zemin üzerindeki gelişiminin devam etmesi için bizlere önemli geri bildirimler sağlamış oldu. Antibes Rallisi, aracı hızlı ve akıcı yollarda test edebilmek için kesinlikle harika bir yarıştı. Ayrıca aylar sonra tekrar Hyundai i20 WRC’nin direksiyonunda olmak oldukça güzeldi ve şunu da söylemeliyim ki Kasım ayından bu yana otomobilin ciddi bir şekilde gelişmiş olduğunu hissettim. Hyundai Motorsport iyi yolda ve ben de daha çok katkıda bulunmak için sabırsızlanıyorum” dedi.

i20wrc-bm

YAZ TATİLİNİZE YEPYENİ BİR HYUNDAI İLE ÇIKIN

No. 23404 06 2014

Tüm Türkiye çapındaki yetkili satıcı ağı ve kaliteli hizmetleriyle birlikte “Müşteri Memnuniyetinde 1 Numara Olmak” hedefini kendine öncelikli ilke edinen Hyundai, geniş kapsamlı satış avantajlarına hız kesmeden devam ediyor. Hızla yaklaşan yaz tatili öncesinde otomobilsiz kalmak istemeyenler ya da eski otomobilini yepyeni bir modelle değiştirmek isteyenler için üstün avantajlar sunan Hyundai, tüm müşterilerini ülke genelindeki Hyundai Yetkili Satıcıları’na davet ediyor.

Hyundai’nin Haziran ayının sonuna kadar geçerli olacak satış fırsatları dahilinde, i20’nin benzinli ve dizel tüm versiyonlarında 18.000 TL, 18 ay için yüzde 0 faiz imkanı sunuluyor. i20’nin tüm versiyonlarında geçerli olan bu kampanyada ayrıca i30 modeli de 30.000 TL, 30 ay için yüzde 0,99’dan başlayan kredi seçenekleri var.

Accent Blue ve Elantra’nın benzinli ve dizel versiyonlarında da tıpkı i30 gibi 30.000 TL, 30 aylık vade için yüzde 0,99’dan başlayan kredi seçeneği sunuluyor.

elantra-bm

HYUNDAI BLUE CARD SAHİPLERİ BU YAZ DA ÇOK AVANTAJLI

No. 23323 05 2014

Satış ve satış sonrası hizmetlerine hız kesmeden devam eden Hyundai, araç sahipleri için yepyeni bir servis kampanyası daha sunuyor. Hyundai’nin hem yetkili servislerde hem de farklı marka ortaklıkları ile hayatı kolaylaştıran sadakat programı Blue Card, 28 Haziran tarihine kadar yaza özel bir kampanya ile sahiplerinin karşısına çıkıyor.

Yaza girmeden önce periyodik bakım, klima, fren, debriyaj, süspansiyon parça ve işçiliklerinde yüzde 30’a varan fiyat avantajı ve anlaşmalı lastik markalarından tek seferde 4 lastik alımlarında 60 TL fiyat avantajı, tüm Blue Card sahiplerini Hyundai Yetkili Servisleri’nde bekliyor olacak. Garantisi sona ermiş ve son 1 yıl içinde servise gelmemiş olan Hyundai araçlar, yetkili servislere kampanya döneminde bakım veya onarım için geldiklerinde bir sonraki periyodik bakım işçiliğinde yüzde 40 indirim sunan 3.000 Blue Puan’ın sahibi oluyor.

Kampanya boyunca Blue Card sahipleri, tatilden kuru temizlemeye, giyimden kitabevine kadar kampanyaya katılan markalarda da yüzde 25’e varan indirimler ve fırsatlar elde etmiş olacak. Hyundai, aracını yaza hazırlamak, ücretsiz check up yaptırmak, Blue Card ile birlikte sunulan avantajlardan yararlanmak ve en yeni Hyundai modelleri ile Test Sürüşü yapmak isteyen tüm araç sahiplerini Yetkili Servisleri’ne davet ediyor. Kendilerine en yakın bayileri ve yetkili servisleri öğrenmek isteyenler www.hyundai.com.tr adresini ziyaret edebilirler.

bluecardbm
btn first12345678910last