HYUNDAI ASSAN, YENİ i10’U BANTLARDAN İNDİRDİ, İLK KEZ TÜRKİYE’DE SATIŞA SUNDU

No. 33124 10 2016

Hyundai Assan’ın İzmit’teki fabrikasında 2013’den beri üretilen ve yüzde 75 pazar payıyla A-segmentinde lider olan Hyundai i10, modern tasarımı, artan teknolojik ve güvenlik öğeleriyle birlikte yepyeni bir maceraya başlayor. Fabrikada yapılan törenle bantlardan inen ve Hyundai Assan yöneticileri tarafından bizzat yetkili satıcılara teslim edilen Yeni i10, 39 bin 950 TL’den başlayan fiyatlarla Avrupa’dan önce ilk kez Türkiye’de satışa sunuldu.

Hyundai Assan’ın İzmit Fabrikası’nda ürettiği i10 modeli, tam 3 yıl sonra yenilenen yüzüyle bantlardan inmeye başladı. 2013’te 1.5 milyar TL tutarındaki yatırımla fabrika kapasitesini ikiye katlayan Hyundai Assan’ın sıfırdan üretmeye başladığı ikinci nesil i10’dan bugüne kadar Türkiye’de 300 bin adetten fazla üretildi. Bu rakamın 290 bin adedini yurt dışında 40’tan fazla ülkeye ihraç eden Hyundai Assan, böylece yaklaşık 2,5 milyar TL tutarında ihracat geliri elde ederek Türkiye ekonomisine büyük bir katkıda bulundu.

Hyundai i10’un kalan 10 bin adedi ise Türkiye pazarında satıldı. A-segmentini yeniden belirleyen Hyundai i10, segment satışları içinde her yıl yüzde 75’lik pazar payına ulaşarak yakalanması zor olan bir rekora imza attı. Yenilenen yüzü ve artan donanım özellikleriyle birlikte 2016 yılını yaklaşık 3 bin adetlik satışla tamamlayacak olan i10’un 2017’den itibaren satışlarını daha da yukarı taşıması bekleniyor.

Hyundai Assan İzmit Fabrikası’nda yapılan törenle birlikte üretimine başlanan Yeni i10, Türkiye’de 39 bin 950 TL’den başlayan fiyatlarla satışa sunuldu. Tören sonrasında ilk bantlardan inen aracın plakasını Hyundai Assan Başkanı Mong-Hyun Yoon ve Genel Müdürü Önder Göker birlikte taktılar. Hyundai Assan’ın 12 üst düzey yöneticisi yeni i10’lara binerek bayilerin test araçlarını kullanarak teslim ettiler ve test sürüş günleriyle birlikte Türkiye satışlarını başlatmış oldular.

Törende konuşan Mong-Hyun Yoon, “Türkiye benim ikinci vatanım. Böylesine güzel bir ülkede bu kadar yüksek kalite ve teknolojiye sahip olan fabrikada görev yapmak gurur verici. Türk malı otomobillerimiz sayesinde Türkiye’nin bayrağı Avrupa başta olmak üzere 40’tan fazla ülkede dalgalanıyor. i10 modelimiz Avrupa kadar Türk tüketicisinin de ihtiyaçlarını her yönüyle karşılayan bir otomobil. Avrupa satışları oldukça yüksek ve müşteri memnuniyeti çok üst seviyelerde. Umarım Türk müşteriler de Yeni i10’a daha fazla ilgi gösterir ve Türkiye’de ürettiğimiz bu otomobilimizi daha fazla Türk tüketicisiyle buluşturabiliriz” dedi.

Yeni i10’un, A-segmentindeki rakiplerine göre birçok üstünlüğünün bulunduğunu söyleyen Önder Göker ise şunları söyledi: “Yeni i10, hiçbir rakibinde bulunmayan Ön Çarpışma Uyarı Sistemi, Şeritten Ayrılma Uyarı Sistemi, statik dönüş farları, 7-inç dokunmatik ekranlı navigasyon ve multimedya ve altı havayastığı gibi özelliklere sahip. Ayrıca Elantra ve Tucson’dan sonra 7 yıl 80.000 km’ye kadar alınabilen opsiyonlu garantimizi i10 modelimizde de sunmaya başladık. Tüm bu özellikleriyle Yeni i10’un başarılarını daha da katlayacağına inanıyoruz”.

