10 BİN KİLOMETRELİK HYUNDAI TÜRKİYE TURU BÜYÜK BİR COŞKUYLA BAŞLADI

No. 30628 04 2016

Hyundai Assan, farklı ve ses getiren projelerine bir yenisini daha ekledi. Otomotiv sektörünün sürekli yükselen markası Hyundai, en son satışa sunduğu iki yeni modeli Elantra ile Tucson’un satışlarına katkı sağlamak ve Haziran ayında başlayacak UEFA Euro 2016 ana sponsorluğunu çok daha geniş kitlelere duyurmak amacıyla Türkiyle çapında bir tur düzenliyor.

27 Nisan Çarşamba günü start alan turda, 2 adet Elantra 1.6 lt CRDI DCT, 1 adet Elantra 1.6 lt CRDI Manuel, 1 adet Tucson 1.6 lt T-GDI ve 1 adet Tucson 2.0 lt CRDI Executive araçlara yer veriliyor. 5 araç İstanbul’dan batı istikametine doğru yola çıkarken Hyundai’nin ana sponsoru olduğu Euro 2016 aktiviteleriyle de öncelikle Ege Bölgesi’ndeki Hyundai Yetkili Satıcıları’na coşku katacak. Test sürüşleri, tanıtımlar ve özel oyunların yer aldığı bu özel aktivitenin heyecanı 6 Haziran’a sürecek.

Oldukça rekabetçi bir projenin startını vermek üzere basın mensuplarının ve Hyundai Assan çalışanlarının biraraya geldiği başlama töreninde açılış konuşmasını yapan Hyundai Assan Genel Müdürü Önder Göker, “Bugün, Mart ayında satışa sunduğumuz yepyeni Elantra ve ilk günden beri Türk tüketicisinin ilgi odağı haline gelen Tucson modelimiz, 40 gün boyunca sürecek Hyundai Türkiye Turu için yola çıkıyorlar. Bu çok özel turumuz sayesinde, Elantra ve Tucson modellerimiz 35’ten fazla ilimizi ziyaret ederek müşterilerimizle bir araya gelecek. Ayrıca basın mensubu dostlarımız da bazı rotalarda bizlere eşlik ederek heyecanımızı paylaşacak. Ayrıca yetkili satıcılarımızı ziyaret edecek müşterilerimiz hem araçlarımızı test edecek hem de özel olarak hazırladığımız UEFA Euro 2016 etkinliklerimize katılıp sürpriz hediyeler kazanacak. Zorlu koşullara rağmen, 7 yıla kadar üretici garantisi verdiğimiz Yeni Elantra ve Tucson’un Türkiye Turu boyunca dayanıklılığını ve en üstün peformans ile en yüksek konforu sunacağına çok eminiz” dedi.

28-04-2016-1

MACERA TUTKUNLARINA ÖZEL HYUNDAI i20 ACTIVE SATIŞA SUNULDU

No. 30528 04 2016

Hyundai’nin geçtiğimiz yıl piyasaya sunduğu üçüncü B-segment otomobili olan Yeni i20, 3 kapılı Coupe versiyonundan sonra daha yüksek yapılı ve SUV görüntüsüne sahip Active versiyonuyla ülkemizde satışa sunuldu.  Hyundai i20 Active, 1.0 lt T-GDI 6 ileri manuel ve 1.4 lt Otomatik olmak üzere iki ayrı benzinli motorlarla sunuluyor. Sadece Elite donanım seviyesine sahip olan otomobilin 1.0 lt T-GDI versiyonu 61.800 TL, 1.4 lt Otomatik ise 62.400 TL’lik bir etikete sahip.

Güncel 5 kapılı versiyon gibi tamamen yeni bir platform üzerinde inşa edilen otomobil, markanın karakteristik çizgisi olan Akıcı Tasarım 2.0’ın en yeni temsilcisi durumunda. Altıgen ızgara beş kapılı versiyondan farklı olarak tıpkı Coupe gibi ters bir şekilde konumlandırılarak sunuluyor. LED entegre ön farlar, geniş hava girişli ve difüzörlü sportif tamponlar, gri renkli yakıt deposu kapağı, çamurlukları kaplayan dodikler, SUV havasını pekiştiren tavan rayları, özel tasarım 17 inç jantları ve tasarımda olduğu kadar sürtünme kat sayısının azaltılmasında etkili olan arka stoplar, Yeni i20 Active’in başlıca yenilikleri.

Sınıfında kendine göre bir ayrıcalık yaratan Yeni i20 Active, iddialı bir iç mekana sahip. i20 Active, 1892 mm kombine ön ve arka bacak mesafesi ve 301 litrelik bagaj kapasitesiyle genç kullanıcılar kadar ailelerin kullanımına da olanak sağlıyor.  Ergonomik kabini sayesinde rahat bir otomobil olan Active, oldukça yeterli bir baş mesafesi de sunuyor. Çünkü Yeni i20 Active’in arkadaki baş mesafesi ise 978 mm.

i20 Active ile birlikte kullanıcılar, dört farklı iç mekan renginden birini seçebiliyorlar. B-segmenti bir otomobile göre oldukça ayrıcalıklı bir seçenek olan bu iç mekan renkleri, i20 Active’e çok daha modern ve ferah bir görünüm sağlıyor.

Çift tonlu kombinasyonlardan oluşan Kahve, Bej, Gri ve Siyah renkli iç mekan renkleri, Yeni i20 Active’i görsel olarak üstün kılıyor. Bu şık kombinasyonları dış kısımdaki dokuz farklı renkle destekleyen i20 Active, kullanıcılarına Kaşmir Kahve, Mercan, Kurşun Gri, Alev Kırmızı, Kutup Beyazı, Çakıl Gri, Resif Mavi, Derin Mavi ve Mika Siyah’ı sunuyor.

Kokpitin ve kapı döşemelerinin yumuşak dokusu (Soft Touch) otomobile premium bir hava ve üstün kalite hissi depoluyor. Piyano Siyahı parlak boya ve krom malzemelerle desteklenen iç mekan böylelikle kusursuz bir görünüme kavuşmuş oluyor. Sadece Elite donanım paketiyle sunulan i20 Active’de, Bluetooth ve navigasyon otomobilin en ayrıcalıklı özelliği. USB/AUX girişi, sınırsız müzik keyfi için standart olarak sunuluyor. Yeni i20 Active’in konsol tipi sürücü kol dayama bölümüyle de sürüş esnasında konfor sağlanırken, el altında bulundurmak istenilenleri saklayabilecek bir göz de sunuyor. Yeni i20’nin 7’’ dokunmatik ekranlı müzik sistemi sayesinde tek bir dokunuşla eğlenceyle buluşulmuş olunuyor. CD / DVD / MP3 çalar ile müşteriler ister müzik dinleyebilir, isterlerse film izleyebilirler. Ayrıca Bluetooth ile telefonları Yeni i20 Active’e entegre edip istenilen müziği dinleyebilirler veya telefon görüşmesi gerçekleştirebilirler.

Hafif bir SUV otomobil görüntüsüne sahip i20 Active’in dış mekan kadar bir diğer önemli özelliği ise şüphesiz yeni 1.0 litrelik benzinli Turbo GDI motoru. 120 beygir gücündeki bu etkili motor, otomobile yeterli performansı sunarken aynı zamanda düşük yakıt tüketimiyle de öne çıkıyor. Çünkü kompakt ve hafif bu yeni motor, yüksek derecede yakıt verimliliği sağlıyor.  Elektrik kontollü basınç tahliyesine sahip kumandalı turbo sistemi, gaz tepkisini ve düşük devirlerdeki torku artırıyor. Silindir kafası ve bloğu için ayrılarak optimize edilen soğutma sistemi de iç sürtünmeleri azaltacak şekilde geliştirildi. Yeni 1.0 litre T-GDI motor, sadece 6 ileri şanzıman sunuluyor. Turbo GDI motorun 100 km’deki ortalama tüketimi 5.1 litre.

998 cc’lik bu düşük hacimli turbo motorun yanı sıra, otomatik vites isteyen kullanıcılar ise otomobili 1.4 litre 100 beygirlik atmosferik versiyonla tercih edebilirler. Bu motor, 4 ileri klasik tork konvertörlü şanzımanla kombinlenirken ortalama olarak da 6.7 litre tüketim değeri sunuyor.

Hyundai’nin yeni satışa sunduğu modeliyle ilgili olarak açıklama yapan Hyundai Assan Genel Müdürü Önder Göker, “Yeni i20 Active ile Hyundai i20 Ailesi’ni biraz daha çeşitlendirerek daha da güçlendirmiş olduk. Bizim için ürettiğimiz her otomobilin ayrı bir önemi vardır ve i20 Active de Hyundai’nin kalitesini ve konforunu fazlasıyla yaşatacak. B segmentine farklı yapısı ve şık gövdesiyle ayrı bir hava katan i20 Active, özellikle maceraperest ruha sahip genç kullanıcılar tarafından fazlasıyla rağbet görmeye başladı. Şu an hemen hemen tüm Yetkili Satıcılarımızdan ve müşterilerimizden yeni modelimizle ilgili gayet güzel geri bildirimler alıyoruz. Yeni i20 Ailesi’nde 7’den 70’e herkese göre bir seçenek var” dedi.