Rafine tasarım ve gelişmiş bir sürüş

Yeni i10, yeni basamaklı ön ızgarası dahil olmak üzere tasarım anlamında bir takım iyileştirmeler ile birlikte geliyor. Kavisli ve aynı zamanda doğal akıcı çizgileriyle karakterize edilen Hyundai i10, segmentinde fark yaratarak öne çıkıyor.

Hyundai i10, yeni bir tampon ile sunulurken bir önceki modelde alt kısımda bumerang şeklinde verilen LED gündüz sürüş farları ise yeni yuvarlak tasarımıyla ön ızgaraya taşınıyor. Daha elit ve daha sportif bir ifadeye kavuşan otomobil arka tarafta da değişikliklerini sürdürüyor. Tıpkı ön taraftaki gibi arka tamponda da yuvarlak hale getirilen sis farları, siyah bir çerçeve içerisinde sunuluyor. Bu şık tampon tasarımı ile daha sportif ve dinamik bir duruş sergileyen otomobil, yeni eklenen açılır tavanıyla da donanım seviyesini pekiştiriyor.

Selefi gibi Yeni i10 da 5 ileri manuel veya 4 ileri otomatik vites seçenekleriyle beraber satışa sunuluyor. Hyundai i10’un kaputu altında ise 1,0 ve 1,25 litrelik kendini kanıtlanmış iki benzinli motor görev alıyor. Hyundai, daha fazla ekonomi isteyen müşterileri için 1.0 litrelik fabrikasyon LPG’li versiyonu da sunuyor.

Bağlanabilirlik, kolaylık ve aktif güvenlik donanımları

Yeni i10, her zamankinden daha fazla kişiye ulaşmayı hedefliyor. En son ileri teknoloji ışığında geliştirilerek üretilen otomobil, güvenliği artırmak adına yan ve perde hava yastıklarıyla beraber geliyor. Yeni i10, geniş ve ferah iç mekanını 252 litrelik segment lideri bagaj hacmiyle destekliyor. Kabinde yer alan saklama cepleri ve 1 litrelik şişenin rahatlıkla sığabileceği kapılardaki gözler de kullanım kolaylığını artıran detaylar. Altı adet hava yastığıyla sunulan otomobilde daha önce hiç bir A-segmenti modelde kullanılmayan Ön Çarpışma Uyarı Sistemi ve Şeritten Ayrılma Uyarı Sistemi de kullanılıyor.

24-10-2016-1

HYUNDAI TUCSON TEKNOLOJİSİYLE BÜYÜLÜYOR

No. 33017 10 2016

Hyundai Tucson, kullanıcı deneyimleri üzerinde araştırmalar yapan J.D. Power tarafından teknoloji odaklı yılın en başarılı otomobili seçildi. Hyundai Tucson, başarılı multimedya sisteminin haricinde aktif güvenlik sistemleriyle de öne çıkmayı başardı.

Hyundai’nin son dönemde üreterek piyasaya sunduğu yeni SUV modeli Tucson, her geçen gün başarısını bir basamak yukarı çıkarmaya devam ediyor. Hyundai Tucson, Amerika başta olmak üzere tüm dünyanın kabul ettiği araştırma kuruluşu J.D. Power tarafından yılın en teknolojik otomobili (Tech-Experience Study) seçildi.
Güçlü bir tasarıma sahip olan Hyundai Tucson, kullanıcılarına premium SUV konforu yaşatırken aynı zamanda segmentine de bir takım yenilikler ve özellikler getirdi. En son teknoloji ürünü aktif ve pasif güvenlik sistemlerini bünyesinde barındıran Tucson, özellikle Çarpışma Uyarısı, Acil Fren Sistemi, Aktif Şerit Takip Sistemi, Sürüş Destek, Eğlence ve Bağlanabilirlik, Apple CarPlay®, Android Auto™ ve Navigasyon Sistemi sayesinde altı ana kategoride en yüksek puanları elde etti. Tucson’la birlikte Hyundai’nin lüks markası Genesis de 20 güçlü rakibini geride bırakarak en yüksek puanları topladı.

Hyundai Tucson, Kör Nokta Algılama, Arka Çapraz Trafik Uyarısı, Şerit Değiştirme Desteği, Uyarı Sensörleri ve Acil Fren Sistemi (AEB) dahil olmak üzere gelişmiş güvenlik özellikleri ile satışa sunuluyor. Tucson, sezgisel kullanım için de dokunmatik fonksiyona sahip multimedya ekranından takip edilebilen geri görüş kamerasına sahip. Hyundai Tucson, Türkiye’de de 7 Yıl Garanti veya 80.000 km seçeneğiyle satılıyor.

J.D. Power, araç satın alacak müşterilere yol gösterici olmak adına otomotiv markaları arasında araştırmalar yaparak çok önemli analitik veriler elde etmesiyle ünlü bir kuruluş. Çok sıkı kriterleriyle tanınan J.D. Power, dünyanın en tanınmış ve en güvenilir araştırma kuruluşlarından biri olarak biliniyor. 1968 yılında kurulan California merkezli J.D. Power’ın Kuzey / Güney Amerika, Asya Pasifik ve Avrupa'da ofisleri bulunuyor.

17-10-2016-1

HYUNDAI MARKA DEĞERİ YİNE BASAMAK ATLADI

No. 32908 10 2016

Hyundai, marka değerini ve imajını her geçen gün bir üst sıraya taşımaya devam ediyor. Hyundai, Interbrand’in yapmış olduğu araştırmaya göre marka değerini 2016 yılında 12.5 milyar dolar seviyesine çıkardı.

Dünyanın en saygın ve bağımsız marka-kurum araştırma ve değerlendirme kuruluşu Interbrand, 2016 yılı sonuçlarını açıkladı. Dünyanın en hızlı gelişen markalarından biri olan Hyundai de araştırma sonuçlarına göre 39’uncu sıradan 35’inci sıraya yükseldi. Geçen son dört yılda birçok ünlü markayı sollayarak üst sıralara doğru emin adımlarla yürüyen Hyundai, bu sonuçlara göre dünyanın en büyük 35’inci markası oldu.

Tüm dünyada otomotiv endüstrisi için oldukça zorlu bir yıl olmasına rağmen, Hyundai Motor Company marka değerini de yüzde 11.1 oranında artırarak 12.5 milyar dolara yükseltti. Bu marka değeri sayesinde, otomotiv markaları arasında da ilk 10 arasında yer alarak altıncı sıraya çıktı. Hyundai, böylelikle Avrupalı ünlü ve köklü rakiplerini de geride bırakmış oldu.

Hyundai ve Genesis, marka bilinirliklerini artırırken aynı zamanda imaj açısından da önemli bir aşama kaydetmiş oldu. Modern Premium marka felsefesi ve yeni modellerin artan kalitesi sayesinde satışlarını da paralel şekilde yukarı yaşıyan Hyundai, özellikle tüm pazarlarda etkili olan Sonata, Creta, Tucson ve Santa Fe modelleriyle 5 milyon adetlik satış hacmi elde etti.

Hyundai Motor Company son 10 yıldaki genel sıralama (Interbrand)

Yıl

Genel Sıralama

Marka Değeri ($m)

12.5

11.3

10.4

9.0

7.5

6.0

5.0

4.6

4.8

4.5

4.1

Not: Interbrand sıralaması, her markanın potansiyel kârı, pazarlama faaliyetleri ve mali bilançoları değerlendirilerek oluşturuluyor.

08-10-2016-1

HYUNDAI YENİ MODELLERİYLE PARİS OTOMOBİL FUARI’NDA

No. 32829 09 2016

Hyundai, İzmit’te ürettiği Yeni i10, modern çizgisiyle dikkat çeken kompakt sınıf modeli Yeni i30 ve performans konsept otomobili RN30 ile 2016 Paris Otomobil Fuarı’nda sahne aldı. Fuarda ayrıca 2017 Hyundai i20 WRC de ziyaretçilerin beğenisine sunuldu.