2015 Frankfurt Otomobil Fuarı’nda Avrupa prömiyeri yapılan i20 Active, güncel i20 versiyonları gibi Hyundai Assan İzmit Fabrikası’nda üretilerek hem iç pazarda satılıyor hem de 40’tan fazla ülkeye ihraç ediliyor.

28-04-2016-3

HYUNDAI’NİN SATIŞLARI 100 MİLYONA ULAŞTI

No. 30425 04 2016

Hyundai Motor Grubu, Nisan 2016 itibarıyla tüm dünyada toplam 100 milyon adetlik satışa ulaşmanın haklı gururunu yaşıyor. Bu önemli satış başarısını sadece 54 yıl içerisinde gerçekleştiren Hyundai Grubu, dünyanın önde gelen birçok otomotiv markalarını da geride bırakmış oluyor.

İlk satışına 1962 yılında başlayan Hyundai, 1993 yılında 10 milyon adetlik satışa ulaşırken her geçen yıl satışlarını iki katına çıkararak oldukça önemli bir ivme yakaladı. 2008 yılında 50 milyon adetlik satış kesinleşirken daha sonra piyasaya sunulan kaliteli modellerin etkisiyle de 2014 yılında bu rakam 90 milyona ulaştı. Bu başarının üzerinden iki yıl geçmeden 100 milyon adetlik satışı garantileyen Hyundai, kaliteli ve ileri teknoloji ışığıyla üretilmiş modelleriyle marka imajını da zirveye taşımış oldu.

Hyundai tarafından 1990 yılında tanıtılarak satışa sunulan ve geçtiğimiz günlerde altıncı nesline kavuşan Elantra modeli, 26 yıllık serüveni boyunca 11 milyondan fazla satılarak markanın en fazla beğenilen modeli unvanını da elinde bulunduruyor. Hyundai’nin bir diğer popüler modeli Accent ise bugüne kadar 8 milyon adetten fazla satışa ulaştı. Üstün konforu ve geniş yapısıyla dikkatleri çeken Sonata ise 7.8 milyon adetlik bir satış başarısı gösterdi.

Güney Kore'de 1947 yılında kurulan Hyundai, ilk olarak inşaat sektöründe faaliyetlerine başladı ve daha sonraları otomobil, gemi yapımı, sigortacılık, elektronik ve lojistik gibi pek çok alanda etkili oldu..Şu an bünyesinde 45 farklı şirket bulunan Hyundai, dünyanın en büyük gruplarından biri olarak hizmetlerine devam ediyor.

25-04-2016-1

HYUNDAI i20 WRC, ARJANTİN RALLİSİ’Nİ ZAFERLE TAMAMLADI

No. 30325 04 2016

Motorsporları dünyasının yükselen yıldızı Hyundai, 2016 FIA Dünya Ralli Şampiyonası’nın en zorlu yerlerinden biri olan Arjantin’de genel klasmandaki 2:54:45.6 zamanla yarışı birinci sırada tamamlayarak zafere ulaştı. Gelecek vaadeden Avustralyalı genç yetenek Hayden Paddon ve co-pilot John Kennard ikilisi, Yeni i20 WRC ile sezonun ilk galibiyetini de elde etmiş oldu.

Takımın İspanyol pilotu Dani Sordo ise bu sezon en hızlı zamanlarına imzasını atarak takıma ekstradan iki puan getirdi ve yarışı dördüncü sırada tamamladı. Belçikalı pilot Thierry Neuville ise yarışı altıncı sırada bitirdi ve sezondan başından bu yana alınan toplam 81 puanda önemli bir payı bulunuyor.
Bu zaferle beraber Hyundai Motorsport takımı, 2016 sezonundaki başarılı ve istikrarlı çıkışını devam ettirdi. Yeni i20 WRC’nin gelişimini de sürdüren takım, böylelikle Monte Carlo, İsveç ve Meksika’dan sonra da podyuma çıkarak motivasyonu artırdı.

Hyundai Motorsport Takım Başkanı Michel Nandan, “Bu hafta sonu yaşadığımız bu ralli asla unutulmayacak. Paddon, muazzam bir performans göstererek kariyeri açısından son derece önemli bir aşama kaydetti. Ayrıca bu üstün performansıyla beraber, WRC’nin son yıllardaki en etkili ve belki de en önemli zaferlerinden birini yaşadık. Yarış boyunca yakaladığı yüksek hızı ve özellikle Power Stage’da sergilediği çaba gerçekten çok etkileyiciydi. Çok sıkı çalışıyoruz ve kazandığımız bu yarış tüm çabalarımızın bir meyvesi. Şu an çok mutluyuz ama çok daha zorlu yarışlar ve geliştirmemiz gereken bir aracımız var. Portekiz’de de aynı sonuca ulaşmak en büyük hedefimiz” dedi.