Hyundai’nin üç yeni modelle sahne aldığı 2016 Paris Otomobil Fuarı’ndaki en önemli yeniliği şüphesiz tamamen yenilenen i30 ve modelin performans konsepti RN30 oldu. Ayrıca A segmentinin lider modeli i10 da yeni görüntüsü, artan güvenlik ve teknolojik özellikleriyle dikkat çekti. Gövdesi İzmit’te üretilerek markanın Almanya’daki tesislerinde geliştirilen 2017 Hyundai i20 WRC de coupe karoseriyle ilk kez görücüye çıktı. Markanın teknoloji alanında adını duyurduğu ve geleceğin teknolojisi olarak öne çıkan Elektrikli, Hybrid ve Plug-in Hybrid IONIQ de fuara katılanlar tarafından beğeniyle karşılandı.

Hyundai standında ziyaretçilerle bir araya gelerek Yeni i10’un tanıtımını yapan Hyundai Assan Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kibar, bu yıl planlananın üstünde üretim yapıldığını dile getirirken markanın 233.000 adetle de yılı tamamlayacağını söyledi. Ali Kibar ayrıca, bu rakamın 100.000 adetinin i10 modeline ait olduğunu ve ihracat rakamının ise 210.000 adet şeklinde gerçekleşeceğini vurguladı.

Herkes için bir otomobil: Yeni Nesil Hyundai i30
Avrupalı müşterilerin beklentilerine göre Avrupa’da üretilen Hyundai i30, nihayet üçüncü jenerasyonuna kavuştu. Yeni tip ızgarası ve tamamen farklı bir tasarım anlayışıyla dizayn edilen otomobil, aynı zamanda daha düşük hacimli turbo benzinli motorları, geliştirilmiş multimedya ve güvenlik özellikleriyle de öne çıkıyor.

Hyundai, Yeni i30’da verimliliği ve düşük yakıt tüketimini geliştirmek için düşük hacimli turboşarjlı motorlara yer veriyor.  1.0 ve 1.4 litrelik iki yeni nesil Turbo benzinli motor ve bir adet 1.6 litre turbo dizel üniteyle sunulan otomobil, tüketimi yüzde 20’ye kadar düşürebilen ve aynı zamanda yüzde 10 performans avantajı sunabilen 7 ileri çift kavramalı (DCT) otomatik veya 6 ileri manuel şanzımanla satın alınabilecek.
Üç silindirli, 998 cc hacme sahip 1.0 T-GDI motor, 120 beygir güç üretirken 171 Nm de maksimum tork değeri sunuyor. Bu motor sadece 6 ileri manuel şanzımanla satışa sunulacak. Daha fazla performans sunabilen 1.4 litrelik benzinli T-GDI ünite ise 6000 devirde 140 beygir güç üretiyor ve tork değeri ise 1500 devirden itibaren 242 Nm. Bu yeni ünite ise 6 ileri manuel veya 7 ileri DCT ile sunulacak. Hyundai, daha önceki jenerasyonda kullanılan 1.6 litre 136 beygirlik turbo dizel motora da yer veriyor. Bu motor seçeneğinde de 6 ileri manuel veya 7 ileri DCT şanzıman görev alıyor.

Yüksek Performanslı Hyundai N Concept
Hyundai’nin Paris’teki bir diğer sürprizi ise RN30 Concept modeliydi. Gelecekteki yüksek performanslı Hyundai modelleri hakkında ipucu veren RN30 Concept, markanın motorsporları ve Ar-Ge mühendislerinin ortak çalışması sonucu hazırlandı. Yeni i30 baz alınarak geliştirilen RN30, önümüzdeki yıl piyasaya çıkacak Yeni i30N’e yön verecek. Hyundai RN30, 2.0 litrelik 380 beygir gücünde turbo motora sahip. Dört tekerlekten çekiş sistemiyle hareket eden konsept araç, yüksek performans ve dinamik sürüş açısından marka adına gelecek vaad ediyor.

Daha şık ve daha güvenli Yeni i10
Hyundai, A segmentindeki başarılı oyuncusu i10’u daha modern, daha şık ve daha estetik hale getirmekle beraber aynı zamanda teknolojik ve güvenlik özellikleriyle de iddiasını artırdı. Segmentinin lider modeli i10, yeni tip basamaklı ön ızgarası ve sportif hava girişleri olan ön tamponuyla dikkat çekiyor. Hyundai i10, yeni bir tampon ile sunulurken bir önceki modelde alt kısımda bumerang şeklinde verilen LED gündüz sürüş farları ise yeni yuvarlak tasarımıyla ön ızgaraya taşınıyor. Daha elit ve daha sportif bir ifadeye kavuşan otomobil arka tarafta da değişikliklerini sürdürüyor. Tıpkı ön taraftaki gibi arka tamponda da yuvarlak hale getirilen sis farları, siyah bir çerçeve içerisinde sunuluyor.

Hyundai Motorsport 2017 i20 WRC (Coupe)
Hyundai Motorsport takımı tarafından hazırlanan i20 WRC, önümüzdeki yıl FIA WRC Monte Carlo Rallisi ile sezona giriş yapacak.  Yeni otomobil, Avrupa’nın çeşitli yol ve iklim koşularında sayısız testlere tabi tutularak geliştirildi. 2016 sezonunda 201 puanla ikinci sırada yer alarak yarışa devam eden Hyundai i20 WRC, 2017’de 3 kapılı Coupe karosere geçiş yapacak.

29-09-2016-1

HYUNDAI, YEPYENİ SÜRPRİZLERİYLE PARİS’TE DÜNYA SAHNESİNE ÇIKIYOR

No. 32726 09 2016

Hyundai’nin İzmit’te üreterek 40’tan fazla ülkeye ihraç ettiği Yeni i10, kompakt sınıfın şık temsilcisi Yeni i30 ve markanın en yeni performans konsept otomobili RN30, 2016 Paris Otomobil Fuarı’nda sahne alarak otomobil tutkunlarıyla bir araya gelecek.

Hyundai’nin A segmentindeki başarılı oyuncusu i10 geçirdiği makyaj operasyonuyla beraber daha estetik ve daha şık bir görünüm kazandı. Bu şık modelle beraber kompakt C segmentinin iddialı seçeneği Yeni i30 da tamamen yenilenerek ilk kez otomobil tutkunlarının karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Baştan aşağıya yenilenen i30, yeni motor seçenekleriyle ve artan konfor öğeleriyle öne çıkıyor. Hyundai’nin fuarda sergileyeceği güncel ürün gamının yanı sıra bir de özel bir konsept modeli dikkat çekecek.

Geniş ve ferah iç mekanı, yüksek teknoloji ürünü sağlam gövdesi ve üst düzey donanım seviyesiyle satışa sunulacak olan Yeni i10, kullanıcılarıyla daha duygusal bir bağ oluşturmayı hedefliyor. Türkiye’de olduğu kadar Avrupa’da da segmentinin en iddialı modeli olan i10, markanın bölgedeki imajına da son derece önemli bir katkıda bulunuyor.

Yeni Nesil Hyundai i30, teknoloji odaklı çözümleri, daha fazla kişisellik içeren özellikleri ve yeni donanım seviyesiyle C segmentine yepyeni bir bakış açısı getiriyor. Her yaştan kullanıcı kitlesine hitap edecek olan yeni otomobil, özellikle çekici tasarımı ve daha modern yapısıyla markanın imajına da katkıda bulunmaya hazırlanıyor. Mevcut donanımların üzerine eklenen teknolojik yeniliklerle çağa ayak uyduran Yeni i30, aktif güvenlik paketleriyle iddiasını artırıyor.

Yeni nesil Hyundai i30 baz alınarak hazırlanan yüksek performanslı RN30 konsept model ise, Hyundai Motorsport (HMSG), Hyundai Motor Avrupa Teknik Merkezi (HMETC) ve Hyundai Motor Performans Geliştirme ve Yüksek Performanslı Araç Bölümü (N Division) yakın işbirliği ile geliştirildi. Oldukça çarpıcı bir konsepti olan Hyundai RN30, aerodinamik tasarımı ve heyecan verici yüksek performanslı motoruyla güncel i30’dan farklı olduğunu ilk bakışta hissettiriyor.

26-09-2016-1
btn first12345678910last