Genel Klasman Sonuçları
1.    H. Paddon / J. Kennard (Hyundai Yeni i20 WRC) 2:54:45.6
2.    S. Ogier / J. Ingrassia (Volkswagen Polo R WRC) +14.3
3.    A. Mikkelsen / A. Jaeger (Volkswagen Polo R WRC) +1:05.2
4.    D. Sordo / M. Martí (Hyundai Yeni i20 WRC) +1:17.1
5.    M. Østberg / O. Floene (Ford Fiesta RS WRC) +4:56.7
6.    T. Neuville / N. Gilsoul (Hyundai Yeni i20 WRC) +9:29.5
7.    M. Ligato / R. Garcia (Citroën DS3 WRC) +9:39.2
8.    E. Camilli / B. Veillas (Ford Fiesta RS WRC) +10:16.0
9.    H. Solberg / I. Minor (Ford Fiesta RS WRC) +10:48.5
10.    N. Fuchs / F. Mussano (Škoda Fabia R5) +24:42.8

2016 FIA Dünya Ralli Şampiyonası Sürücü Sıralaması

S. Ogier 96 puan  / H. Paddon 57 puan / M. Østberg 52 puan  /  A. Mikkelsen 48 puan  / D. Sordo 44 puan / J. M. Latvala 27 puan  / O. Tanak 24  puan  / T. Neuville 23 puan / S. Lefebvre 10 puan  / H. Solberg 8 puan  / M. Prokop 6 puan  / E. Evans 6 puan  / M. Ligato 6 puan  / C. Breen 4 puan  / L. Bertelli 4 puan  /
E. Camilli 4 puan / T. Suninen 3 puan  / E. Lappi 2 puan  / A. Kremer 1 puan  / K. Meeke 1 / V. Gorban 1 puan N. Fuchs 1 puan

2016 FIA Dünya Ralli Şampiyonası Marka Sıralaması

25-04-2016-3

HYUNDAI’DEN MOBİL SERVİS UYGULAMASI

No. 30216 03 2016

Hyundai, teknolojinin yoğun olarak hayatımıza girdiği günümüzde yenilikçi ve teknolojik donanım ile desteklediği satış sonrası hizmetlerine bir yenisini daha ekledi. Yeni geliştirilen “Hyundai Mobil Servis Uygulaması” ile Hyundai servis kalitesini daha da artırmış oluyor.

Hyundai araç sahipleri ve potansiyel Hyundai müşterilerinin servis ağı, kullanım kılavuzları ve çağrı merkezine her zaman ve her yerden kolayca erişimine olanak sağlamak amacıyla geliştirilen ve tamamen ücretsiz bir servis uygulaması olan “ Hyundai Mobil Servis Uygulaması”, Android veya iOS işletim sistemine sahip akıllı cihazlara indirilebiliyor.

“Hyundai Mobil Servis Uygulaması”, Android işletim sistemine sahip cihazlarda Google Play ve iOS işletim sistemine sahip cihazlarda da App Store üzerinden “Hyundai Mobil Servis” yazarak kolayca indirilerek kullanılabiliyor.

Hyundai Mobil Servis Uygulamasının içeriğinde; Bayi Konumu, Bakım Tablosu, Araç Modelleri, Garanti, Kullanım Kılavuzu, Test Sürüşü, Çağrı Merkezi ve Servis Randevusu menüleri bulunuyor. Uygulama sayesinde Bayi Konumu ile Yetkili Satıcı ve Servis bilgilerine de rahatlıkla ulaşılabiliyor. Bakım Tablosu menüsünde de müşteri ve aracının periyodik bakım detaylarına erişmek mümkün.

Uygulama, Hyundai modellerini, aracın ürün ve teknik özelliklerini ve ayrıca aksesuar bilgilerini gösteriyor. Garanti menüsü altında da Hyundai Garanti Politikası detaylı olarak anlatılıyor. Kullanım Kılavuzu içeriğindeyse Araç Kullanım Kılavuzu ve Uyarı Göstergeleri ile tanıtım videoları yer alıyor. Test Sürüşü menüsünde, test sürüşü formu doldurularak randevu alabilme imkanı sağlanırken ayrıca servis randevu formu doldurularak bayilerden de randevu alınabiliyor. Uygulama içindeki Çağrı Merkezi içeriğindeyse Hyundai Çağrı Merkezi ve Yol Yardım telefon numaraları ile direkt ulaşım imkanı Hyundai müşterilerine sağlanıyor.

Hyundai Mobil Servis Uygulaması ve kurulumu hakkında detaylı bilgi sahibi olmak isteyen Hyundai müşterileri www.hyundai.com.tr üzerindeki Mobil Servis sayfasına giriş yapabilir veya Hyundai Yetkili Servisleri’ni ziyaret edebilirler.

16-03-2016_mobil-1
btn first12345678910last